Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
21 мај 2008
Мислења
10.980
Поени од реакции
11.621
Еве го и цело Собрание:

Прегледај го приврзокот 416256

Мислам дека единствена непозната е ДУИ или СДСМ, Мојсоски vs. Јаоски во петка. Во 2 ЗНАМ и во 3 Левица - тешко, иако постои теоретска можност, не верувам дека ќе се смени нешто заради трендовите. На Максо му фалат преку 2500 гласа разлика, а на Левица во тројка околу 280, ама 280 повеќе од ВМРО во неизброените места, што е речиси невозможно.
Со тоа што добар дел од овие може ќе бидат министри/директори, така што ќе дојдат следните од таа пратеничка листа.
Али во бројки тие се, +/- во ИЕ5.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.351
Поени од реакции
6.443
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.739
Поени од реакции
36.629
Со тоа што добар дел од овие може ќе бидат министри/директори, така што ќе дојдат следните од таа пратеничка листа.
Али во бројки тие се, +/- во ИЕ5.
Тоа е јасно, ама за тоа отпосле ќе се зборува. На почетокот, првата седница ќе ја имаат овие 120.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.748
Поени од реакции
6.479
Сепак најново сдс - дуи 19-18 излеа така ке заврши , јака борба за 2 место :D :tvg:

Мислам дека дуи се свесни дека одат во опозиција , нема славење нема пукање , очекуваа многу појака разлика против вреди ама ништо од тоа ..

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.759
Поени од реакции
5.689
Сдс се трета партија, убаво звучи

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.969
Поени од реакции
5.832
Неверојатно е колку си упорен, сигурно си големо ебачиште. :)
Не туку релевантен албански новинар кој гостуваше на Канал 5 јавно кажа по име и презиме кои се и дека стои зад тоа што го кажал па побара после мандатите да ја пуштат снимката како доказ дека бил во право.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.396
Поени од реакции
5.772
Знаете да бевме хомогена нација овие резултати ќе беа супер, но кај нас други работи влегуваат во равенката...и преметувам малку се зборува за тоа.

Зборуваме за партија во која како основа за нејзино постоење е терористичка организација која добива власт после војна и владее така 20 години со мал фиктивен ,,прекин" од две години.
Јас реално не гледам начин како овие луѓе би се повлекле онака демократски, да речат ,,народот го кажа своето" тие работи и привилегии со кои што стекнале, никој нормален не би сакал да ги изгуби...макар и на друг начин веќе видено.

А друга страна гласачите на албанската опозиција кои се максимално разочарани од ДУИ особено во односот према нас шкавељите и ќе бараат 5 пати да се полоши спрема нас...и којзнај што ќе бараат како услов за влада

Јас не гледам како ние би испаднале победници...составување на влада под којзнај кавки албански услови, нема влада нов изборен циклус до недоглед како во БГ, други некои ствари посериозни

Ова е мое видување, не мора да сум право.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.854
Поени од реакции
6.607
Најголемиот проблем за Мицко сега ќе биде како да ги протне бугарите а да не изгуби лице.

Директен пристап ќе го кошта минимум -10 пратеници на следни избори, под услов се друго да направат како што треба.

Така да тука клучна улога ќе одиграат Дуи и Знам.

Криза мора да има за да искочи промената на устав како спасот, освен Дуи нема кој да креира криза, само прашање е како.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.739
Поени од реакции
36.629
Мислам дека дуи се свесни дека одат во опозиција , нема славење нема пукање , очекуваа многу појака разлика против вреди ама ништо од тоа ..
Ама Аљи на пресот рече: ако сакате да има стабилност во државата, мислете му ја. Демек мора да останат на власт, инаку ќе има војна, јас така го разбрав.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.876
Поени од реакции
12.982
Дај линк жити мене
Го пушти во живо на Канал 5.

Леле оној Села какво копито. Комотно може да го избришат од политичка мапа сега да ми заминат. Исто и Тачи.

Патем некој да информира, колку беа најголемиот број мандати кои ги освои Дуи? 28 или јас грешка сум?

Мала е разликата од 25000 гласа со Травари. Не е за славање за Дуи. Незнам од каде толку сила.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Максим мислам на крај на ИЕ2 за околу 200-300 гласови нема да му скине на Дуи пратеник ?

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
959
Поени од реакции
1.566
Јас не гледам како ние би испаднале победници...составување на влада под којзнај кавки албански услови, нема влада нов изборен циклус до недоглед како во БГ, други некои ствари посериозни
Кои и да се барањата ваљда ке е полесно за договор поради тоа што има две странки за договор. Доколку едниот не попушта другиот ке попушти, може полесно да се манипулира. Ваљда.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Пак има измена во петка: ДУИ добива пратеник на сметка на СДСМ. Поточно го враќа загубениот. Може да има уште измени таму.

Прегледај го приврзокот 416254
Како правиш мултитаскинг,секоја чест .
Само го молам Костич да не те вознемирува вечер,ќе немаме Форумски Влатко Ѓорчев :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom