Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ај вака, мене малоумниот простиот, подобјасни ми...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ај вака, мене малоумниот простиот, подобјасни ми...
:pos:Ne..ne.. не, јас не сакам да те расипам, за тоа сам потруди се:pos:
А викаш прост...што ти знае бојлерот...:pos:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Не бе дру3е ок е ти прифати си ја љубовта на господ и 3ивеј со тоа дека кога ке удри гром господ се љути.... лелее и гледај вокабуларот(речникот) да го сведеш на 3борови кои не содр3ат повке од 5 букви ....
Еј, кое просветление. Затоа ние пустите верници сме биле толку неречити, пуууу...имаме господов лимит до 5 букви по збор.

Се извинувам за оф-топикот, ама ваков содржаен пост не бива да не биде искоментиран.

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Еј, кое просветление. Затоа ние пустите верници сме биле толку неречити, пуууу...имаме господов лимит до 5 букви по збор.

Се извинувам за оф-топикот, ама ваков содржаен пост не бива да не биде искоментиран.
A vaka pred da iskomentirase da go procitase postot na bada bing nad mene da svatis za sto sboram, jas ne rekov deka vernicite se nereciti . Procitaj uste ednas i komentiraj

Бацилиус наместо да прифатиш љубовта Христова се ослонуваш на Сатанските играчки, големи збунувачки зборови, кованици кои немаат никакво значење во Царството Вечно.

“биологија“, “еволуција“, “микроскоп“
Сулфурестиот си игра со тебе, зар не гледаш?!

K

kat.<3

Гостин
Imalo interesen narod na ovoj forumov. Ako za verata vo koja veruvame i spored koja ziveeme ako nema dokazi, togas nisto ne sme napravile, mislam samo svrti se oklou tebe i vidi kolku sozdanija, sami postanale od nisto ili majkata priroda gi sozdala :pos2: . Probajte da razgovarate so nekoj covek od Crkva pas da vidite kako dejstvuva blagodata Bozja, vrz site luge samo koi saka da ja prifati i da potvrdi deka postoi.
Насекаде до нас и покрај нас се сите благослови што Бог ни ги испратил, на нас останува дали знаеме да гледаме со срцето, и со љубовта и милоста во него:sun:.

Секој благослов.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Да, јасно е наномашини, нанотехнологија која може да прати мали роботчиња во телото на човекот и да има улога како лек... оваа идеја е малце од поодамна ама сеуште не може да се реализира....
Клучно е што велиш во последната реченица дека е слично на вирус... Да, НЕ е живо, не се храни може да опстои долго време, неограничено надвор, не му е потребно ништо за да опстане, а за да се “размножува“ требаат живи клетки...
Вештачки да се создаде живот не е возоможно. Може некаков си прототип со нанотехнологија..но далеку е од ЖИВО.

Начинот на кој работи е ист како компјутерот или некој микроконтролер со пропратна опрема, сензори и т.н. Кажи му ако најдеш нешто работи вака, така со е важно како нешто ќе прави... но живо е НЕ. :)
Не е проблем размножувањето, еве на пример да ја земем вештачката интелегенција, доволно е да имаш автоматизирана фабрика за роботи за да кога таа фабрика ќе почне да биде контролирана од таа вештачка инттелгенција да почне да се размножува и надградува.
Друга работа за која јас или не се изразив како што треба или ти не си ме разбрал. Човекот може да направи сам вирус кој ќе се размножува напаѓајќи клетки, а идејата за тоа лекот не реков дека е нешто што се размножува бидејќи не ни сакаме да се размножува бидејќи ако почна да се размножува користејќи клетки ќе стане вирус по дефиниција додека структурно многу многу не се разликува од еден вирус. По истиот принцип ти кажувам дека не е голем проблем да се напарви прокариотска клетка која ќе се размножува разликата во тоа што до сега не е направено е тоа што нема потреба да се трошат толку средства и време за такво нешто кога можат да се користата веќе постоечките. Значи уште еднаш експлицитно кажувам може да се направи микроорганизам или наномашина која ќе може да се размножува, со други зборови според тебе да биде живо, ртазликата е во тоа што нема потреба од толку многу труд и средства бидејќи можат да се искористата веќе постоечките функционални модели.

