Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Зборуваме за вера, не за логика.
Ајде, да ја читам твојата логика, од твоето „мислење со своја глава„.
Мики твојава логика како да доаѓа од другата страна :vozbud:.....на разумот.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да, учителке...:kesa:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Хмммм, според твоите години (16), ТИ си тој кој нема средно...(ха-ха-ха!) :baeh:

Crki

Agnostic 6.9
Член од
1 март 2009
Мислења
143
Поени од реакции
2
bez logicno razmisluvanje, rasuduvanje nema nikogas da go osoznaeme svetot, moze samo iluzii vo glava da si praime, t.e. da imame verba isko kako da si pod LSD

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не ни требаат аудио снимки за доказ дека пеколот е под земја. Десетици илјади рудари кои гинат секоја година на работно место се доказ дека пеколот е под земја. И над земја го има.
Верниците се опседнати со прашањето дали има живот после смртта, атеистите со прашањето дали има живот пред смртта...

Различни вредности се во прашање.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
1. Нема докази дека постои бог - неколку илјади години никој не успеал валидно да докаже дека постои бог. Зошто бог се крие? Најверојатниот одговор е - затоа што не постои.

Da te prasham neshto:
1.Ja gledash li ljubovta kon tvoite roditeli? Od kade znaes deka gi sakas?
2. Ja gledash li bolkata koga te boli zab? Od kade znaes deka te boli?

Odgovori mi i ke gi doznaes i postoenjeto i verbata kon Gospod!
Ne si ja rezili ustata:nenene:
Toa sakase da kaze covekot......bolkata i ljubovta mozat da se dokazat so naukata ,medicinata a bog so sto??????SO NISTO.:baeh:

Stvarno luge jas poveke veruvam vo nauka no gi pocituvam i onie koi veruvaat vo bog.Toa e nivni izbor ...Samo stvarno neznam sto da kazam ne sakam da nametnuivam nisto ama moram da recam 21 vek i seuste lugevo veruvate vo takvi "nesta".Neznam stvarno e mene mnogu mi e cudno.

Da bidam iskren porano veruvav vo bog.Se molev go pocituvav i bacuvav krstovi, se dodeka ne svativ deka toa e ponizuvajne.Kade bese bog koga trebase da mi pomogne????Kade bese koga mi trebase da ja isprati srekata???Nikogas n bese tuka za mene ne sum go videl pa ne ni napravil nesto za mene zatoa ne veruvam...nemam dokazi..Ajde slobodno nekoj neka mi dade nekoj dokaz ama vistinski dokaz(ako znae sto e toa dokaz) pa togas ke veruvam.

Se nadevam deka ne gi povrediv svajkajnata ne nekoi vernici na forumov i deka ne me svatija pogresno.

I sakam da prasam edno prasajne za "vernicite"(stavam navodnici zatoa sto site se plasite ne ste sigurni dali postoi ne mozete da dokazete pa velite veruvam od strav za sekoj slucaj)
PRASAJNETO E:
sto mislite za bogovite vo koi lugeto veruvale porano???kade se tie????
za nekolku vekovi ke dojde druga vera i ovoj bog ke go nema ke ima drug bog.
i sto togas nema da postoi ke postoi toj drugiot bog a?
Kade se poranesnite bogovi??????kade ke bide i nasiov vo idnina.

Dali nekoj pomislil deka kolku poveke veruvame vo bog tolku poveke se vrakame nazad???

Ajde seuste cekam dokazi! ima nekoj nekakov dokaz za da go dokaze bog??

kade ste site?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не ни требаат аудио снимки за доказ дека пеколот е под земја. Десетици илјади рудари кои гинат секоја година на работно место се доказ дека пеколот е под земја. И над земја го има.
Верниците се опседнати со прашањето дали има живот после смртта, атеистите со прашањето дали има живот пред смртта...

Различни вредности се во прашање.
Значи, сега, коа и доказите се појавија, тогаш „..дотолку полошо по доказите...„, а? Или, „..вадење од небрано...„, поинаку кажано.

Toa sakase da kaze covekot......bolkata i ljubovta mozat da se dokazat so naukata ,medicinata a bog so sto??????SO NISTO.:baeh:

Stvarno luge jas poveke veruvam vo nauka no gi pocituvam i onie koi veruvaat vo bog.Toa e nivni izbor ...Samo stvarno neznam sto da kazam ne sakam da nametnuivam nisto ama moram da recam 21 vek i seuste lugevo veruvate vo takvi "nesta".Neznam stvarno e mene mnogu mi e cudno.

Da bidam iskren porano veruvav vo bog.Se molev go pocituvav i bacuvav krstovi, se dodeka ne svativ deka toa e ponizuvajne.Kade bese bog koga trebase da mi pomogne????Kade bese koga mi trebase da ja isprati srekata???Nikogas n bese tuka za mene ne sum go videl pa ne ni napravil nesto za mene zatoa ne veruvam...nemam dokazi..Ajde slobodno nekoj neka mi dade nekoj dokaz ama vistinski dokaz(ako znae sto e toa dokaz) pa togas ke veruvam.

