Полициска акција во Арачиново

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Не треси глупости , измкни го гзот црвен надвор од МК па збори за полицијата на запад , и не шири дезинформации , не си Бучко и не си во парламент:nenene:

1. Јас никогаш не зборувам на памет, сегокаш со аргуманти.
2. Надвор сум веќе неколку години а и покрај тоа знам како работи нашата полиција подобро од тебе.

Еве малку факти за илустрација:
- Македонските полицајци служат за сеир на домашната и меѓународната јавност, на повеќе македонски сајтови можеш да видиш слики како работат македонските полицајци играјќи табла и карти по кафани. Самите полицајци секојдневно ги кршат законите кои треба да ги спроведуваат, возат без појас, без вклушени светла, поминуваат на црвено,паркираат непрописно итд. Ја употребуваат својата легитимација за се и сешто за приватни работи. Полицајците не поднесуваат извештај за сработеното секој ден, не вршат лични контроли, не претресуваат. Немаат ни семинари за подобрување на работата, премиерот преку телевизија им објаснува како да се работи, наместо да полагаат тестови за работата и посетуваат курсеви за подобрување. Со еден збор нула.

Критикувам со цел да се подобри работата, а не од причина што мразам некого или слично. Стопати сум кажал дека ја подржувам владата, ама сакам да биде уште подобра, не се задоволувам со ова.

5ko

Член од
20 октомври 2007
Мислења
122
Поени од реакции
3
2. Надвор сум веќе неколку години а и покрај тоа знам како работи нашата полиција подобро од тебе.

- Македонските полицајци служат за сеир на домашната и меѓународната јавност, на повеќе македонски сајтови можеш да видиш слики како работат македонските полицајци играјќи табла и карти по кафани. Самите полицајци секојдневно ги кршат законите кои треба да ги спроведуваат, возат без појас, без вклушени светла, поминуваат на црвено,паркираат непрописно итд. Ја употребуваат својата легитимација за се и сешто за приватни работи. Полицајците не поднесуваат извештај за сработеното секој ден, не вршат лични контроли, не претресуваат. Немаат ни семинари за подобрување на работата, премиерот преку телевизија им објаснува како да се работи, наместо да полагаат тестови за работата и посетуваат курсеви за подобрување. Со еден збор нула.

Критикувам со цел да се подобри работата, а не од причина што мразам некого или слично. Стопати сум кажал дека ја подржувам владата, ама сакам да биде уште подобра, не се задоволувам со ова.
Извини ама морам да ти кажам дека не само што зборуваш на памет туку и немаш појма што се се работи во полицијата денеска па затоа аргументите ти се многу слаби.

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
kako sto kaza ministerkata se raboti za isklucoci na policajci koi se odnesuvaat nepristojno, sto e normalno pa i vo drustvo sigurno imas nekoj koj sekogas ke bide razlicen od drugite, zatoa ne ja kritikuvaj policijata vo celost

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Извини ама морам да ти кажам дека не само што зборуваш на памет туку и немаш појма што се се работи во полицијата денеска па затоа аргументите ти се многу слаби.

Така е признавам, немам појма што работи екипата за организиран криминал и оделот за борба против корупцијата. Тие навистина се успешни и добро си ја вршат работата ама само се мал дел од целото МВР кое брои неколку илјади. Немам врска што се работи внатре, поточно јадрото од 100-тина луѓе, ама гледам локално. Еве на пример во кумановската полиција ништо не работи. Ама апсолутно ништо,абе ни сообраќај ни криминал, ништо,тапа. Џабе зимаат плата....

п.с. Јас сакам Македонската полиција да биде најдобра во светот, кога ќе заборавиш дигалка покрај некој регионален пат и по недела дена уште да е тука.
п.п.с Не знам зошто сте алергични толку на критики. Па критиката ја подобрува работата, барај повеќе ке добиеш повеќе.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Trebale da go uapsat covekot , no ete uste ednas se gleda deka koga se raboti za albanci ne se mislat 2 pati tuku vednas strelat.
Da vi napomnam eden slucaj vo Kumanovo koga bese povreden policaec albanec od strana na makedonec, vo toj slucaj nikoj ne pukna vrz toj kriminalec , tuku mu bese dozvoleno da pobegne za potoa da go fatat.

Еден куршум завршил и во припадник на „Алфите“ кои биле повикани да интервенираат и да го спречат инцидентот.

Тепачката на десетина кумановци во дискотеката „Амнезија“ заврши трагично за 28-годишниот Горан Петковиќ, вработен како обезбедување. Во него со пиштол пукал Бранислав Анѓелковски од Куманово, по што избегал.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=88516
Добро бе ти мислиш ли нешто пред да напишеш!?
Твојот невин човек има досие во кое е запишано дека е извршител на тешки кражби,силување на две девојки во Куманово,а и при претресот на неговиот дом најдени се и два украдени автомобили и за крај како шлаг,пука на органите на прогонот!!!!!!!!!
Ама ај,и ова е наместено од МВР,не е тоа така!Ова е однапред смислено сценарио....
Иако пукал,требало да го апсат!!!???????:nenene:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434

Не знам каде си надвор , ако имаш малку логика ке ти текне прво со каква стока си има работа нашата полиција , за кои пари ги ставаат лугето главите во торба , и во какви технички услови работи.:uvo:

OFcp&&&

МИСЛИТЕЛ
Член од
18 ноември 2007
Мислења
239
Поени од реакции
0
Добро бе ти мислиш ли нешто пред да напишеш!?
Твојот невин човек има досие во кое е запишано дека е извршител на тешки кражби,силување на две девојки во Куманово,а и при претресот на неговиот дом најдени се и два украдени автомобили и за крај како шлаг,пука на органите на прогонот!!!!!!!!!
Ама ај,и ова е наместено од МВР,не е тоа така!Ова е однапред смислено сценарио....
Иако пукал,требало да го апсат!!!???????:nenene:
еј,како дојде до пристап на неговото досие?

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
izvadi ja slikata na angelot i stavi si tvoja ne ti lici kako prvo da ja krades a vtoro svoj identitet poarno da nemas slika. Mnogu gi kritikuvas policajcite pa ne mora za sekoja vest vo makedonija da se izvadi crnata strana. Kako da si novinar sekogas ja gledas crnata strana.Te molam da prestanes so komentari ponataka

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Jas nikade ne rekov deka on e nevin, tuku za nacinot na izveduvanje na priveduvanjeto.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Критиката за лешинаријата наречена сообраќајна полиција е сосема на место, тоа од лично искуство го кажувам, но местото не и е тука. Си има тема за тоа.
Инаку по темата:
Кој по оружје посегнал, од него и ќе умре.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Jas nikade ne rekov deka on e nevin, tuku za nacinot na izveduvanje na priveduvanjeto.
Е добро бе дардан,пукал,отворил оган врз полиција и му било возвратено при што загинал.Мене ми е сеедно дали е македонец или албанец,таков џган не треба да ја гази земјата...

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Па приво и основно е безбедноста на полицјаците, јас да сум министер во ваква земја каква што е Македонија секој полицаец од излегување од дома па се до враќање нема да смее да е без панцир.
Знаете ли вие што значи за една земја да ви загине полицаец?
Се тресе цело подземје од страв во една здрава земја, се пука веднаш при најмал погрешен чекој на секој што не ги следи упатствата на полицијата.
Многу полицајци не ја знаат процедурата кога се сопира и врши контрола на сомнително возило. Се е неозбилно, нема стандарди.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
еј,како дојде до пристап на неговото досие?
Има една кутија што се приклучува во струја и на нејзе екран , стисни дугме и гледаш програма која може да се вика Вести . Кутијата се вика телевизор и не се препорачува да се копа во ровови и под земја затоа што може да оксидира , а и не се трпи со предмети кои содржат барутни полнења. Одговорот , кажаа на вести дека хиената покојна имала дебело досие и наведоа точно што.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Добро е што е мртов...уште подобро што е убиен

Kajgana Shop

На врв Bottom