Полигамија - ДА или НЕ

• Креатор на темата Креатор на темата Picasso`
  • Време на започнување Време на започнување

Полигамија: Да или НЕ

• Да

Гласови: 14 36,8%
  • Не

Гласови: 24 63,2%

• Вкупно гласачи
    38
  • Гласањето е завршено на .
Пуста жеља да седиш на две столчиња....
на две или повеќе :)

синоќа баш на Момент на вистината имаше една девојка,таткои е полигамист.. Имал 4 жени, од кои се на се 38 деца -.- од една имал само 14 ..
живееле во посебна заедница,по строго диктирани правила ..

а жените негови исто имаа по 16 мажи :)))
и тој сигурно бил од англија (земјата наинцестите) и не си ги знаел братучедите ...после се раѓале искривени идеформирани ...па ке се раѓаат

Не! Тој шо сака да си седи на повеќе столчиња - нека не стапува во брак! А како сингл нека си прави што му душа сака , никој нема да му забрани...

Од една жена ти е преку глава, а не пак повеќе...

Ама полигамија ко што знам не важи само за мажот...може и обратно, жената да има повеќе мажи, барем јас колку што знам.

и тој сигурно бил од англија (земјата наинцестите) и не си ги знаел братучедите ...после се раѓале искривени идеформирани ...па ке се раѓаат
db1308753178.jpg

Ама полигамија ко што знам не важи само за мажот...може и обратно, жената да има повеќе мажи, барем јас колку што знам.
аман бре... прочитај го првото мислење, одма во вориот ред е.............

синоќа баш на Момент на вистината имаше една девојка,таткои е полигамист.. Имал 4 жени, од кои се на се 38 деца -.- од една имал само 14 ..

Хах и ја го гледав баш тоа, инаку сум против оти е глупа работа ..

runi-depiliran.jpg

лепотан на мајка ...му принасадија косичка и стана малце поубав од Шрек ...иначе иако Англичаните немале такви бракови (колку што ми е мене познато) за да им останело богатството кај нив, бирале партнер кој е со т.н. плава крв безразлика дали им бил братучед/братучедка или не (ако грешам нека изгорам)

е да, и ако не е тајна ..баш ме интересира кој гласаше за ДА! -.-
freaks ..

Пуста жеља да седиш на две столчиња....
Не е до столчињата,до газињата е пријателе,до сексипилната касиерка во оближниот маркет е,која те гледа како да сака да те поебе со погледот(и која лесно би ја средил да беше ерѓенче),до ваквите работи е,не ќе да е до друго.
Мажите потсвесно сонуваат за полигамија,и во нивните скриени мечти и фантазии е еден ден да успеат да станат она што е денес Хју Хефнер-основачот на Плејбој,кој живее со еден куп убавици во вилата Плејбој.
Ниеден маж(освен ретките вистински папучари и мутавци) нема да ја одбие идејата за легализација на полигамијата(кој вели дека сака цел живот да спие само со една иста особа е ЛАЖОВ),и мажот кој ја има најубавата жена,посакува да потуца нешто од страна,бидејќи со жена му веќе после 11-12 години брак,му е дојдено преку ку...ц.Така да,еве и јас гласав за полигамија и сум нејзин приврзаник,друг проблем е како еден маж би издржувал на пр.3-4 жени,треба да е многу јак економски за да си го дозволи тоа,ама тоа е веќе др.тема,поздрав ;)

Оти бе лујџе не гласате за полигамија

тоа е премногу 38 деца ,има ли преспано некој вечер тој .
таа имал со неа 14 и со новиот маж 1 значи 15 деца
тоа во превод би дошло од 20 до 35 години нон стоп трудна .
Верчер а 500,000 ке бидетешко бидејки ја видов сње расплака ,па ми итересира да видам што би можело да биде .

Ако секој маж има по 4 жени,а да земеме во предвид дека бројот на мажи и жени во светот е приближно еднаков,тогаш би настанал огромен дефицит на жени,т.е за голем број мажи би немало жени.Значи полигамијата би била можна само доколку постои и полиандрија(една жена,повеќе мажи) само не знам колку од мажиштава што сонуваат за харем преполн со жени, би биле рамнодушни на помислата дека нивната женичка се плеска со сопругот број 4 во соседната соба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom