Пирсинг

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Пирс на јазик се става коа е топло време, кога можеш комотно да се нахраниш и со течна храна. У зима треба месооо да се јаде и тестооо а тоа не се џвака со тразе пирсан јазик (лично искуство).
И еве пак да ти кажам дека мн ти е ТоБ пирсчето под усна.
A iskreno da mu kazes na deteto deka kako i da e ni tecna ni nikakva hrana nema da moze da jade bas? :-> Ja se tepav so supata koa se ispirsav na jazik :pos2: Taka da popametno edno 3-4 dena samo sokovi :P

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
имам моментално 5 пирса од кој и на јазик:) иначе се е до организмот кога збориме за заздравувањето кај некоi е полесно па одма после 3 ден јадат се а кај некоi потешко па се тешат со супи ( првите 5 дена) ...
:) но како и да е оној што сака да има ке стави по секоја цена;) :)

btw; Tonci dusicko najpogodno vreme za stavanj na tetovazi ili pirsing e zimno vreme ili koa e vremeto poladno za leto se povekje sme izlozeni na bakterii i alergii pa zatoa decki praktikuvajte toa da e vo toj period vo sprotivno ke e potrebna malce pogolema grzia za mestoto ubavo da zazdvai pa makar i na jazikot

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
A iskreno da mu kazes na deteto deka kako i da e ni tecna ni nikakva hrana nema da moze da jade bas? :-> Ja se tepav so supata koa se ispirsav na jazik :pos2: Taka da popametno edno 3-4 dena samo sokovi :P
Седи бе дете... hehee...:pipi:
Тончи фала на совет.. :)

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Доколку се има желба, зошто да не..Само пред то да бидиш доволно информиран за сите болести и такви мити работи..да знајш на шо ризик излегваш..Иам јас на стомак, фаца работа:)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Ах и да дополнам Сладолед рулзз... кога ќе почне да те пече дупчето а веќе имаш ставено јод, тогаш најдобро е следолед, ќе ти го олади јазикот и ќе си фураш, јас се изнамачив во моето село на почеток на октомври да најдам сладолед, после тоа ставав вода и млеко во комора за замрзнување од фрижидерот, бидејќи го купиф и последниот останат сладолед у село.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Ej da so ladno e zakon stvarno. Ja pa se skapaf mrazovi vrtenje u usta.. Pomalku boli taka. Ali gadno e koga na pocetokot ke ti otece epten i plus krajnici i sfe ostalo boli :-<

Edit: I eden sovet.. Za pocetok e bolje so pomala sipka, a i opsto e bolje so malite topcinja.. Ja imaf so golema sipka i odma bubreg mi se napraj jazikot.. Zs toj otekue kolku so ima prostor.. So pomala sipka pomalce. Ja i golemi topcinja imaf [da se pofalam denes bas si kupif pomali :P] i zs takvi golemi interesni go izgrickav ednoto i mi se skrsi :-< Zaebana rabota. Bolje e pomali topcinja. Mislam standardot sto se.. Zs ima i edni pogolemi. Ajd

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Не, поубо е со голема шипка за да се движит пирсот низ дупчето и то да се оформит. После се стават помала шипка.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Првите три дена е подобро со помала.. Помалце отекува. За оформуванје на дупчето голема после 5ти ден или после недела така кога ке падне отокот. Мене така ми кажа тој што ме пирсаше бар.. Али пак голема си имав и со таква си се пирсав. Како и да е.. Абе со каква и да е шипка ќе се преживее првите 5-6 дена де не е толку страшно

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Шипката не смејт да се менвит првите 2 недели минимум. Дупката не е заздравена и имат ужасни шанси за инфекција.

B

black angel

Гостин
ja sakam da si stavam na vega i na nos ama mojte koga ke cujat ke me isfrlat od doma taka da ne se ni obiduvam da pregovaramm za toa

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
ЉОЉ кои фестивали беа кај мене дома коа им кажав на моите :pos: сеуште се смеам на изјавите на татко ми првиот ден, и на грабањето сеир вториот ден.
А мајка ми само еднаш во животот ималупнато силно врата, кога и кажав за пирсот.

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
:) циркузи а??:):) Дечки за инфо мора да е шипката до 15 милим. најнормана и најбезбедна големина за пирс на јазик

се друго е ваша срека ако сте поминале ок :)

поз:salut:

Член од
27 април 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Pircing...

Zdravo forumdzii! Znam deka ima vakva tema ali nemam mnogu vreme da go citam forumov.Sakam da ve prasam kade ima vo Skopje mesta/dukjani/prodavnici za pirsanje i prodavanje pirsovi po moznost vo Centarot na gradov .

Administratori/moderatori moze da ja izbrisete temava ali ve molam prvo nekoj da odgovori.
fala odnapred!

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
Има сега повеќе студија за тетовирање нио потребно е да се знае за тетовирањето и пирсингот малце и пред да се одлучите за било каков зафат.:wink:

контактирај ме поз:helou:

мислам имам многу напишано за ова во мојата тема -подфорум -здравје

Kajgana Shop

На врв Bottom