Пирсинг

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
MaRiNa`Oh напиша:
и ќе истечет цревата :)
Ауффф гаднооо...:pov::pov::pov:
Јадам бај д веј:vozbud::vozbud::pos2:...Знам дека незнаеше ти простувам

Иначе ја да си кажам за темава, сакам на јазик...Али више помина модата и некако глупо ми е сеа да ставам :toe:

princess

DaRe tO DrEaM
Член од
8 јуни 2006
Мислења
245
Поени од реакции
0
love_comes_again напиша:
SAKAM PIRS NA STOMAK DA SI STAVAM, ama doma mi vikaat rano bilo demek u cetvrta da si stavam ama sto znam moze i porano
hehe i ja go mislev istoto, a eve sea ke bidam cetvrta i mi pomina merakot za pirs na pupak zasto skoro sekoj go ima. vo vtora kako za uteha si staiv na nos ali mi se smaci i po 2-3 nedeli go izvadiv, no sea najvise sakam na jazik ali jezivo mi e nekako, sigurno e i mnogu bolno. daj nekoj ako ima na jazik neka pise so, kako?

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Ме интересират како се прает оние каналине на ушине..имат некој шо знајт да ми кажит? Фала богу нејќам да ставам, само сакам да знам..

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
sekako znam:):) Se pravat so podebela igala i se busat poveke pati:);)

Btw: toa malce e pobolno
[/URL][/img]

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
ShowTime напиша:
Имав на папок и на десната веѓа. И двата ми се инфицираа, телото не ми ги прифати и покрај целата нега и креми и чистење. До кожата е изгледа.
Многу ми недостасуваат. Може и ќе си ги вратам. Па ваљда нема и сега да се инфицираат.:toe:
Moras da se pirsas na pravo mesto kaj praviot majstor! Mislam ne e do kozata!!! Kojznae koj i kako so koja "Sterilana "oprema da busel:zlo:

Prvo malce okolu toa obrni vnimanie:)
Inace sekoj pirsing vo princip e mozen i po vtor pat (nema da nastanat problemi) :)
Taka da izberi pravo mesto kaj koj pirser ke gi stavis!
Pozz:helou:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
pa ushte da e rozef pirs ili so dijamantce mmmmmmmmm samata pomisla me pali :) :back:

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
SCORPIO__20 напиша:
pa ushte da e rozef pirs ili so dijamantce mmmmmmmmm samata pomisla me pali :) :back:
Hmmmm ova kako mojot be :zlo: :baeh:

Inace imas li ti nekoe pirsing iskustvo ili samo ti e merak da gledas??

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Пирсинг??!!

Лично за мене си кажувам никогаш не сум помислила да ставам пирс ниту ке ставам затоа што(без навреда на оние кои имаат,зашто ова не е е ништо лично,јас генерализирам сепак нели тоа е нивно тело и можат да прават што сакаат)кога ке видам ми се гади и ми изгледа како да сум сретнала припадник на некое племе од Африка на кои ритуал им е ставањето алки секаде и тоа не од мода туку од обичаи и традиција.Мене тоа ми изгледа многу вештачко.Сличен став имам околу тетоважите и никогаш не би направила, но сепак не сум толку ригорозна како кон пирсот.Сепак поздрав до оние кои ги носат и им честитам на храброста и покрај големиот ризик што постои земајки ги во предвид условите и материјалите и “стручноста “на лугето кои го изведуваат!:toe:

vmd

mafijas
Член од
26 јануари 2007
Мислења
153
Поени од реакции
1
abe bratucetkami stavi pirs na jazik pa niso sea.toa e normalna rabota

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
IVA_SKORPIJA напиша:
Hmmmm ova kako mojot be :zlo: :baeh:

Inace imas li ti nekoe pirsing iskustvo ili samo ti e merak da gledas??
Јас сум од ти што сакаат само да гледаат.

Дафи_ф јас мислам дека има два тројца професионалци во Македонија, кои работата во простории кои редовно се проверуваат со инспекција, ама од кај да знам може грешам, еве подобро нека ти кажат овие што се пирсаат, освен тоа пирс се вади, без многу болку, тетоважа се вади ем болно ем скапо, ама пак тоа е индивидуална работа.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Еве овака јас ќе ви објаснам малку нешто за пирсовите и тетоважите. Прво за пирсовите, не само што можете да закачите секакви видови инфекции, туку и ХИВ вирусот. Пирсот може да биде пробуван од секого (а посебно ако ставате пирс кога сте на одмор на некое туристичко место). Друга опасност е ако ставате пирс на во близина на веѓата можно е местото да ви опадне или да погодите некој нерв од окото. А сега нешто за тетоважите. Трајните тетоважи се прават со игла, која може да ја менуваат после неколку тетовирања. Значи како и кај пирсот дури и поголеми се шансите да закачите некоја болест од која нема спас. Процентот е голем значи околу 33% да закачите ХИВ вирус, 33% за некоја инфекција и 33% да си поминете без ништо. Тоа значи дека од 3 што ќе стават тетоважа, 1 ќе закачи ХИВ, од наредните тројца, 1 ќе си помине без ништо, и од наредните тројца, едниот ќе закачи инфекција. Значи од 9 души 3 ќе бидат заразени. Тоа се 33% проценти. Од тројца еден да закачи заразна болест. Па сега вие размислете дали ќе ставите пирс или тетоважа.

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Ic ne sakam takvi raboti,i ne sakam da stavam pirs,no sepak najubavo mesto za pirs mi e papok...Onaka u leto so kupaci epetn ubavo izglea.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
јахутерминал напиша:
Еве овака јас ќе ви објаснам малку нешто за пирсовите и тетоважите. Прво за пирсовите, не само што можете да закачите секакви видови инфекции, туку и ХИВ вирусот. Пирсот може да биде пробуван од секого (а посебно ако ставате пирс кога сте на одмор на некое туристичко место). Друга опасност е ако ставате пирс на во близина на веѓата можно е местото да ви опадне или да погодите некој нерв од окото. А сега нешто за тетоважите. Трајните тетоважи се прават со игла, која може да ја менуваат после неколку тетовирања. Значи како и кај пирсот дури и поголеми се шансите да закачите некоја болест од која нема спас. Процентот е голем значи околу 33% да закачите ХИВ вирус, 33% за некоја инфекција и 33% да си поминете без ништо. Тоа значи дека од 3 што ќе стават тетоважа, 1 ќе закачи ХИВ, од наредните тројца, 1 ќе си помине без ништо, и од наредните тројца, едниот ќе закачи инфекција. Значи од 9 души 3 ќе бидат заразени. Тоа се 33% проценти. Од тројца еден да закачи заразна болест. Па сега вие размислете дали ќе ставите пирс или тетоважа.
Затоа треба да си пазат каде се тетовираат и каде се пирсаат, бидејќи ај хив и не до толку бидејќи не е стабилен на воздух брзо оксидира и е нефункционален, но поголема е опасноста од хепатитис, е тоа е веќе проблем, на ако инструментите се аутоклавирани пред тетовирањето/пирсањето нема опасност, бидејќи пртеините од кои се состои обвивката на кој и да било вирус се распаѓа веќе на 70 степени целзиусови доказа за тоа ви се варени јајца.

Kajgana Shop

На врв Bottom