Se nadevam deka ne gi povrediv svajkajnata ne nekoi vernici na forumov i deka ne me svatija pogresno.

I sakam da prasam edno prasajne za "vernicite"(stavam navodnici zatoa sto site se plasite ne ste sigurni dali postoi ne mozete da dokazete pa velite veruvam od strav za sekoj slucaj)
PRASAJNETO E:
sto mislite za bogovite vo koi lugeto veruvale porano???kade se tie????
za nekolku vekovi ke dojde druga vera i ovoj bog ke go nema ke ima drug bog.
i sto togas nema da postoi ke postoi toj drugiot bog a?
Kade se poranesnite bogovi??????kade ke bide i nasiov vo idnina.

Dali nekoj pomislil deka kolku poveke veruvame vo bog tolku poveke se vrakame nazad???

kade ste site?
Шизик, подласловов „Религија„ постои уште пред ти да се приклучиш на „Кајгана„. Прочепкај малку по темите, таму за се имаш одговор.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Докази за Бога не се бараат на форум, а и како ние верниците да ви дадеме легитимен доказ кога сме луди.
Дај олабавете се малку и направите некој експеримент да докажете нешто....упс тоа 99% од вас не го прави туку го наоѓа на вики.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Значи, сега, коа и доказите се појавија, тогаш „..дотолку полошо по доказите...„, а? Или, „..вадење од небрано...„, поинаку кажано.
Пеколот ако се смета дека е големо страдање го има на земјава. Во овај живот, не во некој друг... А тоа со звуците, не знам што да ти кажам, возрасен си, ако сметаш дека под земја во лавата и магмата има грешници кои офкаат...или се работи за звуци од друг вид...и во океаните се снимени чудни звуци па сега...тоа не е никаков доказ за пеколо и натемаго со рогој и опашка...

Ти како православен дали сметаш дека вистината е на твоја страна или сите 50.000 религии,секти и култови се право исто како православието?
Чија вистина е вистинита?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.822
Поени од реакции
12.317

kade ste site?
Доказ за духовно арно вели Зенг, тешко ќе најдеш, посебно на форуми. Доказ за духовно во материјален свет...ако самиот не се трудиш да поверуваш или ако немаш желба...Но недај боже, некогаш човек може да се најде во одредена ситуација...

Мада каде е на пример доказот дека небото навистина е сино или дека белиот камен е бел. Бел не е секако, твоите фоторецептори и нервните имулси го прават да биде бел, а со помош на спектарот на сончевата светлина. Ако сончевата светлина е со поинаков спектар или ако фоторецепторите имале за нијанса друга градба, предметите ќе имаат друга боја, релативна работа. А во темнина ништо нема боја.
Се е до поимањето на светот, личното не колективно.

Во кој смисол се враќаме назад? А како отидовме напред со одбивање на она дека Бог постои? Дали мерката за назадност и напредност е равенка еднаквопропорционална со верување и неверување во Виша сила?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Нема никакви докази за постоење на Господ, тоа е ствар на вера, Кант ги има побиено сите „докази“ за Господ, и во суштина сите религии кои исповедаат вера во Бог се повикуваат на тие. Прочитајте ја Критика на чистиот ум од него,малку е досадна што е ствар на стилот но многу интересни се Холбах „Разголено Христијанство“ и „Систем на Природата“, и Фоербах „За суштината на Религијата“.

D

dh00|

Гостин
абе ај добро за тоа шо се „карате“ на еден начин,еве, подобро да речам, дебатирате во врска со тоа дали бог постои или не,па дали има рај или пекол...нормално секој си има свое мислење....АЛИ АУДИО ЗАПИС ОД ПЕКОЛОТ?! немој не ме радуј работава:pos: miki1...извини вака...ама изглеа за тебе не постои нишо друго освен религија,вера и бог...зарем се шо ти се случувало во животот било од бог дадено,или тој ти помагал во се? си пробал да напраиш нешо сам,без ничија помош,без да помислиш на бог? :toe: мислам стварно...ептен фанатик си...

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Нема никакви докази за постоење на Господ, тоа е ствар на вера, Кант ги има побиено сите „докази“ за Господ, и во суштина сите религии кои исповедаат вера во Бог се повикуваат на тие. Прочитајте ја Критика на чистиот ум од него,малку е досадна што е ствар на стилот но многу интересни се Холбах „Разголено Христијанство“ и „Систем на Природата“, и Фоербах „За суштината на Религијата“.
Би ти предложил да прочиташ и нешто од Лајбниц.

Kajgana Shop

На врв Bottom