Политички случувања во Израел

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.509
Не не, види, у никој случај ја не ги правдам нив, ниту сум пак нешто емотивно врзан. Реално ме заболе уво и за Палестина и за Израел, само реагирав на некои постови што негираат постоење на Евреи на овие простори што не е точно. А ова што Хамас ги нападнаа од нигде никаде и удрија и на цивили им дава само отворен пат на Израел да бомбардира и да добива оправдувања од светот дека се брани од терористите.

Иначе многу луѓе делат мислење дека Израел ова намерно го дозволи, ете и Урко е меѓу нив, а јас не сум. Не знам, можда и грешам ама сулудо ми е, познавајќи го нивниот менталитет, да пуштат низ вода илјадници цивилни жртви, куп опрема итн итн, само за да "би имале повод" да влезат у Газа и да напраат Лироооој Џенкис. Веројатно ова е еден од најголемите пропусти на Мосад во историјата.
Брат, да земам сега и да те претепам од чиста мира ќе нема никаква логика, ќе бидам насилник и све пропратно, ама ако ми дирнеш некој у фамилија, ми напраиш некаква штета и те претепам после тоа нема да се гледа исто на ситуацијата, ти текнуе? Глупав пример ама не знам другше како да ти го доловам ова со бебињата.
Во право си, лош ти е примерот, не правиме муабет за претепување, туку за убивање, и ниту едното ниту другото е поради самоодбрана, туку осмислен напад.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.156
Поени од реакции
24.207
Kano Al Kenguri, te zamoliv snosti da ne me citiras,ama toa tebe ti e naucna fantastika da ti se procesira toa vo taa timbata so ja imas ns vratot. Zoshto verojatno toa do go imash vo timbata e edna zhica koja ti gi spojuva ushite da ne ti padnat, i dve muvi koi postojano se brkaat i koi postojano ti brchat vo glavata. Ama so da ocekuvas od coek simpatizer i sledbenik na Hamas..
stalno ke te citiram. ti si primer za GLUPAK sekoj na forumot treba da go znae toa.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.156
Поени од реакции
24.207
Сериозен си? Знаеш што е свесно силување на бебе? Т.е. сечење глава? Не морам ваљда да ти објаснувам. Не, не сакам со ова да оправдам било какво убивање, демек ако е со бомба океј е, ама ти да налеташ на бебиња и да ги обезглавуваш е преморбидно и нечовечки. Тие деца што умреле од бомбашки напади не биле мета и на еден начин се колатерална штета.

Хамас у случајов ги прекршија сите правила на војување и удрија по цивилно население, деца, жени..., и затоа сеа добиваат по муцки и ќе гинат недолжни луѓе.

hamas se teroristicka organizacija a ne vojska. hamas nemoze da se vooruzuva legalno nitu da regrutira normalno. oni ke vojuvaat na varvaski nacin onolku kolku im e ostaven prostor.

od druga strana israel e drzava i ima potpisano konvencii za vojuvanje i treba da se drzi do nekakva principielnost i da pokaze povisoka svest. oni se beter ne samo sto se varvari nego se i genocidni idioti sto se poddrzani od cel zapaden svet zatoa sto custvuvaat vina za se sto im napravija u vtora svetska.

taka da zaebi, neka se ispotepaat slobodno kako znaat samo da ne dojde do pogolema regionalna eskalacija zasto ova moze da bide mnogu poloso od ukraina.
 

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.851
Поени од реакции
5.519
@Vanlok eve ti video od vcerasnite protesti vo Sidnej, kade oblisku se gleda deka sepak demonstrantite frlaat kon policijata zapallivi materijali(da ne zboruvam za skandiranjata):


 
Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.940
Поени од реакции
29.799
Башка, имаш телевизија, нет, све ти е на дофат, стварно веруваш дека до ова им беше дојдено?
Ti si eden od poslednite sho ne znae koj gi drzi site mediumski kuki vo svetot, i mene toa mi e mnogu fascinantno.
 
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Пропаганда има највеќе сега, тоа со 40-те обезглавени бебиња е тешка пропаганда која највеќе се рашири и целта е веќе постигната, иако новинарката која го објави тоа, потоа рече дека така и рекле израелските војници, а во репортажата лажеше дека гледа убиени бебиња.

Пишете на гугл 40 babies и ќе видите дека таа вест стана вирална, а демант веќе никој нема да објави, остана како вистина.
 
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.191
Поени од реакции
7.559
Ама дали си ги боел ти овие 150 000, дали си го видел секој еден од нив мртов, на видео секако, колку си сигурен дека баш сите биле убиени од Израел а не дека умреле од природна смрт, вклучително и тие 33 000 деца .... ќе рече Ванлок.
Ванчо ти е бескорисен идиот, но тоа е небитно. Врска кој повеќе злодела има нанесено, тоа е јасно и се Израел. Од 1947 па до сега, имаат убиено стотици илјади Палестинци, а милиони ги држат како животни, сегрегација на цела територија имаш и во такви услови, јасно е во какви индивидуи ќе израснат Палестинците.

Јас се чудам зашто одбирате на кое зло ќе му дадете поддршка , кога зло си е зло. :toe:


1697005946415.png

Врска тоа дека Мосад заспале, значи народ врска нема како функционира системот, а посебно врска немаат на што се е спремен системот за да ги постигне своите цели. Има едно видео од Ха-биби Нетанјаху, во нечиј дом, каде збори како лесно САД ги насочуваат каде сакаат и завршува со реченицата: I am already paying the price, I am interested in the value. Јасно им е на нив, дека мора одредена цена да се плати, жртва мора да се даде, битна е вредноста од тоа. Без да фрлиш рипче, нема крапче.

