Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.489
Новиот предлог условува да мора да го потпишиме протоколот со Бугарија пред отварањето на првото поглавје...а тоа е уцена по бугарски терк

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Таман до септемвери широки консултации па да се консултираме со народот.
Со кого ќе се консултираат? Со партискиот штаб/комитет?
Мислиш има некој мозок во оваа држава и размислува самостојно без диригирање и уцени од одредени влијанија?

Еднаш се одлучуваше за Македонија.
Едните викаа да се излага да се заокружува ЗА - Свесно рушејќи ја државноста.
Другите викаа да се бојкотира и да се меша ајвар - Исто свесно рушејќи ја државноста
Затоа што беа и сеуште се пички пошто ако си против ЕУ/УСА тогаш мора да си за Русија и остала багра.
Нема сигурно ДПМНЕ да се замери со тие со кои што треба да гаи интереси и да лапа грантови од разно разни фондови.

Треба да се сте свесни дека цела политичка структура во Македонија се куропушачи за внатрепартиски интереси а народот дотоклку наивен мирен зависен што најголемиот протест му се 4-5 коментари на Кајгана, Twitter, Facebook.....

ЕДИТ
Збирајте се децо ајде.. Пастирот има да ви каже два три збора.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
813
Поени од реакции
979
Новиот предлог условува да мора да го потпишиме протоколот со Бугарија пред отварањето на првото поглавје...а тоа е уцена по бугарски терк
ehhh za nas ne mora ni da otvarame poglavja, odma ke si potpiseme... kako bese so Grcija za preimenuvanjata, nie odma se si implementiravme... Mnogu sme revnosni vo tie raboti...

no, edna rabota - ako nekogash i vlezeme vo EU - kako ke preziveat politicarive samo od plata? tamu neli nema tenderi menderi proneveruvanja...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.802
Поени од реакции
37.807
...дај бе за лажење на политичари нека има закон за кривична постапка со затвор, кој ќе излаже од тоа што го тврди, а ја злоупотребува својата положба како политичар директно во затвор!

....а бе македончето остана да пасе трева, немам зборови за овие на власт мислам Бога да чува, категорија за ментално пореметување го утепа македонскиот народ, крајот е тука, го прифатија францускиот предлог т.е. бугарската инвазија и наша капитулација, пуууууу аир да не видите до трето колено!
косовари и нашиве албанци се на ред да избришат тоа што не остана веќе, чемер и јад во моја душа, македонче пати од кодоши и предавници одсекогаш / КРАЈ!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.631
Поени од реакции
8.454
Da be.
Makedonceto e najgolemata picka od narod.
Toa bilo i ce bidi, ako go bidi.

Se po red prodadeno za pari i vlast bez custvo za identitet za drzhavnost i custvo za svoe.

Poznavam lujge do pred poslednite izbori pishtea vrishtea od SDSM kajo gi zaebale, kako ne im dale subvencii, kako ova kako ona ne im platile i na izbori pojdoja i pak glassa za niv.

E sea na zdravje bricenjeto

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
дечки ако не се согласувате со нешто организирајте протести и не јадете лајна на форумов, не чекајте политичари да ве организираат, на времето еден член на форумов организира силен протест.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Го има некаде предлогот да фрлиме око ? Ми излета наслов дека 48 часа имаме за одговор, ме мрзеше да отворам ама вака звучи ко некоја уцена. :icon_lol:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.748
Поени од реакции
22.957
дечки ако не се согласувате со нешто организирајте протести и не јадете лајна на форумов, не чекајте политичари да ве организираат, на времето еден член на форумов организира силен протест.
Кој е тој? Кога? Зошто? И каде?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Го има некаде предлогот да фрлиме око ? Ми излета наслов дека 48 часа имаме за одговор, ме мрзеше да отворам ама вака звучи ко некоја уцена. :icon_lol:
Па нормално дека ќе биде уцена, целото ова преговарање е уствари уцена, преговорите се само дипломатски еуфемизам оти уцена грдо звучи. Еуфемизам ќе биде и името на договорот и содржината, во суштина тоа и не е договор, капитулација се вика а на капитулираната страна само и се остава простор да му даде име, пример Преспански Договор чисто за илустрација.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.014
Поени од реакции
51.227
Сега очекувајте месецов јавни дебати и гостувања по емисии на Љупчо, Бучко, Колозова, па двајца што ср за vs еден што е против на Телма, па дрвења од амбасадори и поздрави од Солана и Холбрук, и секако, закани од шиптаари за војна.

Нормално, погодно е што е летно време и сите сме лабави на Калитеа, па нема да се напињаме со политика.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
што се смееш @Ернесто ЧЕ Гевара , протестот беше 2008, може ти тогаш беше во пелени, еве ти едно видео

еве ти уште едно

Kajgana Shop

На врв Bottom