Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
31 мај 2009
Мислења
59
Поени од реакции
5
Доколку можеш да забележиш апсолутно сум ``кул``, каде ја гледаш мојата паника???, јас можам да вратам на секој коментар , само се воздржувам од навреда, и воопшто не пишувам с..ња, и претходното напишано не е глупост и не е ``копи-пасте``, напишаното е само преточено знаење и искуство стекнато со многу работа , труд, самоодрекување од многу ``задоволства`` норнално читање и пак читање и пак читање ...., и така по многу години гледаш дека си прочитал мал куп книги (секакви од класици до сф-литература), дека си се обидувал да го најдеш она што било пред тебе а не си го гледал... Но да не забегувам од темата....

А фала му на Господ што веруваш во Него, но Библијата е таа која не` учи и поучува за Бог , јас за други извори не знам (покрај некои историски кои повеќето луѓе ги сметаат за нерелевантни) значи останува само Библијата која е сочинета така како што е сочинета.

(и во најмалото е сокриено бесконечното):smir:
паниката ти ја гледам преку монитор не се секирај..се чуствува во напишаното...ок за трудот шо да ти речам браво..книгите ти се џабе човече ако не излезиш надвор да го осетиш се она шо те исполнува духовно дали со позитивно или негтивно сеедно мораме на се изложваме...јас не знам книгите како ти претставуваат толкаво задоволство..не велам дека е лошо тоа напротив..само писмените го движат светот..ама ове твоето ќе да не е многу на арно...најубо е чуството е кога читаш од книга некаква филозофија за љубовта ете како наајчест пример и си велиш во умот "ееее јас ова го знам уше поубо од тебе" а не само да се задоволиш од искуството на некој туѓ

ај сеа за темата

а сеа за темата..историјата не е точна кој како сакал така напишал ама исто е брат за библијата јас не гледам која е разликата тука..и за двете нема факти..верувам во бог ама не како шо ни прикажва библијата...не мора никој да ме подучува за бог тоа само се чуствува..капиш??

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Ej Vernici moze da ve prasam nesto ama da mi odgovorite iskreno???

Koga ke bide sudniot den imam slusano i citano po netov deka bog ili isus ke dojdel da gi spasi lugeto. No ke imalo dvajca isus. edniot ke bidel gavolot koj ke se prepraval vo isus a drugiot ke bidel vistinskiot. Mnogu lege ke ja izberele pogresnata strana.
Kako ke go prepoznaete koj e vistinskiot.??? kako ke znaete da trgnete po praviot pat?

Toj sto ke odgovori tocno znaci navistina e vernik.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ej Vernici moze da ve prasam nesto ama da mi odgovorite iskreno???

Koga ke bide sudniot den imam slusano i citano po netov deka bog ili isus ke dojdel da gi spasi lugeto. No ke imalo dvajca isus. edniot ke bidel gavolot koj ke se prepraval vo isus a drugiot ke bidel vistinskiot. Mnogu lege ke ja izberele pogresnata strana.
Kako ke go prepoznaete koj e vistinskiot.??? kako ke znaete da trgnete po praviot pat?

Toj sto ke odgovori tocno znaci navistina e vernik.
На погрешно прашање, се дава погрешен одговор. Некој те излажал, и тоа дебело те излажал, тврдејќи дека ќе имало двајца Исуси, а повеќето, џоа, ќе ја избереле погрешната страна. И што да правиме сега? Ако на погрешоно прашање са даде погрешен одгвор, значи дека сме лажни верници?

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Neka bide kako sto mislis neka e pogresno prasajneto. Samo kazi mi go odgovorot.

Kako ke se odlucis koj e vistinskiot isus?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Neka bide kako sto mislis neka e pogresno prasajneto. Samo kazi mi go odgovorot.

Kako ke se odlucis koj e vistinskiot isus?
Веќе се одлучив Кој е вистинскиот Христос: нема ниту втор, ниту трет Исус. На своето второ доаѓање, на Неговито Страшен Суд, ќе има само Еден Исус Христос, само Синот Божји Единороден. Оние кои уште во овој живот Го прифаќаат Исуса Христа за Свој Бог и Спасител, немаат дилеми Кој ќе биде вистинскиот Христос, оти уште во текот од овоземниот живот Го препознале.
На Судот, ќе биде само Еден Судија, суров, но и праведен и милостив.

