Пирсинг

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
јахутерминал напиша:
Еве овака јас ќе ви објаснам малку нешто за пирсовите и тетоважите. Прво за пирсовите, не само што можете да закачите секакви видови инфекции, туку и ХИВ вирусот. Пирсот може да биде пробуван од секого (а посебно ако ставате пирс кога сте на одмор на некое туристичко место). Друга опасност е ако ставате пирс на во близина на веѓата можно е местото да ви опадне или да погодите некој нерв од окото. А сега нешто за тетоважите. Трајните тетоважи се прават со игла, која може да ја менуваат после неколку тетовирања. Значи како и кај пирсот дури и поголеми се шансите да закачите некоја болест од која нема спас. Процентот е голем значи околу 33% да закачите ХИВ вирус, 33% за некоја инфекција и 33% да си поминете без ништо. Тоа значи дека од 3 што ќе стават тетоважа, 1 ќе закачи ХИВ, од наредните тројца, 1 ќе си помине без ништо, и од наредните тројца, едниот ќе закачи инфекција. Значи од 9 души 3 ќе бидат заразени. Тоа се 33% проценти. Од тројца еден да закачи заразна болест. Па сега вие размислете дали ќе ставите пирс или тетоважа.

Off lelelee pa ova sigurno ke ti se sluci ako otides na ulica ili na skejt parka ad te tetoviraat ili pirsaat!!:pos2: :pos2: :pos2:

Normalno deka mora da se ima besprekorna zastota( stereizacija, no i pravilna , soodvetna oprema) zanci i ne e pirs da se stavi so "sterelizirano "pistolce za usi!!!!!!!!:zlo:

Ima tuka mnogu raboti koi mora da se zadovolat za se da e ispravno! Inace za autoklav i kaneli mora da se pazi inace ne samo hepatits C i sida i moze smrt vednas da nastapi od pogresen pirsing ( ubod):tapp:
Sekako mora da bide strucen i majstorot za e da e vo red , a kaj nas edinstven e Boogie so inaterancionala dipoloma , pa eve jas 5 godini i se tetoviram i pirsm pa nisto ne mi e i pak ke si stavam ili ta2 ili pirs :helou:

Znaci mora da se znae na koj ke mu ja dades doverbata za vakov zafat , za da ne dojde do nesakani posledici....

Ps. Druze i ne si taka kompetenten da zboris na temava zatoa potivko:tapp:

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
јахутерминал напиша:
Sorry, ако е така Иве. Ама сепак тоа е мое мислење кога се работи за пирс, дискастинг...:nenene:
N0rmalo deka e taka pa ziveeme vo 21 vek i kaj nas ima nekoj koj sto raboti svesno i spored zakoni!!:zlo:

E seaga pa i nasa rabota e toa da go zapazime i da ja dademe doverata na pravo mesto, a za toa da se desi ( odnosno da ne se zabega kako vo tvojot slucaj , sto napomaena sto se moze da se desi ) treba navistina da se znaat mnooogu raboti okolu pirsingot, nacinot na stavanje , posledici i uste pred da se resime za vakov zafata! Ako ne se znaat ovie stvari mozes da si pomislis deka samiot zafat i ne e taka opasen , pa ke se lupnes kade bilo:nenene:

Zatoa moja preporaka e prvo dobro da se zapoznaete so ovaa dejnost i posle da mozete slobodno da se ukarasite na nekoe mesto!!:salut:

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
IVA_SKORPIJA напиша:
N0rmalo deka e taka pa ziveeme vo 21 vek i kaj nas ima nekoj koj sto raboti svesno i spored zakoni!!:zlo:

E seaga pa i nasa rabota e toa da go zapazime i da ja dademe doverata na pravo mesto, a za toa da se desi ( odnosno da ne se zabega kako vo tvojot slucaj , sto napomaena sto se moze da se desi ) treba navistina da se znaat mnooogu raboti okolu pirsingot, nacinot na stavanje , posledici i uste pred da se resime za vakov zafata! Ako ne se znaat ovie stvari mozes da si pomislis deka samiot zafat i ne e taka opasen , pa ke se lupnes kade bilo:nenene:

Zatoa moja preporaka e prvo dobro da se zapoznaete so ovaa dejnost i posle da mozete slobodno da se ukarasite na nekoe mesto!!:salut:
Апа сепак мислам дека во глобала и не е баш прифатен. Ќе те сметаат за поразличен од другите. Ју ноу уат а ем сеинг абаут?

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
E pa i ti zasto da te smetaat porazlicen od drugite ako si vo ponasanje i ona sto go pravis vo zivotot slicen so drugite??:):)

Na karaj i kraeva pa i ne e tragedija (tuku satisfakcija) da si porazlicen od tolpata , bar za mene :) :baeh:

Ne treba da se gleda i osuduva spored fizikus sepak i nekoi tabua treba da prestanat.:zlo: :tapp:

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
IVA_SKORPIJA напиша:
E pa i ti zasto da te smetaat porazlicen od drugite ako si vo ponasanje i ona sto go pravis vo zivotot slicen so drugite??:):)

Na karaj i kraeva pa i ne e tragedija (tuku satisfakcija) da si porazlicen od tolpata , bar za mene :) :baeh:

Ne treba da se gleda i osuduva spored fizikus sepak i nekoi tabua treba da prestanat.:zlo: :tapp:
Па се разбира, карактерот не се гледа преку пирсингот, но сепак штом си се одлучил за таков чекор, си имал причина, за кого како.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
јахутерминал напиша:
Па се разбира, карактерот не се гледа преку пирсингот, но сепак штом си се одлучил за таков чекор, си имал причина, за кого како.
ма нема врска и пирсинг и тетовирање се општоприфатени работи, може тебе ти изгледаат дека не се такви пораи сфаќањата на потесниот круг на луѓе помеѓу кои си, инаку и јас ти гарантирам и пирсингот и тетовирањето се сосема вообичаена работа, разликата е тоа што кој ќе се одлучи за едното односно друготе може да има многу различни причини, освен тоа може малку е хендикеп што кај нас има едно или евентуално две професионални студија за тие работи.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
nemam iskustvo so pirsingot :) ama ednostavno sakam da go gledam toj detalj kaj zenskoto :) i napomenav dijamantce na nejzinoto pupace ednostavno samata pomisla provocira :baeh:

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
Bacillus gagous напиша:
ма нема врска и пирсинг и тетовирање се општоприфатени работи, може тебе ти изгледаат дека не се такви пораи сфаќањата на потесниот круг на луѓе помеѓу кои си, инаку и јас ти гарантирам и пирсингот и тетовирањето се сосема вообичаена работа, разликата е тоа што кој ќе се одлучи за едното односно друготе може да има многу различни причини, освен тоа може малку е хендикеп што кај нас има едно или евентуално две професионални студија за тие работи.
Tokmu ova sakav da go kazam!!! Bravo Gago:aplauz:

zatoa ima tetovirani i ne tetovirani! Normalno onie NEtetoviranite ne ja svakjaat( ili retko ) tattoo filizofijata:zlo: pa mozat da zboruvaat gluposti kako pogorew, zarazii. raznovidni osudi i sl:blabla:

Mislam ziveeme vo 21 vek a i ne e loso malce da se pogedne mislenjeto i stavot za tetovazite i pirsingot kako lugjevo na zapad. :tapp:

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
IVA_SKORPIJA напиша:
Tokmu ova sakav da go kazam!!! Bravo Gago:aplauz:

zatoa ima tetovirani i ne tetovirani! Normalno onie NEtetoviranite ne ja svakjaat( ili retko ) tattoo filizofijata:zlo: pa mozat da zboruvaat gluposti kako pogorew, zarazii. raznovidni osudi i sl:blabla:

Mislam ziveeme vo 21 vek a i ne e loso malce da se pogedne mislenjeto i stavot za tetovazite i pirsingot kako lugjevo na zapad. :tapp:
Да бе, ако сме 21 век да земеме сите голи да испаднеме на улица. 21 век, 21 век...

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Јахутерминал јас вистина не ти ја гледам поентата на топиков..

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Па да супер се многу добро изгледаат и би сакала да имам али искрено запознаена сум со тоа дека можно е да се погоди нерв за време на пирсањето и што тогаш? Ке правиш многу тешки фаци во остатокот на животот:baeh:па богами тогаш ке бегаш и дуваш. Ako некој гарантира со живот дека од ова ништо нема врска јас ќе бидам прва на списокот за пирсање.

cinderella_

In love with you...
Член од
27 јануари 2007
Мислења
852
Поени од реакции
5
abe i da izlezes na ulica moze da te lupne kola...i so sea ti nema da iskacas???? ja imam pirs na jazik(so go staiv pred dve nedeli) i na vegja vise edna godina.normalno me pirsaa lugje so se razbiraat u toa.i fala bogu sea za sea mi e se najok:baeh:

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
cinderella_ напиша:
abe i da izlezes na ulica moze da te lupne kola...i so sea ti nema da iskacas???? ja imam pirs na jazik(so go staiv pred dve nedeli) i na vegja vise edna godina.normalno me pirsaa lugje so se razbiraat u toa.i fala bogu sea za sea mi e se najok:baeh:
Bas taka:pos2: :pos2:

Ajde vi se molam barem sega ima kade covek moze da se ispirsa, samo treba da ste zapozneni so samiot proces i opasnostite od pirsingot kako i kade e najubavoo toa fda go napravite!
* Dobar pirser ( tat2 majstor)
*Sterelizacija
*after care (soodveten) koj sto toj ke vi go kaze

I NEMATE PROBLEM!!!!!:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom