Политички случувања во Израел

Член од
13 април 2021
Мислења
3.427
Поени од реакции
11.263
Многу лесно. Намерно за да предизвикаат револт кај останатите према Израел и муслиманскиот свет да се обедини.
Исто како што Ха-биби, дозволи со моторчиња да навлезат Хамасовци и 6ч никој да не реагира. Претходно немало шанси покрај таква утврдена граница, при најмал аларм, да не реагира војска.
Ахам, има логика. А дали до сега они срушиле зграда со приближно иста големина и градба како болницата во Газа? Оти јас до сега немам видено срушени згради од страна на Палестинците?

Мислам, не се разбирам многу во делот со оружјето и какви ракети фрлале, ама логиката ми кажува дека Палестинците се многу послаби во тој поглед...можеби грешам.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ахам, има логика. А дали до сега они срушиле зграда со приближно иста големина и градба како болницата во Газа? Оти јас до сега немам видено срушени згради од страна на Палестинците?
Која срушена зграда?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Дали Палестинците срушиле до сега израелска зграда со споредлива големина, како болницата?
Болницата не е срушена, таму е. Ете види ги твитовите поназад, има нишка од 20-на твитови еден лик, со слики, со се.

Инаку Палестинците немаат таква моќ секако.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.360
Поени од реакции
113.715
Болницата не е срушена, таму е.
Нешто подетално околу ова ќе може? Зашо вчера не само што беше утврдено бомбардирање и рушење на болницата туку се дозна и кој го направил тоа, начинот на кој е направено, каков звук испуштила ракетата и кој е серискиот број на истата. Збунет сум.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.427
Поени од реакции
11.263
Болницата не е срушена, таму е. Ете види ги твитовите поназад, има нишка од 20-на твитови еден лик, со слики, со се.

Инаку Палестинците немаат таква моќ секако.
поентата ми е...они (израелците) бомбардираа цели населби со цивили и ги срушија до темел, ги оставија без храна и вода зошто некој би помислил дека би повлекле граница таму кај што е болницата?

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.529
Ништо не потфрли не се секирај туку се направија наудрени за да цел свет помисли на тоа потфрлување дека Хамас ги изненади.Хазарската претстава што ја смислија претходно си ја одиграа според планот.Тоа е исто како ЦИА и американската влада не знаеле дека се спрема од нивна страна рушење на близначките во 2001 година.
ИСТОТО ГО ЗБОРАМ!

Немаа начин како да се ослободат од трнот у нога, си искреираа сценарио според кое нема да се на пик. Замисли што ќе се случеше рандом да влетаа у Газа први и лом да направеа. Вака жртвуваа бројка луѓе (пиуни) и онака нели ради празникот на позициите кои се чувале од војската биле регрути, значи и не изгубиле многу од аспект на квалитет (колку и да звучи ова гнасно и злобно.)

Сега гледаме дека никој ништо не збори за гаѓања на болница, училишта и слично имаат одврзани раце и прават што сакаат. Мала цена за нешто што го сакаат со години. Имаш Iron Dome, имаш можда и најдобра разузнавачка служба и сакаш да ми кажеш дека и двете не успеваат да си ја завршат работата. Уживај.

Како ќе се покажат на терен ќе видиме и Русија планираше ршум да направи па видовме дека у герила војување им страдаше многу техника, истово ќе се случи и за Израел ќе имаат солидни загуби, посебно со тоа што Хамас градел тунели и мрежи со години под земја, може и да бидне многу зезнена замка. Нешто од аспект на Виетнам за Америте.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
поентата ми е...они (израелците) бомбардираа цели населби со цивили и ги срушија до темел, ги оставија без храна и вода зошто некој би помислил дека би повлекле граница таму кај што е болницата?
На кој му иде во прилог рушењето на болницата? Кој од тоа може да профитира?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Нешто подетално околу ова ќе може? Зашо вчера не само што беше утврдено бомбардирање и рушење на болницата туку се дозна и кој го направил тоа, начинот на кој е направено, каков звук испуштила ракетата и кој е серискиот број на истата. Збунет сум.
Знам дека си саркастичен ама еве во случај да не си видел:

Патем, цела нишка е надолу, не е само еден твит. Кликни.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.866
Поени од реакции
12.961
После неколку часа без видеа од масовното бомбардирање на болницава, може да се заклучи дека беше обид за манипулација со бројот на погинати и за ескалација на ситуацијата.

Исто како и тоа со 40 обезглавени бебиња.