A vaka pred da iskomentirase da go procitase postot na bada bing nad mene da svatis za sto sboram, jas ne rekov deka vernicite se nereciti . Procitaj uste ednas i komentiraj
трикстер нема потреба од толкави узбуни очигледно не го познаваш бада доволно добор за да разбереш што сакаше да каже.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Imam mnogu luge sretnato sto imale iskustvo so koma sostojba. Raskazuvaat deka vo eden moment bile vo rajot a vo drug povtorno tuka na zemjata.

Член од
25 март 2008
Мислења
105
Поени од реакции
3
Imam mnogu luge sretnato sto imale iskustvo so koma sostojba. Raskazuvaat deka vo eden moment bile vo rajot a vo drug povtorno tuka na zemjata.
да и во рајот отишле кај св. петар на по едно мезе и ракија.. хахах

иначе јас сум цел живот атеист, не одам во црква, не верувам во господ, не славам празници, тотално нерелигиозен сум... паа досеа во животот ми оди супер.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
It's all in your brain. Според тие ствари се глеа колку човечкиот мозок е креативен.
А бе креативен е , не велам дека не е. На пример, толку е креативен, што може да го измисли и атеизмот како нов вид религија-религија на неверувањето.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
:pos:

конечно, MIKI1 даде и одговор на 11-тата безбожничка заповест:

11. Хумор тест - многу е полесно да се прават шеги за верници отколку за атеисти. Едвај чекам да чујам некој виц за атеисти што навистина може да ме насмее

Член од
15 мај 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Уште еден Атеист :)

Леле да ви кажам многу се нервирам вака кога читам како ги напаѓаат атеистите.... и морав да се регистрирам на форумов... ме натеравте....:vozbud:

btw... се она што не може човекот да си го објасни и не знае како функционира, многу е лесно да се каже дека е тоа од Бог... ама некои луѓе едноставно се љубопитни и бунтовници по природа, па сакаат да испитаат зошто е тоа така. Па ради нив еве денес седите на форум и куцате пораки. Ради луѓето што биле ГРЕШНИЦИ и НЕВЕРНИЦИ. Ама денес па нема црква без ADSL... :pos2:

и доста со чудни интерпретирања на зборот љубот. Љубовта не доаѓа од раѓањето, таа се создава. Бебето кога се раѓа не ги сака своите родители, туку љубовта се создава додека тие се грижат за него и го растат. Бебето ќе цица и од негователката и од бабата и од комшиката и од било кого, а ко ќе го научи зборот тато ќе му го каже на мажот што е со неговата условно кажано мајка, макар и тој да не му е биолошки татко.

За мене постојат само законитоси, а не желби на некого. Ако некоја законитост што сеуште човекот не ја испитал ја нарекувате Бог ---> ОК. Да за мене постои нешто што ги контролира работите, ама тоа се Математичка равенки, Физички закони, а не нечии желби. И во никој случај не можам да им се поклонам, на оние што ги спалувале луѓето што едноставно го истражувале непознатото.
Извинете ама ако мене попот ми каже дека сонцето не се врти околу земјата, зашто би му верувал. Верниците им верувале, научниците не и за тоа биле спалени на плоштад, за денес да видиме дека не биле во право.

Некој напиша демек у стил, па и црквата е составена од обични луѓе грешници. Па тогаш зашто им се поклонувате и им бацувате рака?
Се слагам дека во бибилијата има еден куп добри пораки и совети за живот. Тоа никој не го порекнува. Ама тоа не значи да има се поклонувам на грешници за да кажам дека сум верник.
Ај нека ми каже некој сега? Расколникот ЈОВАН во МПЦ или Владиката Јован од СПЦ? Иста Вера, иста црква, различни држави. Едните го обвинуваат крадел пари, другите го прогласуваат за Владика. Заклучок - Црквата е само политика и ништо повеќе од тоа. Обична група на луѓе кои сакаат да профитираат од човечкото незнаење воопшто. Ако според нејзе нешто не треба да се знае, ако треба и ќе коли и ќе беси на плоштад. Иста како секоја прљава политика и мафија.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еве уште еден атеист, кој несакал да ја целива раката од свештеникот. Типично атеистички.
А ете, и луѓето ги спалувале...
Пролистај го малку форумов, многу е напишано за она кое сега го отвораш како твое прашање и размилсување.

Член од
15 мај 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Не не не го отврарам. Само птужам подршка на атеисите и луѓето што веруваат во науката повеќе од СЕ. :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom