Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да не случајно е некој запис од концерт на Lordie?:vozbud:

Иди бегај таму...снимка:pos2::pos2: што го претера го претера:pos2:

А камо од рајот снимка..по можност видео:vozbud:
spored miki11 nekoj uspeal da izbega od pekolot
i po nekoja konicidencija tipov imal fireproof diktafon so nego.
Daj najdi go zapisov da go cueme, ama da se poznava so zborat, a ne nekj napafkan da slusa glasovi na white noise (sneg na tv).

И!?

Го погледнавте ли клипот и аудио-снимката од него? Како Ви се чини? Комотно, весело, а? И? Сега, пак ќе барате уште некој доказ? На пример, кој е тон-мајсторот на снимката, или на каков микрофон е направена снимката? На каква нагнетофонска лента? Кој е моделот од магнетофонот? Колку канали има тој магнетофон?

И тако даље и томе слично....

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Снимка (тонска) од Пеколот?! Аман бе Miki1...ова е премногу...не знам дали вакви работи воопшто се возможни..реално...едно е да му верувам на Бог друго е на тон мајстори..

Crki

Agnostic 6.9
Член од
1 март 2009
Мислења
143
Поени од реакции
2
МИКИИИИИИИИИИИ

аман бе, не бев свесен дека волку ќе забегаш, со постовиве

R

RAYTHEON23

Гостин
И!?

Го погледнавте ли клипот и аудио-снимката од него? Како Ви се чини? Комотно, весело, а? И? Сега, пак ќе барате уште некој доказ? На пример, кој е тон-мајсторот на снимката, или на каков микрофон е направена снимката? На каква нагнетофонска лента? Кој е моделот од магнетофонот? Колку канали има тој магнетофон?

И тако даље и томе слично....

весело е:vozbud:

барам докази кој е тон мајстор и на каков микрофон е направена снимката кажи!!!!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Снимка (тонска) од Пеколот?! Аман бе Miki1...ова е премногу...не знам дали вакви работи воопшто се возможни..реално...едно е да му верувам на Бог друго е на тон мајстори..
Маркус, снимкаат е направена во текот од НАУЧНИ а не православни истражувања на Земјината кора, а тие истражувања се првени од атеистилки ориентирани истражувфачи, кои се имаат „укакано„ после слушањето на тие звуци а воедно од страв се отакажале од натамошните истражувања на буштоината!

МИКИИИИИИИИИИИ

аман бе, не бев свесен дека волку ќе забегаш, со постовиве
Не си ти свесен за многу работи, ај...

весело е:vozbud:

барам докази кој е тон мајстор и на каков микрофон е направена снимката кажи!!!!
Тон мајсторот е „особа х„ а микрофоните и магнетофоните се веројатно руски производ..
.
И сега, веројатно ќе побараш видео-запис од пеколот, дигитален секако, со досега невидена резолуција и нијанси на бои од 128 бита, контраст 1000000000000000000000:1 и можност за холографска 3Д презентација на истата и визуелизација преку шлем, така?

Член од
31 мај 2009
Мислења
59
Поени од реакции
5
1. Нема докази дека постои бог - неколку илјади години никој не успеал валидно да докаже дека постои бог. Зошто бог се крие? Најверојатниот одговор е - затоа што не постои.

2. Бог е несфатлив - Што е бог? Само едно сведоштво на непознавање на нештата. Како она што е несфатливо, необјасниво, може да ни го објасни тоа што не го знаеме. Ако бог постои, кој го создал? Според повеќето од светите записи тој многу личи на човек, значи може да се сомневаме дека тоа и е.

3. Религиските догми се во контрадикција со она што секојдневно ни се случува - Човекот знае дека ќе умре и нема ништо после смртта. Зошто да се обожува бог кој го казнил човекот само за еден грев, толку перверзно суштство кое создал човек, ама и јаболко за да го искушува. Зошто да се одбере оваа религија, а не некоја друга? Злото постои, а бог е сведок - пасивен е или немоќен? Страдање и смрт на деца - невини по дефиниција, зошто ништо не прави.

4. Она што го ветуваат религиите е преубаво за да биде вистинито - премногу лесно ни ветуваат се што ќе посакаме - вечност, да ги видиме повторно оние кои сме ги изгубиле, прошка за она што сме го згрешиле...

