Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Никој не е семоќен. Он е само дел од одлично склопена екипа. Што има шанси да биде катастрофално ако глупите квази националисти направат да ја напушти репрезентацијата баш пред квалификациите. Штета ќе биде.
Немој да ми кажеш дека ти во целиот твој живот не си цитирал српска изрека од српски филм, било кој.
Антиќ што презиме е?
ЗОШТО БЕ НЕ СЕ БУНИШ КОГА СЛУШАШ АЛБАНЕЦ КАКО ТИ ЗБОРУЕ ВО ТВОЈА ДРЖАВА?????
Туку забораив, вие ги следите законите, а нив им е дозволено законски.
A bunch of sissies!
Српски филмови немам гледано а иначе имам пријатели срби и со нив си зборувам на мој јазик македонски .. а за презимето ако му е српско нека се пише србин шо к.р ми изиграва овде македонец патриот .. еднаш не вреѓа со изјавата , после тоа се слика со знаме наше и на крај зборува на српски сите да умреме .. па нека умре тој нека си ебе мајката !

S

Shaman

Гостин
Еве ја на Перо Антиќ, новата слика за
лична карта и за пасош.
А богами и на некои форумаши. :eek:

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Еве ја на Перо Антиќ, новата слика за
лична карта и за пасош.
А богами и на некои форумаши. :eek:

Me интересира дали ќе навиваш за Македонија кога ќе игра во венецуела со оглед на тоа дека капитен ни е фиромец?:)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.735
Добро бе мајку му стара, сте се раскарале и очи ќе извадите.
Ај он што изел нешто што не се јаде, ама вие му се придружувате. Малце попластично да објасниме, скоро сите коа сте биле помали со децата од маало сте се скарувале/тепале со деца од други маала + тоа вашето маало почнале да го викаат куроглавото маало. Е сега дошло време за 2 лижавчиња некое детенце од вашето маало да збори низ град дека доаѓа од куроглавото маало, па ме интересира не би ве навредило тоа вас?

Патем, не можам да ве разберам како ви е сеедно тоа што Перо го изјавил, кој покрај тоа што е репрезентативец он е и капитен на репрезентација. Па треба малце да ги бира зборовите кои ги кажува. Не може легенда, или херој како што се претставува, да си дозволи таков луксуз па колку сакал нека има заслуги за успех на репрезентацијата.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Постојат ситни, мали, големи, полуталентирани, климоглавци, безрбетници,со две леви раце, али еден е Антиќ. Без него Македонија нема да биде иста.

Парадоксот на нашиот народ е со своите плукачки активности да ги дискредитира своите херои.До вчера беше спортски јунак, народен миленик и инспирација за илјадници дечиња, а сега се сторивме пишман аџии и оп Антиќ е падниот идол.

Се надевам дека ќе го предомислат и дека ова не е вистина.
Работата самиот ја посра..ај некако го свативме за Фиром,нема врска..ама што очекуваше и што сакаше да постигне со изјавата да умрат сите што ме критикуваат? Што сакаше да докаже дека има биг болс и дека е светец..па што очекува он дека само ќе биде фален,а не смее да биде мета на критика ? Епа Перо немаш муда бе брат,без тебе селекцијата ќе биде многу послаба,ама фала за до сега,а од тука натаму твој избор е..и без тебе се може.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
И да имаш во иднина, ќе ја извадиш. На граница ако те прашаат ќе речеш дека си од Скопје, и плус ќе му се извиниш на граничарот на лош англиски за налепницата.
Или па во полоша варијанта кога ќе те начекаат ултраси и ќе почнат да ти ја кршат колата ради една налепница, да врискаш како пиченце со лош англиски молејки ги да те остават само со распарчен чмар.
Прашањето не се однесува на мене, ама ме испровоцира да одговорам.Имено досега имам одено 2 пати во Грција со татко ми и 100 не прашаа од каде сме и ние 100 пати им одговоривме од МАКЕДОНИЈА!!! И видоа не видоа не пуштија.Фала му на Бога живи и здрави сме.Така да не е се абсолутно.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
На куров црна шамија ќе врзам од жал поради тоа дека се откажува.