1697006193665.png


Да си останам доследен на фолијата :D

1697006593947.png
 
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ама дали си ги боел ти овие 150 000, дали си го видел секој еден од нив мртов, на видео секако, колку си сигурен дека баш сите биле убиени од Израел а не дека умреле од природна смрт, вклучително и тие 33 000 деца .... ќе рече Ванлок.
Ако не, тогаш ништо од муабетот, све је то муслимански ПиАр бабан.
:cenzura:

Бреј кој отекување на муда.
Значи реков, дај боже ова да е кромид вест, супер ако е.

Ти тераш со твојата теорија дека ова е Пи Ар, зашто? Ова е од денес, до денес 200 потврдени ужасии има од Хамас после упадот, поводот е даден, ПиАрот тука заврши, ТОЛКУ, до бебињава ли дошло на израелциве? Небитно е све што се дешава после првиод ден од упадот на Хамас, никакво смарање со пиари и лажни вести за ужасиите кои ги носи војната веќе не им се потребни на израелците, го добија тоа уште првиот ден, и ТОЛКУ.

Немаат потреба од фејк бести за мртви бебиња, мајки, баби, жени, тоа цело време сакам да ти го доловам, зеленото светло за пепелосување на Палестина го добија уште првиот ден, се понашаш ко тригер на израелциве да им е баш ова пред остатокот од светот, бебињава, па ете морал ПиАрот да ја реди.

И друга ствар, ја се повикав на вест од медиум, нит твитер иам нит телеграм, каде врие од аматерски снимки без цензура без ништо. Али еве уште еднаш, супер ако ова е твитерска фејк вест.

Да знаев дека толку време ќе посветев на темава немаше ни да го ставам тоа најискрено, за ништо разви бесцелна и глупа дискусија.

Ај ќе те оставам сеа да се праиш експерт за буквално све јер си глеал и следиш неколку подкасти на интернетот на пар тематики, и јалово да рефрешираш телеграми и твитери со надеж дека ќе најдеш тело од бебе без глава, ко болен фетиш да ти е ова жими све.

Што би рекол Коби, Мамба аут. :ROFLMAO:
Урко се понашаш ко да не знаеш какви плачковци се евреите секогаш низ историјата и се фаќаат за најмали ситници за да се прикажат како жртви. Све се они тепани, бркани, убивани, све нив некој ги мрази, они се избраниот народ и само они треба да постојат, они се најпаметните, они се врвот.
На евреинот секогаш ќе му треба пи ар за да се прикаже како жртва и оправдание за злоделата што ги прави.
Биди сигурен и да ја срамнат Газа со земја, да го уништат Хамас и да ја земат палестинската територија под нивна власт они пак ќе се прикажат како жртви.
Да сум на твое место не би се фалел наоколу дека ги оправдувам делата на бркото.
Супер е тоа што оправдувате, зошто на други воени теми сите изигравате загрижени граѓани со високи етички и морални вредности, а тука немате проблем и со убивање на цивили и особено деца и бебиња?
Дали сметаш дека после чистењево, цел Израелски врв (и секој партнер кој помага) треба да се испорача на судење во Хаг, онака лабаво за етничко чистење како што ги судеа луѓе од Балканот?
Не сум живеел у тоа време за да детално знам што се дешавало па да можам да го осудувам бркото или да го подржувам ко што цел свет масовно го осудува веќе 80 години пошто ете некој извадил (рандом) статистика од 6 милиони систематско уништени евреи у логорите.

За вториот дел од прашањето, Да треба да одговараат, само што нема, пошто цел умрен свет веќе 80 години им го лиже курот еврејски за нешто што им се десило у ВСВ и никој не смее да им писне пошто пак ќе почнат со масовна хистерија и светско плачење,кмее кмеее кмеее ама нас римјаните, османлиите и Хитлер што ни правеа кмеее.
Буквално истото сега го праат у Газа, ама ете светскиот наратив е Јас стојам со Израел а ако го спомнеш името на Фирерот ќе лежиш затвор.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.821
Поени од реакции
44.418
Ti si eden od poslednite sho ne znae koj gi drzi site mediumski kuki vo svetot, i mene toa mi e mnogu fascinantno.
Aha, kul prikazna .... ako se praime slepi na edno 500 amaterski videa od Hamas moze i ke ti imase nekakva smisla muabetot.

Ubavo baska sto toa ti e fascinannto, go spomnav istoto i jas ponazad deka nema jak medium a da ne se drzi za necija agenda i e pod kontrola, ama ne sum ti ja kriv sto teroristive denes gi koristat site blagodeti sto tech industrijata gi nudi i so toa mu napravija super usluga na Izrael.
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.283
Поени од реакции
41.681
обезглавиле 40 бебиња, ах ова заслужува нуклеарка, не само да се потепаат со куршуми. Мора нуклеарката да работи за да се одмазди овој злочин што не се десил. Еврејските нуклеарки се најдобри.

Иначе дудлачиве не искоментираа ништо за палестинските деца, кај што има безброј слики што настрадале од бомбардирањава. Или тие деца не се битни.
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom