Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Me интересира дали ќе навиваш за Македонија кога ќе игра во венецуела со оглед на тоа дека капитен ни е фиромец?:)
Види вака не го осудувам чика Перо само ме нервира тоа што си дозволи социјалните мрежи да го изнервираат притоа заборавајки дека тиа Македонски дрес го однесе во Олимпиакос .
п.с Кога може премиерот да носе фиром кога се шета по Њујорк што останало за другите .

Член од
6 јуни 2009
Мислења
228
Поени од реакции
26
сега ке му дадат грците државјанство и ке игра за нив продадена душа.:notworthy::notworthy:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.061
Поени од реакции
45.830
патриот идеш у грција а најгласен си против перо што кажал fyrom ? има логика не викам не
Oва е доста тапа муабет за Грција, ја иначе не идам таму по одмори да не испадне дека ги бранам тие што идат, златен Охрид :) ... нејсе, се е до цените бе, море ко море е здраво бајаги е сега не може секој да си допушти да иде у Хрватска, Турција, па и Црна Гора каде е доста скапо, Бугарија не ја ни спомињам, тиња е освен за журки, нема ништо лошо ако некој си дозволи со оглед на неговите примања да тркне до прв крак да искуси море малку да прочисти синус и слично.
Не гледам зашто тие се обвинуваат и се нарекуваат предавници, одморот денес е луксуз и не секој може да си дозволи да бира, лимитирани се повеќето граѓани со тој избор и сега ајде ќе седам у СК и ќе тече лој од мене, ќе идам по базени со цигани али во грчка не одам. Ми нема поента тоа, затуцано размислување бајаги.Ја на времето имав сериозни проблеми со синуси, и пред операции бев али ме советуваа лекари ако можеме да си дозволиме море, обавезно тоа да го искористам, па стандард кисневме у Турција и мене лично тоа многу ми има помогнато.

Никакво предавство не гледам тука, ниту пак патриотизам ако ја одберам опцијата тука да киснам а да не отидам онаму каде што новчаникот тоа ми го дозволува.

Што се однесува до Перо реков, немаше човек да има на форумов да брани спортист што рекол ФИРОМ доколку истиот наместо Антич носеше презиме на некој фудбалер од нашава бедна фудбалска репрезентација во тоа сум 100% сигурен, и испаѓа дека некој има кредит за ова а некој нема.
Ајде, и тоа ќе се проголта некако,, згреши, енд оф стори, ама со она, трофејот го посветува на сите македонци а оние што го критикувале да умрат е класично посеруење и бламирање кое не смееше да си го допушти, капак на Се е што доаѓа од капитен на земјава, а и да не беше капитен, сеедно, не смееше бе тоа да го каже. Па огромен е бројот на тие што го критикуваа, огромен, зар не смее човек да зуцне против него ? Мекејлеб пола од нив кошаркаришта ги направи и Европа дозна за нив, он до толку мисли кредит дека има па демек му се може да посака на пола нација да исцрка, јавно, пред камера.

И што е најтрагично, не се извини за тоа, од лошо отиде на полошо, мене лично ме навреди со таа негова изјава зашто и ја го критикував, не го пцуев, не викав да умре, не викав да се гони од репрезентација, ама го искритикував што спомна ФИРОМ а можеше да преќути и да се прејде на друг кошаркар, се изјаснив и за тоа, дека ФИБА не условува некого со пиштол на глава да каже нешто такво, немаше нит да го навлече гневот на своите фанови таму, нит на македонците, ќе постапеше баш капитенски. Немојте ви се молам со муабетите дека Дуда ќе го избркал од тим, какви све проблеми они немаа у тимот сезонава, до тие 6 секунди претставување на Антич им дошло, да да, сигурно, они инаку нафта пијат и мислат дека Антич, кој е капитен на нашата земја, и тука е фиромец и скопјанец а не македонец, па затоа го примиле у тим.

А и многу убав пример им даде на младите генерации на кои им е идол, дел од нив според него и треба да умрат, неубаво и невкусно во секој случај, како и да ја вртиме.

