јахутерминал напиша:Еве овака јас ќе ви објаснам малку нешто за пирсовите и тетоважите. Прво за пирсовите, не само што можете да закачите секакви видови инфекции, туку и ХИВ вирусот. Пирсот може да биде пробуван од секого (а посебно ако ставате пирс кога сте на одмор на некое туристичко место). Друга опасност е ако ставате пирс на во близина на веѓата можно е местото да ви опадне или да погодите некој нерв од окото. А сега нешто за тетоважите. Трајните тетоважи се прават со игла, која може да ја менуваат после неколку тетовирања. Значи како и кај пирсот дури и поголеми се шансите да закачите некоја болест од која нема спас. Процентот е голем значи околу 33% да закачите ХИВ вирус, 33% за некоја инфекција и 33% да си поминете без ништо. Тоа значи дека од 3 што ќе стават тетоважа, 1 ќе закачи ХИВ, од наредните тројца, 1 ќе си помине без ништо, и од наредните тројца, едниот ќе закачи инфекција. Значи од 9 души 3 ќе бидат заразени. Тоа се 33% проценти. Од тројца еден да закачи заразна болест. Па сега вие размислете дали ќе ставите пирс или тетоважа.
Off lelelee pa ova sigurno ke ti se sluci ako otides na ulica ili na skejt parka ad te tetoviraat ili pirsaat!!:pos2: :pos2: :pos2:
Normalno deka mora da se ima besprekorna zastota( stereizacija, no i pravilna , soodvetna oprema) zanci i ne e pirs da se stavi so "sterelizirano "pistolce za usi!!!!!!!!:zlo:
Ima tuka mnogu raboti koi mora da se zadovolat za se da e ispravno! Inace za autoklav i kaneli mora da se pazi inace ne samo hepatits C i sida i moze smrt vednas da nastapi od pogresen pirsing ( ubod)
Sekako mora da bide strucen i majstorot za e da e vo red , a kaj nas edinstven e Boogie so inaterancionala dipoloma , pa eve jas 5 godini i se tetoviram i pirsm pa nisto ne mi e i pak ke si stavam ili ta2 ili pirs :helou:
Znaci mora da se znae na koj ke mu ja dades doverbata za vakov zafat , za da ne dojde do nesakani posledici....
Ps. Druze i ne si taka kompetenten da zboris na temava zatoa potivko