Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Поле од Лин Мектагарт нема никаква врска со никаква религија. Книгата зборува за метафизичката природа на реалноста и универзумот, а тоа не е исто.Ima edna kniga, se vika The field i e od lynne mctaggart. Im ja preporacuvam na site ateisti i na onie sto se krstat vo naukata. Knigata opisuva edna cela NAUKA ZA RELIGIJATA. Koga ke ja procitate, ako ja procitate ke sfatite sto trgnalo naopaku. Isto taka ne veruvam deka ke gi gledate Ajnstajn i Njuton so isti oci.
Jas mislam deka ima, ja iam procitano i baska samata avtorka ja opisuva kako nauka za religijataПоле од Лин Мектагарт нема никаква врска со никаква религија. Книгата зборува за метафизичката природа на реалноста и универзумот, а тоа не е исто.
Па и јас ја имам прочитано, и тоа неколку пати! И нема никаква врска книгата со било која религија!Jas mislam deka ima, ja iam procitano i baska samata avtorka ja opisuva kako nauka za religijata
Многупати сум кажал дека не е исто да видиш соба со запалено светло и да претпоставиш дека поради тоа има некој внатре, и само врз основа на запаленото светло да тврдиш дека не само што има некој, туку и да кажеш кој е тој некој, каков карактер има, каква боја на очи, каква коса, кој број чевли носи.....!"Денес стоиме на прагот на револуцијата - револуција што е смела и длабока како Ајнштајновото откритие на релативноста. На самата граница на науката се раѓаат нови идеи што им пркосат на сите наши уверувања за функционалноста на нашиот свет и за самите нас. Новите одкритија го докажуваат тоа што религијата одсекогаш го тврдела: дека луѓето се нешто многу повеќе отколку месо и коски. Новата наука во својата основа одговара на прашањата што ги мачеле научниците стотици години, а во подлабока смисла на зборот тое наука за чудесното"
Ok, toa e tvoe mislenje. Jas veruvam vo Bog no ne go zamisluvam kako covek (najdobar primer za toa se katolicite). Pole promovira metafizicki aspekti koi se megjusebno povrzani i zavisni eden od drug. Zemi gi site tie metafizicki aspekti i stavi gi na edno mesto ke dobies edno pole na energija. Energijata moze da se poistoveti so Bog.Религијата само врз основа на "запаленото светло во собата", манипулира и заведува користејќи ги човечките стравови и надежи!
Поле ни одблиску не промовира ниедна религиска догма! Туку се задржува на метафизичките аспекти, воочливи во нашава физичка реалност.
Ако не веруваш во добро и зло, како ќе знаеш што е негативно а што позитивно?gospod e samo pozitivnata energija a gavolot negativnata i sekoja individua treba sama da odluci vo sto da veruva.jas sum ateist zasto ne veruvam ni vo dobroto ni vo zloto,tuku covekot e toj sto pravi se
Од кај знаеш?gospod e samo pozitivnata energija a gavolot negativnata
Ауч.jas sum ateist zasto ne veruvam ni vo dobroto ni vo zloto
океј, нема поделби..... или има?epa toa e toa sto jas ne go delam svetot na dobri i losi raboti,
1. za mene gospod e samo perenje pari,
2. za mene ne postoi temnina tuku samo neostatok na svetina,
3. не постои глупавост туку само недостаток на знаење
и така е со господ не постои господ туку само недостаток на позитивна енергија и оптимистичко гледање на животот,кога тоа би го имале сите луге господ ке испари како гас
Доброто и злото се релативни нешта. Неможеш да кажеш нема добро и зло, ама има недостаток на позитивна енергија...! Како ќе знаеш што е позитивно и што е оптимистички, ако неверуваш во апсолутноста на трермините добро и зло?epa toa e toa sto jas ne go delam svetot na dobri i losi raboti,za mene gospod e samo perenje pari,za mene ne postoi temnina tuku samo neostatok na svetina,не постои глупавост туку само недостаток на знаење и така е со господ не постои господ туку само недостаток на позитивна енергија и оптимистичко гледање на животот,кога тоа би го имале сите луге господ ке испари како гас