S

Shaman

Гостин
Лудница е да гледаш овде празноглавци, што серат за некаков си национализам....
Ако не знаеш да разликувап национализам од патриотизам.... не дркај по форуми без врска...
Како бе мајката, на истите што им е исто фиром и фир оф мацедониа
им е исто и национализам и патриотизам.... ц ц ц ц да се замисли чоек
Лајната им се завиени во миризлива хартија, сакаат да не мешаме национализам и спорт,
а во исто време се дрзнуваат да мешаат политика во еден ист пост.

Значи не во собава.... не на форумов...
На планетава Земја сега се сите поглупи затоа што случајно
го прочитале постот од лајна, завиткан во миризлива хартија.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Читам што се пишувало на темава и незнам дали да плачам или да се смеам...

Неможам да поверувам зошто ли зошто имате оправдување за фиромот од устата на антиќ ? Играл за грчки клуб, бил принуден, добивал 600.000 евра, немал никаква врска со Македонија (да и тоа го прочитав :facepalm:) ви изгледаат како доста добри причини да се погазиш сам себе ?
Како што пиша некој погоре барем сега знаеме дека 600.000 евра е цената за да се направиш самиот себе гомно...

Ај што ми е чудно да го оправдувате ова пеки, ама уште почудно ми е што добив впечаток како некој да е горд што земјава ни ја викаат фиром место Македонија па уште и се фалат некако со тоа. Некој кажува во фиба сме регистрирани како fyr of Macedonia, а друг пак реплицира со „не, не слеп си ти, глеај на линков како е“ и таму на линкот од фиба пишува фиром. И што сеа ја треба да сум горд што пишува фиром, а не fyr of Macedonia ? Треба да сум горд на тоа што вие ми изигрувате некои космополити и не ве навредува тоа што некој ќе ви рече дека доаѓате од фиром ? Дојде време сеа вие мене да ме убедувате дека ја уствари не сум бил Македонец туку фиромец ?

Ова ми изгледа као да глеам избор за мис на светот кај што сите кажуваат сакам да има мир во светот. Исто и вие: нека се викаме фиром само немојте перо да ми го критикувате.

Како што кажав, репрезентативниот дрес е светост и титулата „репрезентативец“ е нешто што треба да те направи горд. Перо наш изел гомна и сеа во име на 4тото место на Европското ние се ќе проголтаме и се ќе заборавиме така ?

Епа не е така драги мој перо !

И уште еднаш ќе се повторам. Перо не треба да се откаже од репрезентација, туку ние не треба да му дозволиме да игра во неа, зошто секој тој што вика дека доаѓа од фиром, што вика умрете за сите тие што го критикувале, и што дури и на миг помислил да се откаже од репрезентацијата ради критиките не е достоен да ја носи титулата „репрезентативец на Македонија“.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Не мора да се откаже од репрезентација, еве нека проба само да игра пред домашна публика да види како ќе биде пречекан... сам себе го убијал, ама Србин е а кога е во прашање Македонија исти се со Албанците. If Macedonia Albania==Serbia