S

Shaman

Гостин
Me интересира дали ќе навиваш за Македонија кога ќе игра во венецуела со оглед на тоа дека капитен ни е фиромец?:)
Ако е капитен. Перо не е репрезентацијата.
И неможе еден да го поистоветуваш со цела
репрезентација.
--- надополнето: 31 мај 2012 во 15:23 ---
Добро бе мајку му стара, сте се раскарале и очи ќе извадите.
Ај он што изел нешто што не се јаде, ама вие му се придружувате. Малце попластично да објасниме, скоро сите коа сте биле помали со децата од маало сте се скарувале/тепале со деца од други маала + тоа вашето маало почнале да го викаат куроглавото маало. Е сега дошло време за 2 лижавчиња некое детенце од вашето маало да збори низ град дека доаѓа од куроглавото маало, па ме интересира не би ве навредило тоа вас?

Патем, не можам да ве разберам како ви е сеедно тоа што Перо го изјавил, кој покрај тоа што е репрезентативец он е и капитен на репрезентација. Па треба малце да ги бира зборовите кои ги кажува. Не може легенда, или херој како што се претставува, да си дозволи таков луксуз па колку сакал нека има заслуги за успех на репрезентацијата.
Просто и едноставно: Треба да се разгледа неговата позиција како капитен.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
без секого се можи! ако некој не сака, не мора да игра. сосила никој нема да го тера! има замени барем за него во кире николоски, самарџиски и гечески (ПРАВ МАКЕДОНЕЦ!!! :cuc: ), плус тука би се приклучил и ѓуроски, а да се надеваме и дека тод ќе се покажи како квалитет.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
У Б дивизија да отидеме, ракометарите да направат 2 години пауза и да си одат по други држави да настапуваат, едина надеж да ни остане Хари со неговиот бизнис, за толку и сме заслужиле. И после зошто македонски таленти земале пасоши од државата во која се родиле и нејќат да чујат за Македонија :pos:

Али, како што кажа Starvin Marvin, најаки ми се оние што викаат тие да биле, Македонија ќе кажеле :icon_lol:, yeah right :icon_mrgr: Исто ко што Хари ќе го симињаа од претседателско место :D

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
У Б дивизија да отидеме, ракометарите да направат 2 години пауза и да си одат по други држави да настапуваат, едина надеж да ни остане Хари со неговиот бизнис, за толку и сме заслужиле. И после зошто македонски таленти земале пасоши од државата во која се родиле и нејќат да чујат за Македонија :pos:

Али, како што кажа Starvin Marvin, најаки ми се оние што викаат тие да биле, Македонија ќе кажеле :icon_lol:, yeah right :icon_mrgr: Исто ко што Хари ќе го симињаа од претседателско место :D
одличен пост! не сме ние за на големо натпреварување, уствари не заслужуваме да бидиме оти пред секој циклус прво добро ќе се испокараме, ќе се изнаплукаме, атмосферата ќе ни падни на минус бесконечно, пола нема да сакаат да се видат едни со други, во репрезентација ќе се напикаат батини, дадини миленичиња, ќе почнат условувањата, неиграњата и се појде у пм!

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
да а?Топ,ај пошо глеам си гатач дај кажи денес 4 утакмици прво полувреме 2+ да лупнам 1000 денари,ок???
Ме прашале во грција 4 пати од кај сум,4 апти сум рекол од Македонија.чек да видам.....нишо не ми фали.не знам зашто.:facepalm:
патриот идеш у грција а најгласен си против перо што кажал fyrom ? има логика не викам не

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Научив нешто ново денес. Ете FYROM и FYR of Macedonia не било исто да кажеш. И логично е. Еве на пример, како што не е исто да кажеш NATO и NAT Organisation или MIT и MI of Technology. Јасно се гледа разликата. Само сум збунет што би можеле да значат ОМ. Судејќи по темава можда е on marijuana.

И јас сум видно вознемирен од постапката на Перета. Мислам можеше да одбере посоодветен начин да го каже тоа демонско FYROM. Можеше да каже само FYRO Macedonia (што е слично на PYRO, а тоа некако звучи кул). Или можеше да каже одма Macedonia ...... you know the former yugoslav republic one. Можда да го поткашлаше тоа FYR и да повишеше тон на Macedonia.
Многу невнимателно од страна на Перо. И треба јасно да му се стави до знаење дека носи на душа неколку иљадници ерекции, којшто сигурно ќе им се најдеа на македонските девојки во овие кризни времиња..

Иако од прва може не изгледа така, ама ова се клучни постапки од кои зависи македонската самобит, непокор и уште еден прозаичен збор што сега не ми текнува. Вакви дела се на исто ниво со фактори како: дали ќе ти даде мама пари за во петок доволно за да влезеш на две места, како пееше Калиопи на Евровизија и знање на сите европратеници по име, татково име и презиме, што мислат позитивно за спорот со името.
А и на што друго би можело да се насочи вниманието за проблемите во нашата исконска, кога имаме намалување на невработеност на 31% :eek: (со можнсот за намалување за уште 5%, со организирање на егзотично сафари за богаташи од странство за ловење на невработени низ дивите краишта на Источна Македонија), крајно компетентна администрација и политички елити и гласноговорници на јавноста со IQ, од повеќе од 70, кој што сите знаеме е светскиот просек.

Еден апел: сите поединци кои што сакаат да се натпреваруваат во мерење ку.ови во категорија националисти (подкатегорија: дебили), да се обратат на женска арбитража и во меѓувреме да не остават нас, нечесните, со скршена кичма да гледаме кошарка, кога ќе дојде време, и ебано да се релаксираме.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Значи, ајде да пишам пак еден подолг пост што се однесува на оваа тема затоа што гледам дека повеќето не се запознаени со тоа како стојат работите во мак спортот, федерациите и се пропратно и само слушаат тоа што се сервира на телевизија.

Што ќе се случеше ако Перо кажеше Македонија по своја воља?

- Ќе беше избркан од клубот по итна постапка уште одма по завршувањето на мечот, колата ќе му ја искршеа ултраси, станот ќе му го издемолираа, ќе останеше на крај на сезона што се вели без клуб и летово наместо да се сконцентрира за репрезентацијата, ќе се замараше со нови клубови, ќе претрпуваше закани по телефони од ултраси и ќе мораше да се грижи за фамилијата 24/7 за да не им се деси нешто. Само аман не ми викајте нема шанси да им се десело нешто, како не бе.

Што ќе добиеше за возврат?

- Цела Македонија ќе го славеше 3 дена, Перо ѕвер, Перо најак, Перо те сакам, Перо омажи се за мене или ожени се, не знам сеа модерно општество сме, сите ќе го ставаа по слики на ФБ, аватари на Кајгана, иако пред само 8 месеца некаде се тркаа кој побрзо да направи што „посмешен“ демотиватор во стилот „Само за снимање реклами“ :cool: И после овие три дена, една лоша утакмица на квалификациите пак ќе ја свртевме истата песна - Перо оди си снимај си реклами, Перо мајка ти, Перо жена ти, Перо братучетка ти, Перо стрина ти од Виена и цел женски роднински репертоар. И за ова не ме демантирајте затоа што видовме сите какви постови имаше за Кире на ЕП кога ја киксна првата (иако дискутабилно е ова киксна зошто беше прв асистент), а од друга страна па на Фејсбук на анкети на ЕХФ ми гласате за најдобар стрелец, најдобар ракометар на првенството, најдобар стрелец во историјата и што не. Дволичност вкрај! Е истото ќе беше и со Антиќ летово, не е тешко да се предвиди. За една недела од човек за снимање реклами стана национален херој човекот и се тепавте на плоштад кој попрв да му земе автограм.

И после квалификациите, Перо наместо да се сконцентрира на ОИ ако се пласираме здравје Боже, на никој немаше да му е гајле низ што поминува Перо. Така е, да не ќе му баравте вие клубови? Па и да најде клуб, прашање ќе е дали ќе ги добива истите пари како што ги добиваше во Грција. Ќе поминеше сето ова во заборавот, се додека не дојдеше некој друг собир па пак да ни стане битен Перо.

