Пирамиди во Македонија?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Па види сега има докази дека пирамидата во Босна е градена односно дека не настанала по природен пат..а да се потврди дека Е пирамида ке се почека малку..
Кој докази бе Фараону???Дај да ги видиме тие докази.Оти од доказите што ги видов во емисијата на Миленко првин ми идаше да се смеам,а после не можев да вервам дека имат онолку забегани луѓе.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Според Миленко во Македонија на секој ќош има пирамиди. Од кога ја гледав емисијата најдов едно 7-8 пирамиди.
-Но и да има пирамиди во Македонија и тоа ќе го продадеме/уништиме.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Миленко месијата :) не просветли и не смести среде Гиза :) ојдов да ја светнам сфингата

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Жими се, ако не праат некој документарец врз нас јас еве...

Белата раса потекнува од кај нас, сонцето, сеа пирамиди, ако не го најдат гробот на Александар македонски во црквата на плоштад... Алоо Сенегал?!
Миленко и Томиќ скренаа.

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.927
Поени од реакции
840
хаха јаки постови...се согласувам со вас стварно миленко претерува и има малце луди идеи ама ае доста беше за миленко дајте да се вратиме на темава за пирамиди...

Themacedon

ViXa
Член од
16 август 2009
Мислења
154
Поени од реакции
75
Можеби е случајност...но на подножјето на планината плачковица има 5 “ридови“ во вид на пирамида....имам пишувано пред неколку години на форумот на миленко за овие ридови....баш се поставени интересно....едниот има приказна од старите луѓе дека имало влез...но бил срушен од диви копачи....барале злато....и од тогаш го нема влезот....ке ги сликам и ке ги поставам овде.....баш интересни се....ке видите :)) за друго место незнам...ама овде сигурно не се настанати така по природен пат....

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
На крај краишта може во тие пирамидални ридчиња да има гобница (делумно вкопана во ридчето), значи пирамидалната форма е настаната по пат на ерозија а поради тој облик (кој е редок) месното население можеби го сметало за свето па решиле таму да изградат гробница или светилиште (делумно вкопано).

Според мене така е најлогички, а не да прават масивни градби во облик на пирамида.

--- надополнето ---

за друго место незнам...ама овде сигурно не се настанати така по природен пат....
По природен пат се.
Не ја исклучувајте можноста тие пирамидални ридчиња (а некои се и ридишта, огромни) да се згаснати вулкани.
Многу лесно може да се откријат магматски остатоци (само некој треба да копне) и ќе видите дали се работи за згаснат вулкан.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Можеби е случајност...но на подножјето на планината плачковица има 5 “ридови“ во вид на пирамида....имам пишувано пред неколку години на форумот на миленко за овие ридови....баш се поставени интересно....едниот има приказна од старите луѓе дека имало влез...но бил срушен од диви копачи....барале злато....и од тогаш го нема влезот....ке ги сликам и ке ги поставам овде.....баш интересни се....ке видите :)) за друго место незнам...ама овде сигурно не се настанати така по природен пат....
Aјде ставај слики да ги видиме

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
827
Еј,веднаш да ги сликаш и постави ги овде,и јас сум од Радовиш,а оваа тема ме интересира претерано.Инаку да ти кажам,можеш да се пријавиш за ископувањето на големата сончева пирамида во Високо-Босна,еве и јас добив покана,само не знам дали ќе одам.Што се однесува до пирамидите на овие простори,па воопшто не ме чуди,не знам зошто некој луѓе веднаш плукаат на се што е невообичаено и ново.Па во историјата има една голема дупка од незнаење да речеме за периодот од 11.000-12.000 години п.н.е. Со радио-карбонска анализа е докажано дека повеќето пирамиди,всушност и потекнуваат од тој период а не како што тврди "официјалната" наука.Исто така,со таа анализа е докажано дека и сфингата во Египет е далеку постара од што се мислеше,прво била глава на лав а потоа е ставена главата од фараон,после некоја хаварија,само што и тоа се заташкува.Поздрав и чекаме слики.

Themacedon

ViXa
Член од
16 август 2009
Мислења
154
Поени од реакции
75
dasda.JPG

еве една слика од гугл мап....додека да биде поубо времето па ке сликам и онака да видите.....

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Лично мислам дека тоа е дело на самата мајка природа .. и дека нема Македонија пирамиди но веќе горенаведено е дека е многу древна држава и на оваа територија имало сечии народи кои ги живееле своите култури на нашата територија така да и не е толку не возможно.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Македонија има многу скриени работи,убавини.Сето тоа е дело на мајката природа.Интересна работа :)Сепак треба да се испита што е,зошто вака можеме до утре наутро да погодуваме но да не го најдеме вистинскиот договор.Баш ме интересира што би може да е:)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
мислите дека пирамидите во Босна се глупост,а тамошните копачи организираат волонтери од цел свет.....и шо мислите-априлилили е?! очигледно ги фаќа мрза луѓето па не ги читаат сите постови иако само 2-3 страни треба да прелистаат каде напоменав дека пирамида не мора да значи гробница !!! наводно тука древните народи во определен дел од денот во одреден период од годината наводно можеле да исползуваат исцелителна енергија,значи пирамидите служеле да створат некое енергетско поле за кое тие знаеле.....за пирамидите во Кина малку се знае,местата се строго забранети за посетување.....

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Пирамиди се.......

......направени (натрупани) се од јаловина на рудниците и од ископана и одложена земја ради изградба на патишта, канали, брани итн....со време се обраснати со трева и друго...

....ах тој миленко...:vozbud:

Mason_Petrarka

Servant of Morgoth
Член од
19 декември 2009
Мислења
157
Поени од реакции
23
hmmmm.. se ova ima smisla ali treba da se proveri, poshto ako ne, mozno e da e delo na prirodata, eeeeh kolku ridovi ima so formi na piramidi... taka da ke vidime doprva ako nekoj se nafati da iskopa ili da pobara neshto pod zeleniloto :D

Kajgana Shop

На врв Bottom