Ska Maniac
Бараба
- Член од
- 2 октомври 2013
- Мислења
- 10.506
- Поени од реакции
- 26.102
Болд 1 одговор : Можеби се случило вакво нешто , но ако си во тек со случувањата во Украина (од 2014 зимата не само од војнава 2022) сам ќе приметиш кој повеќе паѓа на пропаганди а и кој повеќе спама вакви пропаганди како вистини.Болд 1: Па јас тоа пробувам вам да ви го кажам на вас, затоа што вие сте тие што после 2 секунди од некој настан (напад, провокација и слично) оценувате која е правата страна и кој е релевантниот медиум.
Болд 2: Мислам дека еден член праша овде, која е појдовната точка за историјата? Ти велиш дека таму од 7 век живееле Палестинци на оваа територија, јас ти викам ок, така е, а што правиме со периодот пред тоа? Периодот пред Исус? Можеме ли да важиме дека живееле Евреи тогаш? Да не ме сфатиш погрешно, не дека ги правдам со тоа, само реагирав на некои членови што истрескаа прво дека никогаш до 1948 година не живееле Евреи на таа територија и што тоа место отсекогаш било Палестина, притоа незнаејќи што е држава а што територија.
Болд 3: Јас не верувам на trust me bro страници, него прашувам која е мерката за релевантност? Тоа со Ванлок го дискутиравме. Зашо знаеш што, еве пример, кога излезе веста со бебињата јас лично пишав дека ОДВРАТНО и НАЈНЕЧОВЕЧКИ акт би било доколку тоа е вистина. Никаде не прогласив официјална вистина и слично. Е сеа од друга страна го имаш примерот со болницата вчера каде уште во првите 5 минути на темава се обвини и дозна злосторникот, за тоа каков метод употребил, колку жртви има, и тоа нормално од истите ликови што негираа за бебињата исто така 5 минути откако се објави веста. Па да те прашам вака тука немаме некаков сомнеж? Не е можно на Хамас да им експлодирал хангар со оружје кој можеби го криеле во болницата? Ме сфаќаш ваљда што сакам да кажам, не негирам дека се случил настанот со болницата или дека не бомбардирале Израел, само малце е безвезе за едни работи одма све да е вистина а за други одма да се прогласува пропаганда.
Болд 4: Човек што се вработи со книшка од ВМРО пред 10тина години, а сега е со книшка од Левица апсолутно нема нормална перцепција ниту знае да процени нешто. Дно, поима нема од животот.
П.с. Не знам зошто мислиш дека сум на страната на Израел, апсолутно ме здоболе Стојко и за двете страни, ти кажав едино што мразам у животот е прогресивен Ислам, значи не Ислам него екстремен Ислам и сите што го применуваат се непријатели на нормалниот човек, без разлика дали е Македонец, Србин, Клингонец или Австралијанец. Само намерно ви се контрам за да ви докажам дека у одредени ситуации и вие лапате кромид вести и не е се така шарено и на другата страна. Толку од мене.
Болд 2 одговор : Ајде да бидеме реални на историската тема ти прв проби блам. Баш памтам ја и темпларката и ваљда уште некој ти пишавме дека од 1948 евреите се мнозинство на историската територија на Палестина. Пред тоа биле 8 или 9 проценти според тие пописите од турско и за време на британската администрација. Затоа и ти направив споредба со Косово како вештачки со доселување и геноцид врз вистинското автохтоно население станати се мнозинство и де факто дека се терористичка држава.
Болд 3 одговор : Сличен одговор ќе ти дадам како на првиот болд. Ова може да е прво излетување на темава за патка вест. Од другата страна пак ќе повторам за непотврден настан веќе почнаа мантри да се создаваат и осуди и казни да се планираат.
Болд 4 одговор : Имам најдобар другар што скоро 10 год буквално ги изгуби во штаб на СДСМ за наводно да го вработат се додека не зема сам не си најде работа и тоа во банка. Одма раскина се со нив. Веќе 3 год како е вработен нема отидено ни на митинг ни на тоа собирите за да се договаараат да собираат потписи. Најбитно од се ниту еднаш ништо не спомнал пред нас да сме гласале, да сме го поддржале. На настани каде што има патриотска музика или во кафана увек просерава дека не сме на вморовски митинг. Ми иде виљушка у око да му збрцам. Воглавно свесен е дека политички згрешил и дека чисто од профит бил член. Тоа не го менува фактот дека како човек не е говно да сере и да провоцира со северџански муабети. Дури напротив јас секад го дупам сите што викаат една Макдонија, само Македонија да ги пријави у хелсиншки комитет заради крадење на идентитет од грчкатата провинција Македонија.
Се смешка и ништо не реагира. За разлика од други северџани и дури некои Вмровци овој би ти кажал е најголем патриот.
Сладоледот ти го знаш најдобро зошто ти е школски. Јас не знам каква му е финансиската состојба дома. Доколку заради финансиски потешкотии ги прави рокадите низ партииве целосно го оправдувам. Кога многу побитни и повлијателни личности испаднаа политички курви, за обичниот човек не ме чуди да си ги гледа своите интереси. Него како пример ти го дадов дека и тој негде 2022 кога веќе беше почната војната во Украина се убаци како падобранец на темата ама брзо го примети контекстот и ја избра страната што навистина е под напад. Секако дека пливаше накај бламот на моменти ама во целото море од информации треба многу долго да се плива за да се извлечат точните и вистинските. На пример јас никогаш не негирав дека Русија многу лошо ја почна офанзивата со мајндсетот од Втора Светска војна дека на јуриш ќе ја освојат цела Украина. Ботовите сеуште спамаат муабет дека ние цело време сме мислеле дека пак до Берлин на трчање ќе идат.
Како и да е вака преку тастатура изгледа на забавен лик па макар да го слушаш некои зелени да истресе. Мене ми е ок весела појава.
п.с. ништо лично не сфаќај , мене муабетот ми беше дека некој што не коментира често на вакви теми логично е да не го интересираат. Мене во фудбал си ме видел да пишувам. Во баскет, тенис ?
Затоа мислев дека ставот про - израелски сигурно си го изградил од тие спамовите, а особено до делот каде што евреите нападот на Хамас сакаа да го прикажат како напад и врз христијанството само за да соберат симпатии. Не знам дали си верник и колкав верник си но голем дел од нив баш заради ова се на страната на Израел без да ја погледнат реалната ситуација. Поздрав и до тебе.