5. За да се чувствуваш слободен - да се нема илузии, кон која и да е догма. Да се одбијат готови решенија. Зашто да клечиш и да се понижуваш пред нешто чие постоење никогаш не е докажано е апсурдно, безвредно за Човек. За да не се биде манипулиран.

6. Поради негативното влијание на религиските организации - го поттикнуваат религискиот фанатизам и нетолеранцијата. Конзервативни се и против прогресот. Поради религиските војни и Инквизицијата. Христијанството учи на резигнација, на покорност. Сојуз со политиката за сопствен интерес на религиските водачи. Штетното влијание на религиите на секое општество.

7. Прогресот на науката - прогресот на науката секој ден отркива докази што ги објаснуваат појавите што човекот често им ги припишувал на божествата. Бог е оттурнат на маргините, таму каде што науката се уште не стапнала.

8. Има луѓе кои живеат добро, дури и без бог - Вербата спасува! Од што тоа спасува? Неверниците не се чувствуваат изгубени. Не им треба да бидат спасени. Бог нема практична употреба, не е потребен за да се биде среќен.

9. Поради хуманизмот - да се разбуди свеста дека основната грижа е човекот и иднината на човештвото, како тој да се направи задоволен, а не да се задоволува некоја илузија (бог)

10. Да се биде свесен дека не се подлегнува на полесни решенија - многу е потешко да се биде атеист и да се соочиш со проблемите, отколку да си верник.

11. Хумор тест - многу е полесно да се прават шеги за верници отколку за атеисти. Едвај чекам да чујам некој виц за атеисти што навистина може да ме насмее

za grev :tapp:

ti izgleda ne go svakjas poimot VERA...toa e neshto koe ne se temeli vrz dokazi i ne gi baras dokazite...verata e da veruvas nesto koe ne go gledas ne go slusas samo go custvuvash..

vtoro nesto mora da zapocne od nisto...toa e bog...a sega mi zali4i ova tvoeto'mozebi e covek' na mene koga bev 6 godini..ti go zamsiluvas bog deka e nekoj dedo so bela brada i gore sedi na oblacite?:nesvest: ...bog se site energii vo nas bog e se okolu nas kamenot vodata se sto vlijae vrz nasiot zivot i moze da go promeni..bog e i vo nas i nie sme del od nego

ko ke umris vrati se i kazi ni dali nema nisto ili imalo...religijata e samo glupost na narodot..bog e eden i alah i buda ii ne znam koj uste tamu e edno samo lugjeto ne go svakjat toa...zloto postoi zosto postoi i dobro da nemase dobro da nemase smrt na nevini deca bi bile roboti i bi postoele za dzabe..neiskusni vo zivotot...boli koga ke izgubis nekoj blizok i jas se lutam na toa..ama ako sakas da si covek i ako se narekuvas takov togas moras da se pomiris so toa..

"Штетното влијание на религиите на секое општество."ova e od lugjeto a ne od bog..site obi4ai cela biblija se babini devetini..ne se znae duri ni dali 10-te bozji zapovedi se od nego ili samo izmislica od narodot..iako mislam deka se potrebni bidejkji mora da trgneme od nekade od nesto koe ke ne nau4i sto e moralno a sto ne

naukata NIKOGAS nema da go dokaze sprotivnoto ona sto sum go videla pocustvuvala..tamu dopira samo bog

nevernici mozebi ima eden ili dvajca odnosno isto tolku kolku sto ima i vistinski vernici..jas ne sum vistinski vernik..porano se molev i ke se setev na bog samo koga ke bev nesrekna i site toa go pravime a sega se trudam da bide toa sekogas i vo loso i vo arno..i toa sto se trudam me pravi vernik...a za "nevernicite" glata ja klavam ako se nemat prekrsteno ako nemat receno 'ne daj boze"' fala mu na gospod"itn..

tesko nas ako ne sme se soocuvale so problemite!lele kakva glupost... :nesvest:
toa sto velis "како тој да се направи задоволен, а не да се задоволува некоја илузија (бог)" ako se grizis za sebe se grizis za bog i ako se grizis za bog se grizis za sebe..se trudis da sakas da ne mrazis da bides srekjen da veruvas vo sebe toa e energija te ispolnuva ..seto toa e bog..toj i toa go pora4uva da veruvame vo sebe i vo nego..prvo da si ja zavrsime svojata rabota a potoa ostanuva na nego...:helou:

tro dolgi4ko ama..

