Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
МИКИ1..лично си бил присутен кога зборувал...:vozbud:

На суд тоа го нарекуваат ....лажно сведочење...:helou:
Па ако веќе веруваш дека зборувал..трбеа да знеш дека зборува и денес...сведоштвата се дел од личните искуства на верниците...инаку да има и лажни сведоштва..зависи што била намерата..
Сепак тоа е нешто што тешко се објаснува на луѓе кои се декларираат како атеисти

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Ајде, да бидам малку појасен.
Христос вели:„...кој не е со Мене, против Мене е. Кој не собира со Мене, тој растура...„. Близината Божја, во која се нашле повеќемина, кај таквите поединци предизвикува несекојдневно добро расположение и неизмерна среќа во нивните души. Така, достојните самите ќе Го препознаат својот Бог и Спасител.
И спротивно на претходно кажаното: кога душата човекова ќе се најде во близина од демоните, таквата душа доживува неизмерен и неизбежен страв. Така, душите доживуваат страв во демонска близина и неизмерна радост и среќа во Божјата близина.
Се надевма дека сега е малку појасно како се препознава вистинскиот Бог од лажниот бог.
OK Miki toa sakav da go slusnam. Sakav da slusnam deka samo so vera ke go prepoznaat koj e isus.OK dobar vernik si.:smir:

Па ако веќе веруваш дека зборувал..трбеа да знеш дека зборува и денес...сведоштвата се дел од личните искуства на верниците...инаку да има и лажни сведоштва..зависи што била намерата..
Сепак тоа е нешто што тешко се објаснува на луѓе кои се декларираат како атеисти
Ce mi izvinis vaka ama nikoj tvoj post dosega go nemam razbrano, pa ako mozi malce pojasno da pisuvas.Nekako mn zagatki klavas.:toe:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Ce mi izvinis vaka ama nikoj tvoj post dosega go nemam razbrano, pa ako mozi malce pojasno da pisuvas.Nekako mn zagatki klavas.:toe:
Аман бе 4.500 поста а ти велиш дека ништо не разбираш...како ли само би ги разбрал Разиел, Викторгг и компанија...
Нема загатки..се работи за искуства од животот на верниците..она што тие лично го доживеале со Господ..молитви на кои одговорил, настани што се случиле, пробудување,менување на животот, "наново раѓање"...некои од тие работи се премногу лични за било кој да ги разбера..други пак..се добар поттик за некој да свати дека има Господ...

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Аман бе 4.500 поста а ти велиш дека ништо не разбираш...како ли само би ги разбрал Разиел, Викторгг и компанија...
Нема загатки..се работи за искуства од животот на верниците..она што тие лично го доживеале со Господ..молитви на кои одговорил, настани што се случиле, пробудување,менување на животот, "наново раѓање"...некои од тие работи се премногу лични за било кој да ги разбера..други пак..се добар поттик за некој да свати дека има Господ...
Vaka sega Velis molitvi na koi toj odgovoril.
EPa izgleda mnogu clenovi na forumov en razbrale deka jas porano veruvav i s emolev no nemase odgovor na nikoja molitva. Pa ako imase odgovor na nekoja molitva jas nemase da ja izgubam verata.

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
132 страна анд каунтинг.
132 страни не мрднавте од точка зиро , и верниците и атеистите.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
OK pa temata e za toa.

Aj jas da si gi kazam moite 11 pricini.

1.Nemam dokazi
2.nikogas ne odgovoril na moja molitva
3.naukata go poprecuva veruvajneto vo bog
4.ne mozam da si ja objasnam
5.mnogu dobri luge umiraat
6.mnogu losi luge se spasuvaat
7. na ovoj svet nikade ne gledam pravdina
8.bog se krie go nema da se pojavi
9.ne mozam da si objasnam kade zivee
10.toa deka covekot e napraven od kal bi go kazal samo covek koj neznae da objasni nisto so nauka tuku se objasnuva so nekoi natprirodni sili
11. veruvam samo vo ona sto ke go vidam.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Прва и последна причина.....

Читајки го МИКИ1 поголема причина и не ми треба:pos2:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
OK pa temata e za toa.

1.Nemam dokazi
10.toa deka covekot e napraven od kal bi go kazal samo covek koj neznae da objasni nisto so nauka tuku se objasnuva so nekoi natprirodni sili
1. На оние кои веруваат, не им требаат докази.
2. А кога и зашто си се помолил?
3. Науката не го негира Божјото постоење, туку само го потврдува.
4. Ако се обидеш да си објаснис самиот на себе, нема да ти успее-без вера!
5/6. А според тебе, које добар а кој е лош?
7. Во овој Свет, НЕМА правдина-правдината е само Божја и не е од овој Свет.
8. Бог е насекаде околу нас, а им се јавува во лик само на остојните.
9. Бог е сеприсутен , Он не живее „некаде„.
10. Науката (медицината) ни вели дека човековото тело има околу 70 елементи кои се дел од периодичниот систем на елементи по Менделеев. Така, Библијата тврди дека човекот е створен од „земја„ (и душа) а медицината тоа го потврдува со свој речник.
11. „Бога никој не Го видел„, вели Ап. Јован. А ќе Го видиме сите, само да не ни биде доцна...

Vaka sega Velis molitvi na koi toj odgovoril.
EPa izgleda mnogu clenovi na forumov en razbrale deka jas porano veruvav i s emolev no nemase odgovor na nikoja molitva. Pa ako imase odgovor na nekoja molitva jas nemase da ja izgubam verata.

Од Бога се моли милост и прошка на гревовте, а не од Него да бараме она кое во моментов ни притребало. Но и тука е утехата Божја, како што вели Он: „...најпрво барајте го Царството Небесно, а се друго ќе ви де прододаде и преумножи...„.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Hehe zalam ,ama so toa nisto ne dokazuvas. Davas nekoi odgovori koi ne dokazuvaat nisto. Ajde be da te vidam napravi covek od kal.

PS: ne e vazno kojj e dobar a koj ne samo znam deka mnogu luge koi s elosi ziveat ubavo a onie koi se dobri i cvrsto veruvaat vo boga gi ostava na cedilo. E zatoa go mrazam tolku.
Ako bog ne ne sozdadese nas nemase da postoi ni zlo. sto znaci bog go sozdal zloto i veke ako ne sozdaval mozel da ne sozdade bez zlo. i ako bese semoken ke go unistese zloto,gavolot.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
OK pa temata e za toa.

1.Nemam dokazi
Извини што ќе се замешам...
1.Докази има насекаде околу тебе, само ти не сакаш да ги видиш...подобро ти е при очи да се правиш слеп.
2.На твојата молитва не одговорил затоа што си молел без вера, а зависи и што си барал.
Матеј: 6:33 Но, барајте го првин царството Божјо и Неговата правда, и сè тоа ќе ви се додаде.
7:7 ”Молете и ќе ви се даде; барајте и ќе најдете; чукајте и ќе ви се отвори.
3.Науката не би постоела да не дозволил Бог, а кажи ми дали науката може да го порекне неговото постоење и со научни методи тоа да го докаже ?
4.Почни да го читаш Светото писмо, тоа се ќе ти објасни.
5/6.Сите умираат и добри и лоши, некои подоцна некои порано, за се има причина, но не сите се спасуваат по смртта.
7.Од Бог може да бараме само милост затоа што Бог е милостив, ако реши да биде „праведен“ замисли си каде ќе завршиме ние грешните, затоа што сите сме грешни.
8.Јован: 1:18 Бога никој никогаш не Го видел; Единородниот Син Бог, Кој е во прегратката на Таткото, Тој Го објави.”
Излез: 33:20 А ти - додаде - не можеш да го видиш Моето лице, зашто човек не може да Ме види Мене и да остане жив.
9.49 ’Небото Ми е престол, а земјата е подножје на Моите нозе....
10
.А теоријата дека сме настанати од мајмун да не држи вода ? Зошто се уште не е така ?
11. Дали веруваш во љубов, болка, среќа, воздух итн. ? Ако веруваш те молам да ми ги опишеш.:salut:

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
А што ќе ви се 11 причини кога една е доволна. Не верувам во Господ и чао пријатно.
Немале докази, како нешто да се утепавте барајќи.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
А што ќе ви се 11 причини кога една е доволна. Не верувам во Господ и чао пријатно.
Немале докази, како нешто да се утепавте барајќи.
Имаш право, ПРИЈАТНО !:helou:

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
11. Дали веруваш во љубов, болка, среќа, воздух итн. ? Ако веруваш те молам да ми ги опишеш.:salut:
овие работи се чувстуваат...јас неможам да го почувстувувам господ со ниедно сетило...

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
овие работи се чувстуваат...јас неможам да го почувстувувам господ со ниедно сетило...
Kako sto rece prezervativ site tie raboti se cuvstvuvaat. a ako mislis deka eden ateist ne moze da gi pocuvstvuva togas se lazes. A zosto vie vernicite ne mozete da odgovorite edno prasajne SALAM? samo se vadite so nekoi recenici od biblijata? A od kade znaete deka iblijata ne ja napisal nekoj covek samo za da gi laze lugeto deka postoi BOG? jas se molev so vera.dajte be vozrasni ste luge dadete nekoj logicen odogovor. Zar tolku ne znaete da razmislite so svoja glava be. Tolku ste naivni i veruvate vo se sto ke slusnate?

Pa kade se tie cuda ajde da gi videme. Kade se cudata sto s eopisuvaat vo biblijata.Zosto ne se slusuva nikakvo cudo deneska?? Kade e zmijata sto zboruva? Kade se angelite. Pa neli porao lugeto mozele da gledaat takvi raboti. Kako sto znam taka pisuva vo biblijata.

PS: ateist sum so golema pricina za da ne veruvam vo gospod.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45

Kako sto rece prezervativ site tie raboti se cuvstvuvaat. a ako mislis deka eden ateist ne moze da gi pocuvstvuva togas se lazes. A zosto vie vernicite ne mozete da odgovorite edno prasajne SALAM? samo se vadite so nekoi recenici od biblijata? A od kade znaete deka iblijata ne ja napisal nekoj covek samo za da gi laze lugeto deka postoi BOG? jas se molev so vera.dajte be vozrasni ste luge dadete nekoj logicen odogovor. Zar tolku ne znaete da razmislite so svoja glava be. Tolku ste naivni i veruvate vo se sto ke slusnate?

Pa kade se tie cuda ajde da gi videme. Kade se cudata sto s eopisuvaat vo biblijata.Zosto ne se slusuva nikakvo cudo deneska?? Kade e zmijata sto zboruva? Kade se angelite. Pa neli porao lugeto mozele da gledaat takvi raboti. Kako sto znam taka pisuva vo biblijata.

PS: ateist sum so golema pricina za da ne veruvam vo gospod.
Кога ќе поверувате, ќе се покаете и ќе се крстите во името на Отецот и Синот и Светиот дух, тогаш ќе почнеш да ги развиваш „тие сетила“.

Дела Ап.: 2:38 А Петар им рече: „Покајте се! И секој од вас нека се крсти во името на Исуса Христа за проштавање на вашите гревови; и ќе примите дар од Светиот Дух.:toe:

...А што се однесува до молитвата, што да ти кажам и да ти докажувам, кај мене делува,фала Му на Бога.:cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom