OK pa temata e za toa.
Aj jas da si gi kazam moite 11 pricini.
1.Nemam dokazi
2.nikogas ne odgovoril na moja molitva
3.naukata go poprecuva veruvajneto vo bog
4.ne mozam da si ja objasnam
5.mnogu dobri luge umiraat
6.mnogu losi luge se spasuvaat
7. na ovoj svet nikade ne gledam pravdina
8.bog se krie go nema da se pojavi
9.ne mozam da si objasnam kade zivee
10.toa deka covekot e napraven od kal bi go kazal samo covek koj neznae da objasni nisto so nauka tuku se objasnuva so nekoi natprirodni sili
11. veruvam samo vo ona sto ke go vidam.
Извини што ќе се замешам...
1.Докази има насекаде околу тебе, само ти не сакаш да ги видиш...подобро ти е при очи да се правиш слеп.
2.На твојата молитва не одговорил затоа што си молел без вера, а зависи и што си барал.
Матеј:
6:33 Но, барајте го првин царството Божјо и Неговата правда, и сè тоа ќе ви се додаде.
7:7 ”Молете и ќе ви се даде; барајте и ќе најдете; чукајте и ќе ви се отвори.
3.Науката не би постоела да не дозволил Бог, а кажи ми дали науката може да го порекне неговото постоење и со научни методи тоа да го докаже ?
4.Почни да го читаш Светото писмо, тоа се ќе ти објасни.
5/6.Сите умираат и добри и лоши, некои подоцна некои порано, за се има причина, но не сите се спасуваат по смртта.
7.Од Бог може да бараме само милост затоа што Бог е милостив, ако реши да биде „праведен“ замисли си каде ќе завршиме ние грешните, затоа што сите сме грешни.
8.
Јован:
1:18 Бога никој никогаш не Го видел; Единородниот Син Бог, Кој е во прегратката на Таткото, Тој Го објави.”
Излез:
33:20 А ти - додаде - не можеш да го видиш Моето лице, зашто човек не може да Ме види Мене и да остане жив.
9.49 ’Небото Ми е престол, а земјата е подножје на Моите нозе....
10.А теоријата дека сме настанати од мајмун да не држи вода ? Зошто се уште не е така ?
11. Дали веруваш во љубов, болка, среќа, воздух итн. ? Ако веруваш те молам да ми ги опишеш.:salut: