Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.667
Поени од реакции
35.320
Не ме нервира воопшто, туку смешно ми е како го плукаат Антиќ, а ниту не пробале да се занимаваат професионално со спорт, посебно во државава. Тие што знаат како е, разбираат,
Едно е серва пред зграда, друго е професионален договор.
А тоа спорот ФИРОМ да биде, Македонија да биде (што толку навреди се најдоа некои) не го решија политичарите кое се задолжени, а некој чека од еден кошаркар кој е во незавидна позиција да го направи тоа,
А бе под хитно треба да се забрани пишување на темава на деца под 20 години!

S

Shaman

Гостин
Мене не ми е јасно зошто секогаш се вадиме
со политичарите. За името си имаме и индивидуална одговорност.
И Перо има таква.
Многу јако им беше на некои луѓе објаснувањето и оправдувањето,
кое може да се протолкува едниставено како:
- Ако не речел ќе изгубел пари.
И сега? Што да речема на ова? :facepalm:

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Мене не ми е јасно зошто секогаш се вадиме
со политичарите. За името си имаме и индивидуална одговорност.
И Перо има таква.
Многу јако им беше на некои луѓе објаснувањето и оправдувањето,
кое може да се протолкува едниставено како:
- Ако не речел ќе изгубел пари.
И сега? Што да речема на ова? :facepalm:
Оти политичарите се гласот и преставник на народот...
Барем треба да бидат ..

S

Shaman

Гостин
Оти политичарите се гласот и преставник на народот...
Барем треба да бидат ..
Да ама ако одиш ти надвор од РМ и ако те рчне некој???
Ме сфаќаш нели??? Не треба претставник од владата да
биде до тебе. Одбраната на идентитетот и интересите на државата
во тој момент се твоја обврска.
Убаво напишав погоре. Перо свитка кичма за пари.
И со тоа на сите ни ја свитка кичмата.
Беше ИКОНА за цела Македонија, сега веќе не е за цела.
Барем не за оние што имаат тврди ставови и челичен рбет.
За другите ми е гајле.
И јас лично не го мразам и сакам да игра
за репрезентација, ама такви испади не треба
да му се повторуваат.
И како голем спортист требаше со исправена
глава да застане и да признае дека згрешил.

А ова што се шпекулира дека ќе излагал од репрезентација,
е изгледа пак некоја бува што ни ја пуштија, тие многу што не сакаат
за да не гледаат од страна како си ги вадиме очите.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
За другите ми е гајле.
да му се повторуваат.

Главното нешто што повеќето не го забележуваат во сето ова е што Антиќ не направи ништо погрешно или лошо.
Не нарекол ФИРОМ, па ние сме ФИРОМ во ФИБА и во повеќето светски организации. Тоа е реалноста.
Дали ни одговара или не, тоа е друг муеабет којшто е поврзан со политика, и не би сакал да дискутираме сега за тоа затоа што сум строго против мешање на политика со спортот.
Но, реалноста е дека ние сме ФИРОМ во светската кошаркарска опрганизција и Антиќ не направи ништо погрешно со тоа што не нарекол така.
Да не наречеше Република Македонија Скопје, Северна Македонија или било каква неточна верзија на нашето име би било погрешно, но ФИРОМ не е.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
За другите ми е гајле.
да му се повторуваат.

:pos:

И ти ќе свиткаш кичма за многу помалку пари.

Но се додека таквиот настан, да некој ти понуди доволно пари да кажеш јавно дека си од ФИРОМ , е во домен на научна фантастика, ќе си глумиш голем патриот по форуми.
100 стапа по туѓ грб се малку.

На колкумина ја свиткал кичмата Перо:eek:

п.с Што те тера да мислиш дека си поголем патриот од мене и сите други кои размислуваат слично на мене, а тоа е дека благе везе нема изјавата на Перо со македонштионата и патриотизмот?
На што ли само ја втемели таа смелост и сигурност?
Глупоста и неразбирањето не ти е оправдување при одговорот.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Не ме нервира воопшто, туку смешно ми е како го плукаат Антиќ, а ниту не пробале да се занимаваат професионално со спорт, посебно во државава. Тие што знаат како е, разбираат,
А тоа спорот ФИРОМ да биде, Македонија да биде (што толку навреди се најдоа некои) не го решија политичарите кое се задолжени, а некој чека од еден кошаркар кој е во незавидна позиција да го направи тоа,
Иам повеќе од 20 години,ај сеа ти следи коментар "коментарите не ти се ко за таков"!!!!! Ја не реков да го реши он спорот,туку со тоа го навреди 80% од македонскиот народ,тоа е проблемот што него го заболе за сите тие што го величеле,тука сите тие што го величеа се најдоа навредени,посебно со она "овај трофеј посвечујем сви који су ме вреѓали" и низ заби као пичка некоја рече "нек умру".па ела бе перо,ќе ти стаиме бина на сред плоштад,па на микрофон кажи го тоа јасно и гласно,па да видиме дали ќе фатиш преку камени мост или во Вардар до Солун директно.Е тоа е проблемот!!!!!!!!!!

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Перо те молам врати се без секој се може има малди деца ке играат топка ке трчаат

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Професионалец е голем али тој како да е најдобриот во Олимпиакос и мораше баш на оваа утакмица да стартува од почеток .. сите други утакмици ги стартува од клупа а оваа мораше да се претстави ! остај тоа помина.
Се сликал со македонско знаме со гркот спанулис ете тоа е еден + за некого за мене не !
го претера со интервјуто за спортклуб шо к.р бараше да зборува на српски чим вика дека е македонец ? и на крај тие зборови ги пресекоа на сите македонци .. па нека е најдобар бре во репрезентација не смее да игра после вакви испади !

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Професионалец е голем али тој како да е најдобриот во Олимпиакос и мораше баш на оваа утакмица да стартува од почеток .. сите други утакмици ги стартува од клупа а оваа мораше да се претстави ! остај тоа помина.
Се сликал со македонско знаме со гркот спанулис ете тоа е еден + за некого за мене не !
го претера со интервјуто за спортклуб шо к.р бараше да зборува на српски чим вика дека е македонец ? и на крај тие зборови ги пресекоа на сите македонци .. па нека е најдобар бре во репрезентација не смее да игра после вакви испади !
Епа земи со уште некој тука искочете на плоштад и организирајте петиција да се отстрани Перо од репрезентација, и да с еосуди за велепредавство, па ќе видиш колку има плиткоумни што ќе ти дадат поддршка.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Видовте што направи Михајловч избрка играч од репрезентација поубаво што сам си отшол Антиќ

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Батали тоа,во интервју кажува дека ја тргнал сликата,зашто имало закани кон Спанулис и неговото семејство.Па добро бе мајка му стара,грците се луди што сакаат да го линчуваат Спанулис????Зарем ние не заслуживме извинување првиот ден после финалето???Кај се сликал со знамето???Во соблекувална прашање е и дали ги сликал некој или сами наместиле да ги слика телефонот или апаратот.Зашто при доделување на медалот не го стави знамето на грб???Факт е дека перо ги потроши сите кредити кај македонската спортска јавност,бар кај тие што се на секој меч у сала или на стадион.
--- надополнето: 31 мај 2012 во 13:41 ---
Епа земи со уште некој тука искочете на плоштад и организирајте петиција да се отстрани Перо од репрезентација, и да с еосуди за велепредавство, па ќе видиш колку има плиткоумни што ќе ти дадат поддршка.
нема потреба,сам си сватил перо дека ја усрал работата и сам си се повлече вчера,ако не си во тек да ти кажам.;)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203

Еве како нашите политичари ја претставуваат македонија во странство. Па досега никој не се побунил, сите гледавте евросонг, никој не се побуни, а за перо го испостравте човекот оти рекол, а колкави успеси достигна за македонија?
Процедурално

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Батали тоа,во интервју кажува дека ја тргнал сликата,зашто имало закани кон Спанулис и неговото семејство.Па добро бе мајка му стара,грците се луди што сакаат да го линчуваат Спанулис????Зарем ние не заслуживме извинување првиот ден после финалето???Кај се сликал со знамето???Во соблекувална прашање е и дали ги сликал некој или сами наместиле да ги слика телефонот или апаратот.Зашто при доделување на медалот не го стави знамето на грб???Факт е дека перо ги потроши сите кредити кај македонската спортска јавност,бар кај тие што се на секој меч у сала или на стадион.
--- надополнето: 31 мај 2012 во 13:41 ---

нема потреба,сам си сватил перо дека ја усрал работата и сам си се повлече вчера,ако не си во тек да ти кажам.;)
И ти навистина мислиш дека Перо нема да игра у Венецуела?:P

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom