Можеш бе братанац ... неограничена е нели Љубовта па зашто да не имаш повеќе жени истовременски кој подеднакво ќе ги сакаш и они тебе ќе те сакаат.Јас сум и за и против. Интересно звучи и изгледа ама како е во реалност врска неам. Мислам дека во ваков случај на љубовен живот со никоја партенрка не е возможно да се поврзеш вистински.
па подели го справувањата со жена ми... ќе ви биди полесно на дветеНе. Едвај со една личност се справувам.
па тоа е убавата работа. жените си ја делат работата меѓу себе и многу полесно им е. а мажот секогаш има барем една слободна жена за клецање.па подели го справувањата со жена ми... ќе ви биди полесно на двете
А зошто, како за почеток, не започнеш со една, па потоа да си го шириш "семејството"?Poligamno semejstvo vo koe ke ziveat poveke mazi i zeni. Ne sum za smao eden maz so poveke zeni, tuku isto i zenata da si ima poveke mazi. Isto pri toa nemislam da se zivee haremski orgijaski zivot, mada od vreme na vreme ne e loso da se dese spontano po nekoja orgija
Znaci poentata e da se zivee so edna golemo semejstvo, zaednica kao so decata nema da bidat edinci ili so po edno bratce, sestricka tuku ke imaat nogu brakja i sestri i nogu tetki i cickovci kaj so nema da se gleda biolosekoto dete kako svoe dete, a drugite tugji. Kaj so zenata nema sama da se grize za kukjata, bilo u kujna, kupatlo, dvor tuku ke ima drugarki so koi zaednicki ke se grizat za site sekojdnevni obvrski. Isto i za mazite. Ocigledno e veke deka brakovite ne se nisto drugo do zatvor, vakuum vo koi poedincite samo se gusat i stanuvaat sebicni. Nema veke bratstvo, sestrinstvo megju lugjeto. Setas nadvor gledas prosjak i se praves deka ne go gledas. I milion drugi sitnici koi site gi znaeme.
А зошто, како за почеток, не започнеш со една, па потоа да си го шириш "семејството"?
Бракот не е затвор, бракот е релативно трајна заедница која може да ја напуштиш во секој момент. А за гушење, што ти гарантира дека нема да се загушиш во оваа твоја заедница? Знаеш дека ваквите заедници исто се распаѓаат? Како Oneida на пример.
Најдобро решение му е јамка околу врат.Најдобро решение му е отворен брак. Според она што го напишал. Само да не го убие промаја на крај.