Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
7.086
Поени од реакции
42.303
Денес го погребале возачот на Брзата Помош што ги носел децата цела ноќ во болница. Не издржал човекот после тоа што го видел ноќта и за кое бил сведок. Бог да го прости и нека почива во мир. :(

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.663
Поени од реакции
15.348
Има доста луѓе излезено. Очекувано беше...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.910
Поени од реакции
61.412
ke odgovara roditelot, ama ne mi se pravi majka tereza deka tvoite znaele kaj akas ili utre zadutre nie ke znaeme nasite deca kaj ke akaat. Za srekja nemalo incidenti i se toa, ama aj pa da gi cuvame decata u stakleno dzvono, mozda ke mi rece kaj drugar ili drugarka ke spie i sho ja sea treba da im dzvonam da gi baram ko psihopat nekoj? Site sme gi lazele nasite deka negde ke ideme a ne sme otisle tamu sme otisle na zurka.
На 13-14 години летно време бегав од дома да одам во дискотека со другарите, кои исто како и јас, бегаа без знаење на родителите. Моите немаа појма до крајот на летото, бидејќи живеевме на втор спрат, не им паднало на памет дека откако ќе се одјавам и одам на спиење можам да се симнам преку едни шипки што висеа од балконот. Ме фати мајка ми при крај на летото, на враќање во 3-4 наутро...

Други времиња да, но децата се деца и треба очи отворање.

Член од
21 октомври 2024
Мислења
99
Поени од реакции
375
Во ниедна развиена западна држава нема малолетници во 03.00 ни на улици поготово не во диско.
Системот е корумпиран, државата има мртви институции и е скоро нефункционална ама тоа не е оправдување за 14 годишни да имаат таков излез.
Се надевам дека ситуацијата ќе ги натера родителите да превземат поголема контрола врз новите генерации.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.762
Поени од реакции
5.950
„Повредени се 196 лица, од кои 20 деца. Во моментот 93 повредени се на лекување во скопските болници, а 80 во странство и тоа Србија, Бугарија, Австрија, Хрватска, Турција, Грција, Унгарија и Бугарија – рече Тошковски.

200 повредени. :eek:
Ова значи веќе 23 се лекуваат дома и се во подобра состојба.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.688
Поени од реакции
12.037
Јас кога бев 13-14 годишно дете максимален излез имав до 23:30. Тек некаде 15-16-17 години имав до полноќ. Дури и кога станав полнолетна покасно од два саат по полноќ не сум си доаѓала, и никако не легнувале моите ако не сум дојдена дома.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.769
Поени од реакции
10.736
Па и тие родители на малолетни 14-15-16 годишни деца. Како спиеле дома, знаејќи дека нивните деца во 2-3 часот по полноќ не се дома?!

Секаде има пропусти, секаде.
Ti na kolku godini prv pat si stapnala vo disko?
Na 33 ...

Член од
13 април 2021
Мислења
3.688
Поени од реакции
12.037
Ti na kolku godini prv pat si stapnala vo disko?
Na 33 ...
Па во почеток и по 15 минути сум се прошетувала по дискотеката, колку да си го видам симпатијата. И после дома.

Не дека не сум влегла и јас во дискотека кога сум била под осумнаесет години (и мене чичкото одлучил да ме пушти), не се правам светица…ама на 14-15 години не излегував по дискотеки и никако не во три по полноќ.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.843
Поени од реакции
24.894
MKD VLADE ne planirav da pisham, ama aj ko vidov deka i tuka bistrish politiki i solish pamet, se ukluchuvam samo da ti pisham EBI SI MAJKATA I NE ZAMARAJ TUKA!!! Za site shto se chudite zs pisham, stanuva zbor za iskluchitelno glupav chovek i partiski poltron, VLADE na Zmicko levoto Made, izroood!!!
Nikoj ne se cudi oti jas pisam. Oti ima internet vo ustanova za mentalno poremeteni licnosti, e toa e vekje prasanja koi i mene me macat. Znam deka sistemot zatajuva, ama do tolku da zatail, stvarno ne e na arno rabotata.
Sega pocni kako sto si znaes, gnjavi vo pp do beskraj. Ke te ignoriram i vaka i taka, ama barem ostanatite ke bidat rajat.

Член од
25 октомври 2016
Мислења
243
Поени од реакции
229
Nikoj ne se cudi oti jas pisam. Oti ima internet vo ustanova za mentalno poremeteni licnosti, e toa e vekje prasanja koi i mene me macat. Znam deka sistemot zatajuva, ama do tolku da zatail, stvarno ne e na arno rabotata.
Sega pocni kako sto si znaes, gnjavi vo pp do beskraj. Ke te ignoriram i vaka i taka, ama barem ostanatite ke bidat rajat.
EBI SI MATER!

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.440
Поени од реакции
22.194
"2007 година е сменет законот, во тие измени на законот, документите кои ги доставува правното лице коешто бара лиценца тврди под морална, материјална и кривична одговорност дека ги исполнува условите"

Ова исто според мене е ОГРОМЕН проблем. Мора детално тресење на се..Да сме Германија, Јапонија или Холандија па да разберам, ама на северен фиромјанин за ваква чувствителна тематика да му веруваш на збор и да не мора никаква инспекција да го проверува..
Тој што треба да проверува и прати инспекција пред да му даде лиценца, тој е корумпиран. Гнил е системот едноставно. И џабе сега сите изиграваме морални величини, генерали после војна, сите на некој начин сме придонеле во градењето на таа гнила колективна свест.

УАПСЕН ПОТПИСНИКОТ НА ПРОЕКТОТ ДЕКА КОЧАНСКАТА ДИСКОТЕКА „ПУЛС“ ГИ ИСПОЛНУВА СИТЕ УСЛОВИ ДА ДОБИЕ ЛИЦЕНЦА И ДА РАБОТИ

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.769
Поени од реакции
10.736
Па во почеток и по 15 минути сум се прошетувала по дискотеката, колку да си го видам симпатијата. И после дома.

Не дека не сум влегла и јас во дискотека кога сум била под осумнаесет години (и мене чичкото одлучил да ме пушти), не се правам светица…ама на 14-15 години не излегував по дискотеки и никако не во три по полноќ.
Ova e drugo ludo vreme. Strasna rabota.
Nie roditelite sme nemokni, decata ni se neposlusni, ni izlegoa od kolosek.
Priznavam.
Celo leto pred zgrada na klupa sedat tokmu tie maloletnici, nemame sila nutu mok da gi pribereme...izlezeni od kontrola....a i si velis, pa koga ima i drugi , tamu i trvoeto.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.114
Поени од реакции
16.195
Ајде и Мицкоски по патот на Вучиќ. Семката да ви ја ебам лицемерна. Ти ли ќе му даваш на мало дете надеж бе пецко. Ако веќе некој треба да го дигне детето психички тоа е мајка му или татко му, кога веќе пуштате некој (иако не смее) - пуштете ги нив.
Идиоти..

Член од
12 март 2024
Мислења
503
Поени од реакции
925
Ова со болнициве, немање душеци, кебиња и персонал доволно збори за капацитетите на Македонија во случај на воен конфликт.
Таравари една од првите изјави што ја даде во неделата беше дека одбиле помош од соседните држави, зашто сме имале доволно капацитет. Многу брзо после тоа смени плоча и затоа изјавата му остана воглавно незабележана. Очекуваш од некој што води ресор здравство да знае кој е капацитетот на тој ресор.

Kajgana Shop

На врв Bottom