Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
30 јануари 2009
Мислења
58
Поени од реакции
3
Две „причини“ зошто да не бидеш атеист.

Јас сум патот, вистината и животот... (Јован 14, 6.)

Јас сум Светлина на светот; кој врви по Мене, нема да оди во темнина, а ќе има светлина во животот. (Јован, 8, 12)

Христос ни нуди: пат, вистина, живот и светлина.
Неговите „понуди“ се остваруваат повеќе од две илјади години, и многумина претставници на човечкиот род го почувствуваа на „своја кожа“ и се најдоа од „десната страна“ на Создателот. И денес многумина се обидуваат да го„изодат“ тој пат, и се убедени дека тој е Вистинскиот.

Да видиме, што би можело да биде тоа што ти ќе го „понудиш“ !?

Поздрав.

Член од
28 мај 2008
Мислења
318
Поени од реакции
8
znaci...jas sum covek koj studira i saka prirodni nauki.... tehnicki... direktno upateni vo oformuvajne na mnogu blagodeti sto gi dala naukata....nema da glasam..... za ova.... nema da kazam...deka sum golem vernik....no sepak sum...se trudam da veruvam....dali postoi bog.... toa ke ostavam drugite da kazat....no postojat raboti koi ni naukata ne moze da gi osoznae taka da..... koga ke se vidi.... vora da se veruva vo nesto... nema so da kazam....ali nabrojanite pricni 11 kolku so se i tie nekako ne mi drzat voda....!!!

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
:toe: EТО ТИ. Мојата прогноза е успешна. Би се рекло одма дека се обични дрва. :smir::smir:

S

Stef Bachatero

Гостин
Доказ за сите креационисти дека земјата е стара повеќе од 6000 год се фосилите.Исто тоа слушнав дека и поднеле пријава против Њутновиот закон за гравитација со тоа што теоријата треба да се модифицира или потполно да се обнови со тоа што ќе се додаде место за ангелите и душите кои кога ќе умрат идат на небото а не на земјата.Мислам какви глупости се тоа :toe:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
од каде е дојден атеизмот ?
или некое врепче ги донело ?
Od srce, se ragjash ateist.
Site se ragjame ateisti.
Nikoj ne se rodil vernik.
Vernicite samo potpadnale nesvesno na propagandata.
Ushe od 3-4 godishni deca, roditelite gi ucat da veruvaat vo "boga", dokolku nikoj nishto ne ti kaze, chisto sumnjam deka sam ke poveruvash vo "boga" poshto nikakov dokaz ne ti ostava. Normalno. Ako si so zdrav razum.

:toe: EТО ТИ. Мојата прогноза е успешна. Би се рекло одма дека се обични дрва. :smir::smir:
Samo ne razbiram, zoshto vo SE barate prichina?! Zoshto vo najgolemi gluposti barate dokaz?
Lele, pa Isus bil patot..isus bil patot kon svetlinata..lele :( Otvorete ochi..mozhe kje ja vidite svetlinata >.<

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
ima bog i gospod samo nekoi ne sakaat da veruvaat vo nego, zasto poubavo im e da pravat bezakonie za da ne odgovaraat posle za svoite postapki . bog postoi i kako nekoi velat nema dokazi za boga, za onoj sto veruva vo boga dokazi ne mu treba gospod postoi od sekogas i ke postoi vecno. prasajne do ateistite i do tie koi velat nema bog sto cudo bese koga se sluci toa edna godina vo berovo koga trebase da se posti a tie togas mrsea na 28 avgust golema bogorodica kako grom od vedro nebo padna topce od neboto i gi rasturi masite so mesoto i nadvor kade sto bea sobrani lugeto lom napravi i pak se vrari na neboto topceto ako ne veruvaat neka odat vo berovo i ke vi kazat se toa e cista vistina. i ke recat ateistite veruvam vo ona sto ke go vidam a veruvaat li tie luge vo bolestite vo vetrovite vo lubovta vo cuvstvata mislite sepak postojat a ne se gledaat bog se cuvstvuva megu nas bog e lubov i edno prasane do malefaktor kakva e smislata na ovoj svet izosto ziveeme zar moze samo nesto da se sozdade pa i svetot bog e tvorecot na se sekoe nesto vo svetot ima svoj tvorec pa i svetot planetata i na kraj ke kazam samo mudriot covek moze da gi razbere vistinskite mudrosti za boga kako isak njuton a ne nie obicnite smtrtnici

