Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

G-Kidd

Завршетник
Член од
29 април 2007
Мислења
45
Поени од реакции
2
Нов си на форумов, не се мешај... Нихилиста ја има прочитано библијата :)
А што ти да не се уплаши од новиов? Ако сум нов на форумов незначи дека незнам. Туку напротив, значи дека сум дошол на форумов зато што нешто знам и имам што да кажам. :D

Член од
29 јануари 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
Нов си на форумов, не се мешај... Нихилиста ја има прочитано библијата :)
hahahahahahahahaha lelele pa so ako ja procitano lugje po 10 pati ja citaat pa pak ne veruvaat iskreno vo Bog samo glumat pred lugjeto i u privatnost pravat trista bulestini

Treba da citame Biblija i da praktikuvame.

G-Kidd

Завршетник
Член од
29 април 2007
Мислења
45
Поени од реакции
2
hahahahahahahahaha lelele pa so ako ja procitano lugje po 10 pati ja citaat pa pak ne veruvaat iskreno vo Bog samo glumat pred lugjeto i u privatnost pravat trista bulestini

Treba da citame Biblija i da praktikuvame.
Точно така. Само што секој има право да прави што сака, затоа ова се вика "демократија". Но доколку нешто незнаеш немој да судиш.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Najinteresen fakt za gospod e shto poslednive 2000 godini se saka da se zeme na vera i bez nieden dokaz.

A

ateist

Гостин
Najinteresen fakt za gospod e shto poslednive 2000 godini se saka da se zeme na vera i bez nieden dokaz.

БУКАВАЛНО..............

СЕ НА ЦРНЕ ЛЕПЕ ОЧИ БРЕ...............

НЕЛИ Е РЕД ДА ИМ КАЖЕМЕ НА СИТЕ ПРЕПРОДАВАЧИ НА ВЕЧНИ ЖИВОТИ

ДОСТА Е !

ПРВО ДОКАЗ !
ПАРИ НА РАКА МАРА ЗА РАКА .

Black Night

Galvanize
Член од
25 септември 2008
Мислења
327
Поени од реакции
20
БУКАВАЛНО..............

ДОСТА Е !

ПРВО ДОКАЗ !
Не се нервирај, ке им дојде крајот на верниците. Ете гледаш колку активни станаа атеистите. Во Лондон и во Мадрид по авотбусите се закачени реченици од типот "БОГ НАЈВЕРОЈАТНО НЕ ПОСТОИ".

А дали знаеш дека во Минхен, Германија, 60 проценти од населението се изразило како припадници на ниедна религија. Германците не се замараат со верување во приказни ама затоа се занимваат со Наука и работа и затоа со јапонија се нај tech. развиени. А замисли само колку катедрали има во Германија. Еххххх

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
БУКАВАЛНО..............

ДОСТА Е !

ПРВО ДОКАЗ !
Не мислиш дека премногу се замараш?:smir:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
vie zamarate
na zborovi slatkorecivi
a na delo nedostojni
da bidat nareceni
sledbenici gospodovi...

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Не се нервирај, ке им дојде крајот на верниците. Ете гледаш колку активни станаа атеистите. Во Лондон и во Мадрид по авотбусите се закачени реченици од типот "БОГ НАЈВЕРОЈАТНО НЕ ПОСТОИ".

А дали знаеш дека во Минхен, Германија, 60 проценти од населението се изразило како припадници на ниедна религија. Германците не се замараат со верување во приказни ама затоа се занимваат со Наука и работа и затоа со јапонија се нај tech. развиени. А замисли само колку катедрали има во Германија. Еххххх
Не ми сметаат цркви и катедрали као историски споменици :) Ама точно! Верувањето не уназадува! Јапанцине никад нема да ги стигнеме зашо не се замараат со господ. А богами и Дојчланд...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Мислам дека е до сите верници :) Затоа шо не не прифаќате такви као шо сме и тупите дека треба да веруеме у господ ваш...
Чисто for the record - атеист сум :pipi:
Пишав дека многу се замара пошо стварно многу се замара.

Ако си атеист не значи дека треба да бидеш и напор ко Јеховинине сведоци шо тропет по врати и ти нудат „стручна литература“.

А, така, ај здраво сеа :salut:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549

Али зато у Македонија воведовме веронаука, ќе забраниме абортус, ќе градиме цркви на плоштад.....
Ех, Грујо Грујо, не си ти крив, криви сме си самите шо идеме назад у времето, тежнееме кон Алјександар македонски, абе не сме ние за у Европа, ќе си ја фатиме Турција под рака и руши Секуларизам!

S

Stef Bachatero

Гостин
1.Religijata e edna od glavnite pricini za vojna,dokaz Evreite vs Muslimanite.
2.Site sto se vo crkvata se najkorumpiranite luge vo drzavata,dokaz Hotel Slavia
3.Ne moze da se dokaze gospod so fakti(yea it's in your soul dude).Dusa neznam dali postoi ali nemoze da se ni dokaze nemoze ni da se odbie.
4.Religijata e sozdadena od aristokrati,koi sakaat da vladeat so lugeto(dokaz Jihad svetata vojna)Pametnite luge znaat sto da odlucat.
5.Hristijanstvoto nastojuva da se krstosuvaat lugeto,a Isus Hristos sam so svoja volja otisol da se krsti,bez toa da odlucat negovite roditeli,jas sum krsten i me nervira toa.
6.Site religii se baziraat na covecki lik,zatoa sto covekot kako persona poveke ke stavi kontakt ako ima pred nego covecko lice,pa zatoa Adam prviot covek e belec a ne crnec,sto oznacuva deka fosilite sto se najdeni se nevazecki.
7.Lucky seven rule nemoze mene crkvata da mi nametnuva sto jas ke bidam i da dava liturgii na televizija ili da dava olesnuvanje preku email,za toa ima psihijatri koi se profesionalci vo svojata rabota i nemoze da se vmesuva vo politikata na drzavata i da voveduva predmeti kako veronauka,da kazuva deka abortusot e los i da lepi reklami i da go podrzuva.Devojce mozebi imalo traumi tatko ili nekoj ja siluval,a sto ke stane so bebeto,spored moja logika bi umrelo zatoa sto taa persona mozda ne e sposobna da raboti.A ako ne podrzuvame abortus,zasto vladata ne dava avans za sekoe dete,vo svedska na primer 200 evra za sekoe dete im odvojuvaat.Toa e za sega drugpat poveke

bubax_emir

чаирчанче
Член од
12 ноември 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
од каде е дојден атеизмот ?
или некое врепче ги донело ?

Kajgana Shop

На врв Bottom