Па тоа го збориме овде цело време. Еве и сега одма се вика на протести да се бута власт што беше избрана пред некое време и која моментално дава индикации дека трагедијава ќе ја тера до „крај“ и ние место да почекаме и да видиме каков епилог ќе добиеме, одма идеме на протести и истите се превземани од истите куртони одговорни и за Шарена револуција и невладини организации, значи се политицизира одма настанов, затоа и викам, не треба моментално протести.
Ова му е пенал на Мицко, ако ја истерава работава до крај и почне да апси и да одговараат и негови и ситуацијава ја искористи за еден добар рестарт на државата и на судството/администрацијата, не гледам какви протести ќе помогнат моментално, јасно ми е дека сме револтирани ама има индикации дека работата ќе се тера до крај.
Ако Мицко не ја искористи шансава и си продолжи по стариот терк, ондак треба протести ама тогаш со сасвим друг терк и идеологија, дур не постои ни еден орган, нити зграда на Влада, се треба да се уништи до корен.
Ама сега ниту е време за протести, ниту знаеме што ќе се дешава, сега може само да тагуваме и да бидеме гневни и да не дозволиме да бидеме водени како офци од невладини куртони и СДС/ВМРО пиуни.
Мене ми мириса дека и ти си од тие што гледаат со партиски наочари.
Ако се протестира тоа не значи дека Мицкоски не може да си ја заврши работата како што треба.
Ако се протестира само за да падне владата на Мицко и да ја замени некој друг Трајко или Петко, тогаш не е во ред.
Автоматски споено мислење:
П.С.
Не можам да тврдам со сигурност, ама голема е веројатноста дека ако не беше толкав притисокот, гневот и револтот на јавноста и студентите, кур дека толку луѓе ќе завршеа во притвор за 2-3 дена.
Мене ми мириса дека и ти си од тие што гледаат со партиски наочари.
Ако се протестира тоа не значи дека Мицкоски не може да си ја заврши работата како што треба.
Ако се протестира само за да падне владата на Мицко и да ја замени некој друг Трајко или Петко, тогаш не е во ред.
Автоматски споено мислење:
П.С.
Не можам да тврдам со сигурност, ама голема е веројатноста дека ако не беше толкав притисокот, гневот и револтот на јавноста и студентите, кур дека толку луѓе ќе завршеа во притвор за 2-3 дена.
Каква јавност, ова ти е сега тест и цел свет, цела Европа го гледа. Сите пратат како ќе продолжат, дали со иста песна од порано или ќе покажат резултат.
Вмро е ставен на сериозен испит. Оваа постава нивна има шанса да влезе у историја на Македонија. Да испоапсат се живо и диво поврзано со Кочани, модуларната и со автубската несреќа... нема да ги смени господ од власт у наредни 30 години.
Инаку вакво безредие владее буквало во секоја ебана државна институција, суд, општина, и се останато. Ова ти е школски пример како изгледа кога ќе се помешаат партија и корупција. За жал сметката ја платија недолжни деца со своите животи.
Па кој знае од саат у саат како му се мења состојбата? Зборам дека скоро на секоја страна се прашува за него и секогаш исти одговор се дава, нема развој.
Mene ovie Crven Krst nikojpat ne mi vlevale doverba, se si mislam deka mnogu mal del od donaciite stignuva do krajnata cel, mozda gresam neznam.
Nekolku desetici lugje se nadvor na lecenje, poveketo vo sosedstvoto. Da ima nekako da gi zaobikolime tie humanitarni organizacii i da donirame direkt na nivnite familii ke bide super. Siguren sum deka ke se sobere dovolno pari za prestoj hrana i ostanato so e potrebno dodeka se tamu.
Mene ovie Crven Krst nikojpat ne mi vlevale doverba, se si mislam deka mnogu mal del od donaciite stignuva do krajnata cel, mozda gresam neznam.
Nekolku desetici lugje se nadvor na lecenje, poveketo vo sosedstvoto. Da ima nekako da gi zaobikolime tie humanitarni organizacii i da donirame direkt na nivnite familii ke bide super. Siguren sum deka ke se sobere dovolno pari za prestoj hrana i ostanato so e potrebno dodeka se tamu.
Мислам нема опција во моментов, а и тешко да се изведе.
Ова се денарски сметки на луѓето, претпоставувам тие картички се со нив и парите кои се праќаат од Македонија им се директно достапни за да си плаќаат таму.
Нема како од револут / пајонир или сл. да се пренесат одма на сметка, а за од странство треба девизна што исто е комплицирано во Македонија... затоа што девизен прилив мора да одиш лично во Банка да го примиш, да потпишеш и парите да ти ги дадат на рака или префрлат на сметка.
Не им е апдејтирано, не иде автоматски. Мора да им пратиш слика на вибер од донацијата за да они ги внесат. Ама и ти сеуште не се внесени затоа што имало доста многу. Како и да е мора да ги внесат за да се види за да има колку толку правилна распределба. И јас одев по таа логика, колеги одеа по логика според локација и прво донираа кај тие што се лечат во Шведска, Австрија и Белгија кај е поскапо.
Мирни собири за искажување почит и палење свеќи, да. Протести кои лесно можат да прераснат во напад на општина, суд и полициска станица никако не смеат да се случат.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.