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
ima bog i gospod samo nekoi ne sakaat da veruvaat vo nego, zasto poubavo im e da pravat bezakonie za da ne odgovaraat posle za svoite postapki . bog postoi i kako nekoi velat nema dokazi za boga, za onoj sto veruva vo boga dokazi ne mu treba gospod postoi od sekogas i ke postoi vecno. prasajne do ateistite i do tie koi velat nema bog sto cudo bese koga se sluci toa edna godina vo berovo koga trebase da se posti a tie togas mrsea na 28 avgust golema bogorodica kako grom od vedro nebo padna topce od neboto i gi rasturi masite so mesoto i nadvor kade sto bea sobrani lugeto lom napravi i pak se vrari na neboto topceto ako ne veruvaat neka odat vo berovo i ke vi kazat se toa e cista vistina. i ke recat ateistite veruvam vo ona sto ke go vidam a veruvaat li tie luge vo bolestite vo vetrovite vo lubovta vo cuvstvata mislite sepak postojat a ne se gledaat bog se cuvstvuva megu nas bog e lubov i edno prasane do malefaktor kakva e smislata na ovoj svet izosto ziveeme zar moze samo nesto da se sozdade pa i svetot bog e tvorecot na se sekoe nesto vo svetot ima svoj tvorec pa i svetot planetata i na kraj ke kazam samo mudriot covek moze da gi razbere vistinskite mudrosti za boga kako isak njuton a ne nie obicnite smtrtnici

Вака, да разграничиме неколку ствари. Kaква врска има неверувањето во пога со своите постапки? И кој одговара за моите постапки ако не ја? Баш вие за вашите бељи кој не прекинувате да ги правите, бидејќи сте неказнети на првата грешка, се вадите во Бога..

Друга ствар, случајно јојото да Господ да не му лупнало у берово? И колку време го шлајфувал? Или одма го кренал?

И, последна ствар, Само Исак Њутн е мурар човек на планетава?
Ајнштајн, еве, чисто за пример ти го давам, неверувал во Господ, шо бил он? Идиот?

number_one

helloooooooooooo
Член од
18 февруари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
1
хмм немам коментар дефинитивно сите се вртите во круг некој не верува во Бог но верува во виша сила.
Не сте свесни колку не знаете што сакате и што барате а да не говорам за тоа што не знаете во кого верувате.
no comment.
Прво преиспитајте се па после зборете глупости.
а да ви појаснам нешто.
ГОСПОД БОГ ГО СОЗДАЛ СВЕТОТ И СИТЕ НАС БЕЗ РАЗЛИКА НА ВЕРА И ОПРЕДЕЛБА.
ШТО ЗНАЧИ ГОСПОД Е ЕДЕН И ЕДИНСТВЕН.
А ВИЕ ВЕРУВАЈТЕ ВО КОГО САКАТЕ И ШТО САКАТЕ АКО МИСЛИТЕ ДЕКА СО ТОА КЕ ВИ СЕ СМИРАТ СТРАСТИТЕ.
НО ПРВО СВАТЕТЕ НЕКОИ РАБОТИ ЗОШТО ПОИМА НЕМАТЕ ОД ЖИВОТОТ.тhe end :baeh:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Ајнштајн, еве, чисто за пример ти го давам, неверувал во Господ, шо бил он? Идиот?
"I want to know God's thoughts... the rest are details"

"Science without religion is lame, religion without science is blind"

.....
Pogodi, taka?

Da ne produzuem....ili....?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ајнстајн не верувал во Бог
он бил пантеист
демек бог е космосот
ама не е личност
бниту има поим за морал и правда
ме мрзи сеа да барам напишав веќе
имаш на нет
убаво си кажал дека не верува во бог
кој ќе ги мачи лошите
а ќе ги наградува добрите
рекол верувам во спинозистички бог
а тоа е боог или природа исто
така да...
а и не се повикувајте на авторитети
тоа не е научен метод...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
"I want to know God's thoughts... the rest are details"

"Science without religion is lame, religion without science is blind"

.....
Pogodi, taka?

Da ne produzuem....ili....?
Ко кје прочиташ неколку живописи/биографи за него, ќе ти стане јасно шо кажал со тоа..
Сеа за сеа, не продолжувај..:smir:

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Вака, да разграничиме неколку ствари. Kaква врска има неверувањето во пога со своите постапки? И кој одговара за моите постапки ако не ја? Баш вие за вашите бељи кој не прекинувате да ги правите, бидејќи сте неказнети на првата грешка, се вадите во Бога..

Друга ствар, случајно јојото да Господ да не му лупнало у берово? И колку време го шлајфувал? Или одма го кренал?

vaka prvin sekoj ke si odgovara za svoite postapki , vtoro kako sto go narekuvas toa jojo vistina e toa ima svedoci za toa i treto naucnicite se podelile megu sebe edni ja prifatile darvinovata teorija na evolucija a drugi ostanale verni na biblijata ajstan bil naucnik isto kako isak njuton no toj iako bil mudar ne ja soznal mudrosta

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
vaka prvin sekoj ke si odgovara za svoite postapki , vtoro kako sto go narekuvas toa jojo vistina e toa ima svedoci za toa i treto naucnicite se podelile megu sebe edni ja prifatile darvinovata teorija na evolucija a drugi ostanale verni na biblijata ajstan bil naucnik isto kako isak njuton no toj iako bil mudar ne ja soznal mudrosta
Токму така, ако секој си сноси последици за своите постапки, шо се тука атеистите по различни? Шо сме ние? Деликвенти? Зашо неаме страф од горниот, па праиме бељи?

И, научниците никако не се поделиле, само ти ги делиш на верници, па уше ги карактеризираш како мудри и помудри..
Него, биди мудар, користи голема буква, точки и запирки..

Kajgana Shop

На врв Bottom