Член од
28 март 2006
Мислења
17.822
Поени од реакции
12.317
6.1 звук сраунд нешто да не ти се наоѓа?
Овие видеа и истражувања не се рекламирани и искомерцијализирани како што се видеа од типот Цајтгејст и слични во кои се волжуваат огромни средства за да се избуткаат во гледаност (и слушаност). Затоа е и чудно ако наидеме/дознаеме за вакво нешто и тоа правено од научни тимови. Но дефинитивно има и вакви видеа и истражувања.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Маркус, снимкаат е направена во текот од НАУЧНИ а не православни истражувања на Земјината кора, а тие истражувања се првени од атеистилки ориентирани истражувфачи, кои се имаат „укакано„ после слушањето на тие звуци а воедно од страв се отакажале од натамошните истражувања на буштоината!
Е, добро де кој спомна православие?! Јас те спомнав тебе...верата е пред се лична работа..од тебе зависи дали ќе веруваш во секое материјалче..теолошки ниту Пеколот е под земја ниту Рајот е над облаците..така да..

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Намерно го напоменав православието, за да не испадне дека се работи за нарачан материјал во корист на православната Црква, туку за чисто научни истражувања.
Пеколот Е под Земјата, недвојбено! Тоа го велат Светите Оци и за мене, тоа е вистина. А Рајот НЕ Е над облаците, туку на Небесата, НАДВОР од материјалниов Свет.

Еве еден мал експеримент:земи било која фреска која го отсликува пеколот и состојбата на душите во него (во пеколот) и на таа фреска, постави го, како позадински звучен запис она кое може да се слушне како пеколни пискотници со оној лесно забележлив глас кој ги надвикува сите маченици, и ќе видиш дека тој запис СОВРШЕНО одговара на врескописот!

Член од
22 февруари 2008
Мислења
376
Поени од реакции
15
Каде ќе биде преместен Пеколот кога Земјата ќе биде уништена?

S

stefi

Гостин
Pa chekaj ne mi e jasno nesho, neli (da kazeme) odime vo rajot ili pekolot posle smrtta, znachi rajot ili peoklot ne e materijalno nesho, nemozesh da kazesh deka ima mermerni skali za nagore. E sea ako ne e materijalno kako togash moze da se snimi?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Во принцип. ништо нема да биде уништено, туку ќе биде онака како вели Ап. Јован: „...ново Небо и нова Земја....„, значи, преуредување/преобликување на целиот Свет/Вселена од распадлива во нераспадлива.
Каде ќе биде преместен пеколот, лично, не знам, но од литература ми е познато дека ќе остане таму каде е и денес: во подземјето. Спасените ионака ќе немаат контакт со пеколните маченици, туку ќе бидат во Рајот, во новиот Ерусалим, во Христова близина, во Неговото Царство Небесно. Тоа е она кое треба да не „занима„, па така, да го оставине настрана личниот интерес за пеколот. Таму ионака ништо не е интересно.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Во принцип. ништо нема да биде уништено, туку ќе биде онака како вели Ап. Јован: „...ново Небо и нова Земја....„, значи, преуредување/преобликување на целиот Свет/Вселена од распадлива во нераспадлива.
Каде ќе биде преместен пеколот, лично, не знам, но од литература ми е познато дека ќе остане таму каде е и денес: во подземјето. Спасените ионака ќе немаат контакт со пеколните маченици, туку ќе бидат во Рајот, во новиот Ерусалим, во Христова близина, во Неговото Царство Небесно. Тоа е она кое треба да не „занима„, па така, да го оставине настрана личниот интерес за пеколот. Таму ионака ништо не е интересно.
NICE TRY само да имаше логика некоја ова што го кажуваш

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Зборуваме за вера, не за логика.
Ајде, да ја читам твојата логика, од твоето „мислење со своја глава„.

Kajgana Shop

На врв Bottom