Пирсинг

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
sakam tattoo , ali ic ne sakam piercing nekako strasno mi izgledaat, ja duri ni obetki ne nosam :pipi:

Член од
20 мај 2006
Мислења
119
Поени од реакции
0
SAKAM PIRS NA STOMAK DA SI STAVAM, ama doma mi vikaat rano bilo demek u cetvrta da si stavam ama sto znam moze i porano

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21

:lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud:​

I am a bitch

Мачкица
Член од
24 февруари 2006
Мислења
2.016
Поени од реакции
2
Последен пирсинг
Во Голема Британија започна судење, прво од таков тип во светот, во кое што се тужат "мајсторите" на пирсингот поради смрт на 17 млади луѓе годишно на кои што им е извршен пирсинг на устата.

Daniel Hindle почина во 2002 година, само два месеца подоцна откако направи пирсинг на неговата уста. Неговиот доктор е уверен дека агонијата, зголемената телесна температура, и повраќање биле причините за неговата смрт, со што настанало труење на неговата крв.

На неговата фамилија им било објаснето дека труењето на крвта и неговата смрт се како последица на пирсингот на устата што го направил тој пред два месеци.

Девојката на Даниел ја потврдила таа сомнителност, бидејки го гледала пирсингот на нејзиниот дечко и сама се уверила во негихената која што владеела во салонот за тетовирање.

Иглата за бушење на устата била извадена од фиока, а не од некоја стерилна кесичка како што е правилно. Со истата игла бил извршен пирсинг на дечкото и девојката со што подоцна и на девојката на Даниел и се појавила инфекција.

Поради ваквите услови на работа против мајсторката во салонот за тетовирање била поднесена тужба.

Поради овие факти можно е во иднина пирсингот да биде илегална работа.​

Boogie

no pain no game
Член од
4 декември 2005
Мислења
985
Поени од реакции
544
Мене ми кажаа дека имало на телевизија некоја девојка кај нас што фатила степса но изгледа кај нас властите немаат намера да превземат ништо

DACY

DON JUAN
Член од
9 февруари 2006
Мислења
282
Поени од реакции
0
Na mene fala ne..ali na zeni na stomace i na jazik..hmm..interesno e..moze ne e moj stil..ali mi go diga "moralitetot":)

dav

Администратор по заслуга
Член од
24 јуни 2006
Мислења
577
Поени од реакции
1
мразам пирсинг!:star:

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Па порано мнооогу сакав пирсови али сеа..... не баш одкоа гледав у живо како се буши ... И од дома ми викаат ''Ако сакаш да бидеш магаре стави си пирс,само магарињата ги бушат со толкави игли ... '' Така да имам слобода да ставам ама сама неќам :toe:

Sweet Barbie

I love U All....
Член од
29 мај 2006
Мислења
157
Поени од реакции
11
Баш би сакала да ставам пирс на папок(многу ми се свиѓа), али се си мислам можда за 10 год. од сеа ќе сакам да го тргнам и ќе ми остане дупката....

Член од
1 август 2006
Мислења
48
Поени од реакции
0
Jas imam staveno na nos ibas e EXTRA. Koga si go staviv ne bolese mnogu, samo malku me pecna i posle se bese OK!

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
ја многу сакам пирс на папок!мноооогу секси ми е!

F

FrAnKEnsTEiN

Гостин
Sweet Barbie напиша:
Баш би сакала да ставам пирс на папок(многу ми се свиѓа), али се си мислам можда за 10 год. од сеа ќе сакам да го тргнам и ќе ми остане дупката....
Ќе зарасне дупката бе:lud:

Kajgana Shop

На врв Bottom