Член од
31 мај 2009
Мислења
59
Поени од реакции
5
Веќе се одлучив Кој е вистинскиот Христос: нема ниту втор, ниту трет Исус. На своето второ доаѓање, на Неговито Страшен Суд, ќе има само Еден Исус Христос, само Синот Божји Единороден. Оние кои уште во овој живот Го прифаќаат Исуса Христа за Свој Бог и Спасител, немаат дилеми Кој ќе биде вистинскиот Христос, оти уште во текот од овоземниот живот Го препознале.
:smir: му го здорече МИКИ1

Непоразен не вервај на се шо ќе прочиташ..тоа прашање гарант го има слислено некој како тебе :tapp:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Од фотографија....:vozbud:
Се ми се чини дека негде имаш мнооогу утнато.

И после судот сите си живееле долго и среќно.....ма иди бе.....:pos2:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
...и ондак-то...

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Abe miki Neka ne bide taka neka ne e tocno to so rekov . Samo kazi mi sto ke napravis ako se najdes vo situacija vo koja gavolot e prestoren vo isus i toj e lazniot isus a tuka e i vistinskiot isus. treba da go odberes vistinskiot, kako ke go odberes koj e vistinskiot????

Nz zs ne go razbiras prasajnevo. Odgovori.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Abe miki Neka ne bide taka neka ne e tocno to so rekov . Samo kazi mi sto ke napravis ako se najdes vo situacija vo koja gavolot e prestoren vo isus i toj e lazniot isus a tuka e i vistinskiot isus. treba da go odberes vistinskiot, kako ke go odberes koj e vistinskiot????

Не можеш да погрешиш ако знаеш како ќе дојде повторно Исус.

Матеј: 24:27 Зашто, како што молњата излегува од исток и светка до запад, така ќе биде и доаѓањето на Човечкиот Син.
Матеј: 24:30 И тогаш ќе се јави на небото знакот на Човечкиот Син; и тогаш ќе заплачат сите племиња на земјата и ќе Го видат Човечкиот Син, како доаѓа на небесните облаци, со сила и со голема слава.
Лука: 17:24 Зашто како што молњата, која светнува - од едниот крај под небото - и го осветлува другиот крај, така ќе биде Човечкиот Син во Својот Ден.

Член од
31 мај 2009
Мислења
59
Поени од реакции
5

Бооооо курци палци..море море двајца ке слезеле..шо филм гледаше последно ? :tapp:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Ајде, да бидам малку појасен.
Христос вели:„...кој не е со Мене, против Мене е. Кој не собира со Мене, тој растура...„. Близината Божја, во која се нашле повеќемина, кај таквите поединци предизвикува несекојдневно добро расположение и неизмерна среќа во нивните души. Така, достојните самите ќе Го препознаат својот Бог и Спасител.
И спротивно на претходно кажаното: кога душата човекова ќе се најде во близина од демоните, таквата душа доживува неизмерен и неизбежен страв. Така, душите доживуваат страв во демонска близина и неизмерна радост и среќа во Божјата близина.
Се надевма дека сега е малку појасно како се препознава вистинскиот Бог од лажниот бог.

D

dh00|

Гостин
Ајде, да бидам малку појасен.
Христос вели:„...кој не е со Мене, против Мене е. Кој не собира со Мене, тој растура...„.
брат...библијата напамет ја учиш???!!! :vozbud::tapp:
остај малце...одмори:pipi: не е културно да наметнуваш свое мислење на другите... chill out man:smir:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ц, никому не наметнувам свое мислење, туку само пишувам свои сведоштва за мојот Бог и вера.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ц, никому не наметнувам свое мислење, туку само пишувам свои сведоштва за мојот Бог и вера.
МИКИ1..лично си бил присутен кога зборувал...:vozbud:

На суд тоа го нарекуваат ....лажно сведочење...:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom