T
Tetro
Гостин
Сега ме збуни уште повеќе. Толку не сум бил збунет од кога.............. за првпат го видов дедото мраз, со белата брада, бела коса, црвена капа,....
Има најразлични типови на перење мозоци.Во средно имаме школска чие семејство беа Протестанти, и таа ни кажуваше дека кај нив децата ниту се покрстувале ниту пак автоматски им се наметнувала религијата од семејството, туку секој кога ќе наполни 18 години има право сам да одлучува за тоа дали ќе биде Протестант, дали ќе прифати некоја друга религија или пак нема да се одлучи за никоја религија. Според мене тоа е најдобро, а не како што во другите религии уште од мали на децата им ги перат мозоците, и детето кое ќе порасне со некои верувања и убедувања после е многу тешко да му се сменат тие верувања и навики и затоа е тешко на луѓето да им докажеш било што во врска со религијата различно од тоа што дома ги учеле бабите и дедовците или родителите сеедно.
Сигурна? Па јас сум учен по христијанските обичаи и култураВо средно имаме школска чие семејство беа Протестанти, и таа ни кажуваше дека кај нив децата ниту се покрстувале ниту пак автоматски им се наметнувала религијата од семејството, туку секој кога ќе наполни 18 години има право сам да одлучува за тоа дали ќе биде Протестант, дали ќе прифати некоја друга религија или пак нема да се одлучи за никоја религија. Според мене тоа е најдобро, а не како што во другите религии уште од мали на децата им ги перат мозоците, и детето кое ќе порасне со некои верувања и убедувања после е многу тешко да му се сменат тие верувања и навики и затоа е тешко на луѓето да им докажеш било што во врска со религијата различно од тоа што дома ги учеле бабите и дедовците или родителите сеедно.
дбацк кога ќе напише нешто...ме става на думадобро и зло постојат само у главата на човекот.
Ние ги измисливме и ние си тргаме маки (и убајни) со нив.
Природата/универзумот не дискриминира. It just is.
Дали твое бебе има умрено?Зошто умираат бебињата, господ нема попаметна работа па ќе ги зема за себе.
Не, немам деца не сум во брак.Дали твое бебе има умрено?