паниката ти ја гледам преку монитор не се секирај..се чуствува во напишаното...ок за трудот шо да ти речам браво..книгите ти се џабе човече ако не излезиш надвор да го осетиш се она шо те исполнува духовно дали со позитивно или негтивно сеедно мораме на се изложваме...јас не знам книгите како ти претставуваат толкаво задоволство..не велам дека е лошо тоа напротив..само писмените го движат светот..ама ове твоето ќе да не е многу на арно...најубо е чуството е кога читаш од книга некаква филозофија за љубовта ете како наајчест пример и си велиш во умот "ееее јас ова го знам уше поубо од тебе" а не само да се задоволиш од искуството на некој туѓДоколку можеш да забележиш апсолутно сум ``кул``, каде ја гледаш мојата паника???, јас можам да вратам на секој коментар , само се воздржувам од навреда, и воопшто не пишувам с..ња, и претходното напишано не е глупост и не е ``копи-пасте``, напишаното е само преточено знаење и искуство стекнато со многу работа , труд, самоодрекување од многу ``задоволства`` норнално читање и пак читање и пак читање ...., и така по многу години гледаш дека си прочитал мал куп книги (секакви од класици до сф-литература), дека си се обидувал да го најдеш она што било пред тебе а не си го гледал... Но да не забегувам од темата....
А фала му на Господ што веруваш во Него, но Библијата е таа која не` учи и поучува за Бог , јас за други извори не знам (покрај некои историски кои повеќето луѓе ги сметаат за нерелевантни) значи останува само Библијата која е сочинета така како што е сочинета.
(и во најмалото е сокриено бесконечното):smir:
ај сеа за темата
а сеа за темата..историјата не е точна кој како сакал така напишал ама исто е брат за библијата јас не гледам која е разликата тука..и за двете нема факти..верувам во бог ама не како шо ни прикажва библијата...не мора никој да ме подучува за бог тоа само се чуствува..капиш??