Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.450
Поени од реакции
24.666
Овој е @kano во Патаја. :pos:
vo skopje ;)

mada ne slavam, utnav za 1, ocekuvav 55, i da sme bar 61 so znam. vaka makedonskite opcii pravat 60 pa sipcite ke ucenuvaat... ne e ova dobro ako e finalno.

moze najdobro e da ne se formira vlada i da novi izbori. da se dokrajci komunjarata a i da se stavi akcent deka glas za mali partii i levica e glas za sipcite i nemanje sigurna vlada.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
5.163
Најголемиот проблем за Мицко сега ќе биде како да ги протне бугарите а да не изгуби лице.

Директен пристап ќе го кошта минимум -10 пратеници на следни избори, под услов се друго да направат како што треба.
Наредната 2025 има локални, ако внесе Бугари во Устав ќе заврши како сдсСС!

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.748
Поени од реакции
6.479
Ама Аљи на пресот рече: ако сакате да има стабилност во државата, мислете му ја. Демек мора да останат на власт, инаку ќе има војна, јас така го разбрав.
Абе нормално дека ке рече така , он се надева сега дека Мицко ке му звони да седнат за у влада ,ама со овие бројки нема теорија мицко да иде кај него ..
А тоа војни помина веќе тоа време не е ова 2001 ..

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.969
Поени од реакции
5.832
Наредната 2025 има локални, ако внесе Бугари во Устав ќе заврши како сдсСС!
Или ако внесе бугари во устав а како реципроцитет издејствува македонци да влезат во бугарски устав нема да загуби ништо туку ќе добие плус.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Јас не гледам како ние би испаднале победници...
ВМРО педерски им забива нож в грб на Влен (или Вреди) и праи влада со ДУИ.
Тука ДУИ, сигурен сум би барал многу помалку од Влен, сега како што стојат резултатите, при кои ВМРО лабаво може да продолжи соработка со Влен. Албанското гласачко тело се подели на два дела, нешто што јас не го очекував. Влен, со овие резултати, е валиден претставник на албанските гласови.

Но, нема така да биде. ВМРО ќе праи коалиција со Влен. Ваљда.
ДУИ изгуби нешто со појвата на Влен, ама и доби. Стана втора политичка сила.

Знаеме кој изгуби највише.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.049
Поени од реакции
11.169
Стварно бе, во гужвава го заборавивме Костич.... Да не се рокнал у пм?

Член од
24 април 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
12.377
Дај линк жити мене
Изгледа експресно ќе биде избришана таквата изјава, па да ја копираме навреме Интернет страницава.

АХМЕТИ РЕЧЕ ДЕКА СЕ ВТОРА СИЛА ВО ДРЖАВАТА, НА ЗЕМЈАТА Ѝ ТРЕБА СТАБИЛНОСТ - дали не размислува за заминување во опозиција?

https://telma.com.mk/2024/05/08/ahmeti-evropskiot-front-e-vtora-sila-vo-drzhavata/

Мислам дека не ме прочитавте кога реков дека на државата и треба стабилност и иднина – Ахмети за евентуално одење на ДУИ во опозиција

08.05.2024 23:19

Претседателот на ДУИ Али Ахмети вечерва од седиштето на партијата во Мала Речица рече дека коалицијата „Европски фронт“ е втора сила во државата по денешните избори.

„Легитимитетот ни го дадоа граѓаните, мнозинството Албанци и малите заедници како Турците, Бошњаците и Ромите, на кои им се заблагодарувам. Ова е првиот чекор кон долгите етапи на Фронтот за Европа до полноправно членство во ЕУ“, рече Ахмети.

Според Ахмети, денес, повеќе од кога било, на државата и треба стабилност, мир, нула проблеми со соседите, владеење на правото, почеток на преговорите и отворање на меѓувладините состаноци за официјален почеток на членството во ЕУ.

„Остануваме силен фронт на мисионерите до реализација на финалните цели за членство во ЕУ“, рече Ахмети.

Лидерот на „интегративците“ ја честита победата на Христијан Мицкоски.

„Честитки. Утре е 9 мај, да го оставиме назад фолклорот, да го оставиме назад потценувањето и да се зафатиме за работа за стабилноста на државата, за иднината на државата. Затоа што само ако сме рационални, можеме да го гарантираме мирот, стабилноста во нашата земја“, порача Ахмети.

Запрашан дали победата на ВМРО-ДПМНЕ значи дека ДУИ оди во опозиција и доколку е така, каква опозиција ќе биде партијата, Ахмети одговори:

„Мислам дека не ме разбравте кога реков дека на државата и треба стабилност и иднина“.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Затоа ги гласав . Реални,дирекни и без паламудење .
Браво,одма услов за една изборна единица.Одлично.

Сега кога Знам се послаб фактор,Мицко мора да преговара со Левица . 7 пратеници се силно влијание
Другар, Мицковски освои 59 пратеника - за сеа. Со 59 во парламент - ТИ им требаш на сите НЕ они на тебе.
јасно е дека што повеќе тоа подобро, но со вакви резултати многу се сменија работите. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom