- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 698
- Поени од реакции
- 137
Не треси глупости , измкни го гзот црвен надвор од МК па збори за полицијата на запад , и не шири дезинформации , не си Бучко и не си во парламент:nenene:
1. Јас никогаш не зборувам на памет, сегокаш со аргуманти.
2. Надвор сум веќе неколку години а и покрај тоа знам како работи нашата полиција подобро од тебе.
Еве малку факти за илустрација:
- Македонските полицајци служат за сеир на домашната и меѓународната јавност, на повеќе македонски сајтови можеш да видиш слики како работат македонските полицајци играјќи табла и карти по кафани. Самите полицајци секојдневно ги кршат законите кои треба да ги спроведуваат, возат без појас, без вклушени светла, поминуваат на црвено,паркираат непрописно итд. Ја употребуваат својата легитимација за се и сешто за приватни работи. Полицајците не поднесуваат извештај за сработеното секој ден, не вршат лични контроли, не претресуваат. Немаат ни семинари за подобрување на работата, премиерот преку телевизија им објаснува како да се работи, наместо да полагаат тестови за работата и посетуваат курсеви за подобрување. Со еден збор нула.
Критикувам со цел да се подобри работата, а не од причина што мразам некого или слично. Стопати сум кажал дека ја подржувам владата, ама сакам да биде уште подобра, не се задоволувам со ова.