Каде бе со вакво размислувањеПа и тие родители на малолетни 14-15-16 годишни деца. Како спиеле дома, знаејќи дека нивните деца во 2-3 часот по полноќ не се дома?!
Секаде има пропусти, секаде.
ova e najglupata pricina da navedes... tebe ako tvoite te cuvale u stakleno dzvono i vrska nemas od zivotot i zivotni iskustva nie na 15 godini iskacavme po diska i normalno nasite ne znaea deka bevme tamu tuku gi lazevme. Kaj ke znae, si misli se najdobro i si tera, moze spiele moze ne spiele moive ama toa e. Pubertet e, tie se godini na iskacanje na prvi konekcii i socijaliziranja. Bog da cuva sea roditelite bile krivi poso decava im se zurkaleПа и тие родители на малолетни 14-15-16 годишни деца. Како спиеле дома, знаејќи дека нивните деца во 2-3 часот по полноќ не се дома?!
Секаде има пропусти, секаде.
Ја вчера ко економист се чудев, кај идат 7,5% од секоја плата секој месец.
Од мене само 57€ зимаат. Земале и овој први. После 2 нед: нема гази, нема завои, нема дијазепами, нема чаршафи. НИШТО.
Кај се?
Вчера ми вика другарка, абе Мачка (името мое) до ова ли ти дое.
Не ми дое, само размислувам. За 50-60 души: Клиника, Градска, Воена, 8Ми немаа НИШТО.
Како да е ванредно стање. Шо ако беа поише?? Војна да се деси еве, ко шо сме на раб? Шо ќе праиме?
За шо плаќаме алоооо
Ako idat pijani od nadvor, dolznost e na obezbeduvanjeto da ne gi pusti. Sankerot koga se vnatre. Nastrana toa sto dali voopsto trebalo da ima maloletnici vnatre ili nadvor posle 12 casot. Toa stvarno ne znam, ne sum pravnik, @lazar31 mozi podobro da kazi kakva e zakonskata regulativa. Ali ako ne trebalo, togas da i obezbeduvanjeto snosi odgovornost kako i roditelite na decata ( znam glupo zvuci vo dadenata situacija no jbg, sakame pravna drzava, za to e rovoltot ako ne pak, nepocituvanje na zakonska regulativa, zaobikoluvanje, zataskuvanje na momentalnite vazecki zakonski propisi).Знаеш што...размислив малку подобро и во право сте. Малку избрзав со коментарот ама добро сфаќам што сакате да кажете.
Треба да бидат одговорни шанкерите на кого служат иако они се најмалку проблем во оваа трагедија и тешко ќе се докаже дека точеле алкохол на малолетници. Крај краева тие можат пијани од надвор да дојдат а и секако тука несреќата е нешто сосема спротивно од пијанство.
Какво размислување?Каде бе со вакво размислување
Oti kakvo razmisluvanje.Каде бе со вакво размислување
Isto i tebe ke te prasam ?ova e najglupata pricina da navedes... tebe ako tvoite te cuvale u stakleno dzvono i vrska nemas od zivotot i zivotni iskustva nie na 15 godini iskacavme po diska i normalno nasite ne znaea deka bevme tamu tuku gi lazevme. Kaj ke znae, si misli se najdobro i si tera, moze spiele moze ne spiele moive ama toa e. Pubertet e, tie se godini na iskacanje na prvi konekcii i socijaliziranja. Bog da cuva sea roditelite bile krivi poso decava im se zurkale
Подоле во коментарите има видео од надвор, како еден полицаец си стои (со раце у џеб што се вика) и само еден тип со плава маица ги вади надвор луѓето и им укажува на сериозноста. Типот има сигурно доста животи спасено со само тоа што пробуваше да ги извади надвор луѓето побрзо.
Zakonski e uredeno neukazuvanje na pomos, i da kaznivo e kolku sto znam. Zatoa i koga polagame za vozacka imame obuka za prva pomos.Подоле во коментарите има видео од надвор, како еден полицаец си стои (со раце у џеб што се вика) и само еден тип со плава маица ги вади надвор луѓето и им укажува на сериозноста. Типот има сигурно доста животи спасено со само тоа што пробуваше да ги извади надвор луѓето побрзо.
Poglednete go videoto staveno vo komentari, ovde veke jasno e deka vnatre se slucuva ili ke se sluci haos.
Зошто? Ти твоето 14 годишно дете ќе го пушташ по дискотеки во 3 саат по полноќ?Каде бе со вакво размислување
Ako ne e zabrzneto e negovo pravo, ama ako e togas e i negova krivica kako i na toj sto treba da go sprovedi toa.Зошто? Ти твоето 14 годишно дете ќе го пушташ по дискотеки во 3 саат по полноќ?
Nekolku pati mesecno ima g*mnarii vo drzavava..Форумов паѓа секој месец, не правете драми.