Со кого ќе се консултираат? Со партискиот штаб/комитет?Таман до септемвери широки консултации па да се консултираме со народот.
ehhh za nas ne mora ni da otvarame poglavja, odma ke si potpiseme... kako bese so Grcija za preimenuvanjata, nie odma se si implementiravme... Mnogu sme revnosni vo tie raboti...Новиот предлог условува да мора да го потпишиме протоколот со Бугарија пред отварањето на првото поглавје...а тоа е уцена по бугарски терк
Кој е тој? Кога? Зошто? И каде?дечки ако не се согласувате со нешто организирајте протести и не јадете лајна на форумов, не чекајте политичари да ве организираат, на времето еден член на форумов организира силен протест.
серпико (или слично, не знам како му беше точно името), не знам точно која година беше, за Македонија за името , во СкопјеКој е тој? Кога? Зошто? И каде?
Па нормално дека ќе биде уцена, целото ова преговарање е уствари уцена, преговорите се само дипломатски еуфемизам оти уцена грдо звучи. Еуфемизам ќе биде и името на договорот и содржината, во суштина тоа и не е договор, капитулација се вика а на капитулираната страна само и се остава простор да му даде име, пример Преспански Договор чисто за илустрација.Го има некаде предлогот да фрлиме око ? Ми излета наслов дека 48 часа имаме за одговор, ме мрзеше да отворам ама вака звучи ко некоја уцена.![]()