Ова можеше да пројде без галама, да не се направи толку фама ама јасно ми е дека има луѓе ко новинариве од Фокус поготово што гз даваат за контроверзен наслов и булшит приказни. Само не ми споредувајте Калиопи што кажала и направила во Азербејџан пошо Калиопи беше таму недела дена се на се, сеа и којзнае кога пак во Азербејџан, Перо е вработен во клубот. Да ве прашам, вие што работите во приватни фирми, си правите се што сакате или како што ќе ви каже шефот, така? Ете го одговорот. Ви го кажав примерот за игрите на ЈИЕ кога ни ги земаа стварите од граница, па ние неколку што бевме си отидовме во знак на протест. И што добивме со тоа? .!., ете тоа. Па и како бонус ни зголемија дневница за користење на базен, сеа се плаќа 3000 месечно ако сакаш да пливаш и да си во репрезентација, без витаминизација и исхрана, со ладна и нечиста вода, без парно. И дома у када боље услови ќе си створам.

Македонија не се грижи за спортистите, сфатете го ова веќе еднаш. Прашајте колку од овие сега што ги величате сами си плаќале во минатото тренинзи, патувања и тоа со репрезентации затоа што некој друг ги земал парите во џеб. И сеа вие ќе викате и дужеле на Македонија :pos: Ако овие неколку имале таква среќа да доаѓаат од поситуирани семејства, замислете колку талентирани деца пропаднале затоа што немале финансии за сами да се спонзорираат? Премногу, само во мојот спорт имам видено 5-6 деца кои би му го свртеле умот на Чавиќ пливачон на кој се палеше цела Македонија дека наводно го победил Фелпс на ЛОИ пред 4 години. Ама немаат сите финансии. Кога ќе се повредиш, мораш сам да си плаќаш третмани. Недај Боже да тренираш фудбал и некој да ти влезе со клизачи, па да ти направи отворен прелом. Ќе треба да те оперираат на приватна клиника трауматолози, а тие операции се ѓавол и пол. Немаш друг излез, ќе останеш инвалид на таа нога за навек. А државата не плаќа ништо. За на натпревари со репрезентација, плати си или нема идење, втф :confused:

Сакате сеа некој спортист наш да си става цела кариера на коцка за само да каже Македонија и потоа да потоне во заборавот? Хаха, абе имаме среќа што еве некои спортисти наши што имале успеси порано живееле во Југославија. Атина Бојаџи беше најдобра светска пливачка во своето време и тоа со 17 години, колкумина еве од вас го знаат овој факт? Ама, имало тогаш луѓе некои со мозок па уште на 14-5 години ја повлекле во Скопје, тренирала и во Белград и и овозможиле услови за да го постигне тој успех. Спротивно на тоа, сакате да знаете во какви услови живееше оној боксерон малион не ми текнува сеа името (а може и уште живее, немам поминато од таму)? Не ви е чудно некако како тоа ретки спортски успеси имаме откако се одделивме? Како може сите овие екс ју републики да имаат успеси а баш ние не? Словенија има класа скијачи и пливачи, Србија што не, Хрватска што не, Босна напредна со фудбалот, Црна Гора кога прогласи независност, кога стана велесила во ватерполо.... Ние и на тоа што го имаме, замерки му наоѓаме. Бетер сме од Англичанине поготово па со ова одродиве од новинари, ама барем Англичанине си ги величаат спортистите, кај нас, сосема обратното, бетер. Вака ако величаш некој, може и да му упали додатен мотив на карактерот што го има.

Да завршам, да имавме нормална спортска држава, во која спортистите ќе имаат здравствено осигурување како што имаат во другите земји па и да заврши кариера ради повреда да не е страшно, држава во која нема спортистите по завршувањето на кариерата да живеат во бараки во кои протекува од сегде, тогаш и Перо можеби ќе размислеше што да каже. Вака? Ма не бе, нека си гледаат сите за себе, ич, нека направи што е можно повеќе пари. Милион и пол евра. Мајките ќе си ги продадат 80% од Македонијава за таа сума на пари. Кажува дека ќе кажел Македонија народ што за 200 грама кафе врши секакви услуги. Абе ајде.

Можете да ме цитирате колку сакате, ама ова е реалноста и вака и размислува и Перо и секој оној што се позанимавал малце со спорт во државава.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Абе вие и херој го направивте овој шупаков, па и пример за младите генерации како што гледам. Претпоставките дека сите Македонци би се однесувале како Перо задржете си ги за вас, а Перо нормално како пичка ќе се плаши од гејските навивачи а не од македонските кои дури и го бранат во предавството.
Надвор од репрезентација под итно!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom