Полициска акција во Арачиново

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
Jas nikade ne rekov deka on e nevin, tuku za nacinot na izveduvanje na priveduvanjeto.
извини дечко да те прашам јас тебе.
ти стави се на местото на полицаецот или незнам сега ако не ме разбереш кажи ми да ти нацртам или да ти најдам некоја флеш игра да ти послужи како за пример да можеш да сватиш со тој закржлавен мозок.
значи ти си полицаец, и некој ти вперува пиштол сака да те убие.
наградно прашање до тебе: како би реагирал во овој случај ти лично?
1. ќе се молиш да не ти „го пукне„?
2. или ќе го убиеш криминалецот за да си го спасиш твојот живот?

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
За :влатко100

Бог молам, да дојдат странски инвеститори и да се запослиш во некоја странска фирма да зимаш добри пари, и кога секоја недела ќе присуствуваш на состаноци за утврдување на целта да се чудиш чуму толкава критика.

- Да те критикуваат што пиеш вода на работното место и дати објаснуваат какомала капка вода предизвикува отровна хемисла реакцијасо деловите кои ги произведуваш
-Да те критикуваат што самоволно си се одалечил од работното место.
-Да те критикуваат што си фрлил парче хартија во корпа за одпадоци а не на предвиденото место.
-Да те сликаат кога ќе задоцниш 1 мин на работа или враќањето од пауза.
- Да те прогласат за најлош работник во фабриката.
- Да ти ставац клинец да ти покажува и учи како со работи.
- Да бидеш единствениот што ќе бидеш иземен од наградите што ќе ги дели фабриката.

И дури тогаш ќе ти биде јасно чуму толкава критика, и како се постигнуваат стандарди,како се зголемува продуктивноста, дисциплината и што значи и за што служи нула толеранција.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Дардан, извини на израз ама ја не го тупи. Кој и да било криминалец, кој веќе е обвинет и крив за тешки прашби, за претепување луѓе и убивање на полицаец, јасно е дека секогаш со себе носи оружје, бидејќи како таков си створил многу непријатели (занчи и други освен полицијата).
Јасно е дека криминалец од негов ранк кога ќе биде препознаен од полицијата и од него ќе биде побарано да се предаде тој ќе почне да бега и да го користи неговото оружје за да му помогне побрзо да побегне. Но тука и полицајците се вооружени. Тоа занчи престрелка, во која мора некој да настрада ило на сите да им снема муниција за да заврши таа престрелка.
Епилогот во оваа престрелка е убиен криминалец.
И воопшто не е битно од која националност е, и да те потсетам дека бесцелно е твоето давање паралели и споредување на една со друга ситуација, бидеќи секоја е за себе специфична. И не менува тоа од која националност е криминалецот ако по него се трага.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
izvadi ja slikata na angelot i stavi si tvoja ne ti lici kako prvo da ja krades a vtoro svoj identitet poarno da nemas slika. Mnogu gi kritikuvas policajcite pa ne mora za sekoja vest vo makedonija da se izvadi crnata strana. Kako da si novinar sekogas ja gledas crnata strana.Te molam da prestanes so komentari ponataka

Доплонително сум мотивиран за критика, што никој не ми одговара на моите меилови во кои сум дал сугестии за подобрување на работата во:

-Министерството за животна средина, образование,внатрешни работи и сл. Неколку пати пишувам, нема ни едно благодарам а оваму се прокламира транспарентност. Кога секој би ја сакал Македонија како ја што ја сакам .......................

п.с. Сликата на Тоше, не стои за мене туку никој да не го заборави него и неговите дела.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Требаше затвор за ’’човекот’’ ама ни вака не е лошо.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Samo vaka im treba, tie ni ubivat pripadnik na specijalnite edinici nie mu vrakame odma.
So labovo ne razbirat ovie lugje, samo crvstvo.

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Не бидете наивни сите што верувате дека има заговор, тие му се спремале да го маваат по бубрези со месеци, верујте нејќеле да го убијат. Нема задоволство во смртта како во тортурата.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Dardan ти беше мегу првите чинам што изрази сочуство на полицаецот и ги осуди сите криминални структури

што е сега???

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Jas nikade ne rekov deka on e nevin, tuku za nacinot na izveduvanje na priveduvanjeto.
Абе едно прашање до тебе: Читаш шо пишиш?
А како требеше да бидит приведен? Со молба и со таксена марка? Тие според закон си ојдоја да го приведет, тој пружи отпор и го скинаа. И пак ќе речам, убо поминал сепак, не требеше толку лесно да поминит. Присети се како беше и со Диме Поштар. Истата случка. Ојдоа д го приведат, тој почна да пука и го убија. Значит исто е и за Македонци и за сите.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Треба да се измисли нов закон за приведување Албанци,според некои членови овде на форумов.:)

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Ne mi e jasno zoshto cel batalijon se aktivira za da se apsi eden covek a posle toj istiot e ubien.Vo nieden slucaj policijata ne uspea da go apsi toj shto go goni imashe slucaevi koga vinovnikot beshe ubien ili vo begstvo no ne znam zoshto dosega nikoj ne beshe uapsen.
Ne sum protiv akcii protiv apsenja albanec,srbin,turcin,makedonec sum protiv ubivanje.
So ova nemam nishto protiv makedoncite koj sekoj den ubivaat po eden albanec iako on spored nivni naodi e kriv,zoshto so pishuvanje i so pcuenje nishto ne se reshava.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
134
Поени од реакции
0
кучината лаат караванот оди

тој носел оружје и знаел кога тогаш ќе му дојде крајот

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Pa i jas zname deka eden den ke mi dojde krajot ama ne nosam oruzje.
Poentata Reksi ne mi e tamu,ovoj mozheshe da bide makedonec ili ne znam shto.Poentata mi e deka ne treba za eden covek 100 lugje da se angazhiraat za apsenje pazi a na kraj da bided ubien

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Pa i jas zname deka eden den ke mi dojde krajot ama ne nosam oruzje.
Poentata Reksi ne mi e tamu,ovoj mozheshe da bide makedonec ili ne znam shto.Poentata mi e deka ne treba za eden covek 100 lugje da se angazhiraat za apsenje pazi a na kraj da bided ubien
Па со 4рица не се оди оти јадат ќотек,како пред некој ден кога пробаа за прв пат да го уапсат.

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Видете да расчистиме неко работи во врска со тоа дали е виновен или не. Никој не му пресудил на него и никој не рекол дека он е убиецот на полицаецот. Небиу беше ОСОМНИЧЕН, и беше застрелан затоа што се СПРОТИВСТАВИ на полицијата. 90 посто он беше убицот. да се предадеше ќе имаше шанса да докажува во суд, а вака он сам си пресуди со тоа што го одбра боцкавиот пат.

Kajgana Shop

На врв Bottom