Да имаше 500-800 жртви ќе има многу видеа и тн.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.360
Поени од реакции
113.715
Знам дека си саркастичен ама еве во случај да не си видел:

Патем, цела нишка е надолу, не е само еден твит. Кликни.
Брат пропаганда јадеш, монтажа е ова. ;) Шала на страна убаво им пиша прееска ти, во војна за жал пропагандата преовладува така да најубаво е да не се формираат мислења врз база на еден твит, пост или слично, зашо од ова што пратиме деновиве имаше деманти од двете страни за милион дешавки и ако се насадуваме на секоја вест нема да знаеме кај тераме. Едно е сигурно, дека двете страни лажат и користат моментална ситуација за да го свртат вниманието во своја корист.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.638
Поени од реакции
42.181
не ми е веројатно да е Хамас пошто едноставно нивните ракети се една цефка со намонтирано експлозив како боева глава. Нема најверојатно ни наведување ни ништо. А ова погодило болница, веројатност да погоди таква ракета болница се една у милијарда. Башка што убило 200+ луѓе, нешто што таква ракета аматерски направена никогаш не би можела дотолку да потепа народ.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
ИСТОТО ГО ЗБОРАМ!

Немаа начин како да се ослободат од трнот у нога, си искреираа сценарио според кое нема да се на пик. Замисли што ќе се случеше рандом да влетаа у Газа први и лом да направеа. Вака жртвуваа бројка луѓе (пиуни) и онака нели ради празникот на позициите кои се чувале од војската биле регрути, значи и не изгубиле многу од аспект на квалитет (колку и да звучи ова гнасно и злобно.)

Сега гледаме дека никој ништо не збори за гаѓања на болница, училишта и слично имаат одврзани раце и прават што сакаат. Мала цена за нешто што го сакаат со години. Имаш Iron Dome, имаш можда и најдобра разузнавачка служба и сакаш да ми кажеш дека и двете не успеваат да си ја завршат работата. Уживај.

Како ќе се покажат на терен ќе видиме и Русија планираше ршум да направи па видовме дека у герила војување им страдаше многу техника, истово ќе се случи и за Израел ќе имаат солидни загуби, посебно со тоа што Хамас градел тунели и мрежи со години под земја, може и да бидне многу зезнена замка. Нешто од аспект на Виетнам за Америте.
Украина цел свет ја храни со оружје, имаат и храна, вода, лекови, струја, огрев, нови борци... можат до бескрај, додека има кој да војува. Овде ситуацијата е многу поинаква, Хамас немаат дотур, тоа што го имаат таму тоа им е, ке се исцрпат залихите од оружје, ке снема храна, вода, лекови, ке фатат некои болести.... а на Израел не им се брза до толку за да ризикуваат многу животи на војници, имаат секакво оружје, имаат се што им треба.... кога во газа ке снема вода и храна можно е и да им организираат една Хамас вистинска што ке трампа муџа за шише вода или векна леб...

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.292
Поени од реакции
7.648
дали до сега они срушиле зграда со приближно иста големина и градба како болницата во Газа? Оти јас до сега немам видено срушени згради од страна на Палестинците?

Мислам, не се разбирам многу во делот со оружјето и какви ракети фрлале, ама логиката ми кажува дека Палестинците се многу послаби во тој поглед...можеби грешам.
Немаат срушено, ниту располагаат со оружје со голема разорна моќ. Притоа, кај што бил ударот, нема кратер, што би укажало дека не се работи од помоќните бомби.

Газа ти е концентрационен логор, секој влез и излез е целосно контролиран. Викаа дека е испалена од хамас, од гробиштата блиску до болницата,, но други велат, премногу биле блиску и да се случило дефект, немало таму да падне, посебно што во спротивен правец ги испалувале.

Најголема корист од сегашниве глупости имаат Ха-Биби, бидејќи претходно половина милион секојдневно протестираа против судските реформи, некои најавуваа и можност за граѓански немири. Но, кога имаш напад од надвор, природно е народот дома да се сплоти. Другите се тајфата на Бајден и Шваб, ама тоа се "фолијашки" муабети :cenzura:

Член од
13 април 2021
Мислења
3.427
Поени од реакции
11.263
На кој му иде во прилог рушењето на болницата? Кој од тоа може да профитира?
Не е ли тоа исто со убивањето цивили и невини луѓе?
На кој му иде во прилог да страдаат цивили и невини луѓе?

Kajgana Shop

На врв Bottom