G

grande-juve

Гостин
Прво, има ли некој официјална информација дали и што морал да каже Перо (јас единствена официјална изјава за ова имам прочитано само од Антиќ дека бил приморан да рече ФИРОМ)?
Друго прашање, има ли некој што смета дека Перо не го остави срцето на терен за Македонија?
Значи да кажеше дека е негов личен став дека ние сме Фиромци, тогаш ќе ги заслужеше сите критики на светов, вака, сеуште постојат неразјаснети моменти зошто така кажал. Понатаму, тие десет кошаркари и селекторот засекогаш ќе останат национални херои на Македонија, зашто сите до еден оставија срце на терен, ја донесоа најголемата спортска (ако не и воопшто) радост на оваа држава, и покажаа со ДЕЛА како се игра и брани својата татковина. За мене разликата помеѓу зборови и дела е многу голема. Инаку и јас го осудувам за делот во кој кажа да умрат тие што го плукале.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Oва е доста тапа муабет за Грција, ја иначе не идам таму по одмори да не испадне дека ги бранам тие што идат, златен Охрид :) ... нејсе, се е до цените бе, море ко море е здраво бајаги е сега не може секој да си допушти да иде у Хрватска, Турција, па и Црна Гора каде е доста скапо, Бугарија не ја ни спомињам, тиња е освен за журки, нема ништо лошо ако некој си дозволи со оглед на неговите примања да тркне до прв крак да искуси море малку да прочисти синус и слично.
Не гледам зашто тие се обвинуваат и се нарекуваат предавници, одморот денес е луксуз и не секој може да си дозволи да бира, лимитирани се повеќето граѓани со тој избор и сега ајде ќе седам у СК и ќе тече лој од мене, ќе идам по базени со цигани али во грчка не одам. Ми нема поента тоа, затуцано размислување бајаги.Ја на времето имав сериозни проблеми со синуси, и пред операции бев али ме советуваа лекари ако можеме да си дозволиме море, обавезно тоа да го искористам, па стандард кисневме у Турција и мене лично тоа многу ми има помогнато.

Никакво предавство не гледам тука, ниту пак патриотизам ако ја одберам опцијата тука да киснам а да не отидам онаму каде што новчаникот тоа ми го дозволува.

Што се однесува до Перо реков, немаше човек да има на форумов да брани спортист што рекол ФИРОМ доколку истиот наместо Антич носеше презиме на некој фудбалер од нашава бедна фудбалска репрезентација во тоа сум 100% сигурен, и испаѓа дека некој има кредит за ова а некој нема.
Ајде, и тоа ќе се проголта некако,, згреши, енд оф стори, ама со она, трофејот го посветува на сите македонци а оние што го критикувале да умрат е класично посеруење и бламирање кое не смееше да си го допушти, капак на Се е што доаѓа од капитен на земјава, а и да не беше капитен, сеедно, не смееше бе тоа да го каже. Па огромен е бројот на тие што го критикуваа, огромен, зар не смее човек да зуцне против него ? Мекејлеб пола од нив кошаркаришта ги направи и Европа дозна за нив, он до толку мисли кредит дека има па демек му се може да посака на пола нација да исцрка, јавно, пред камера.

И што е најтрагично, не се извини за тоа, од лошо отиде на полошо, мене лично ме навреди со таа негова изјава зашто и ја го критикував, не го пцуев, не викав да умре, не викав да се гони од репрезентација, ама го искритикував што спомна ФИРОМ а можеше да преќути и да се прејде на друг кошаркар, се изјаснив и за тоа, дека ФИБА не условува некого со пиштол на глава да каже нешто такво, немаше нит да го навлече гневот на своите фанови таму, нит на македонците, ќе постапеше баш капитенски. Немојте ви се молам со муабетите дека Дуда ќе го избркал од тим, какви све проблеми они немаа у тимот сезонава, до тие 6 секунди претставување на Антич им дошло, да да, сигурно, они инаку нафта пијат и мислат дека Антич, кој е капитен на нашата земја, и тука е фиромец и скопјанец а не македонец, па затоа го примиле у тим.

А и многу убав пример им даде на младите генерации на кои им е идол, дел од нив според него и треба да умрат, неубаво и невкусно во секој случај, како и да ја вртиме.
види сеа немам ништо против одмор во грција. и јас идам и многу други. Али дечкото ептен радикални ставови има по тоа прашање и го распна перо на крст заради таа изјава ... толку патриотски напален еднакво страшно е одењето на одмор таму како и изјавата на перо.
за неговата изјава немам коментар емотивно изреагирал јбг кога ќе прочиташ какви глупости се изнапишаа за него. Според мене преувеличи целата ствар од двете страни и тоа лошо ќе се одрази на репрезентацијата.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Ај што ми е чудно да го оправдувате ова пеки, ама уште почудно ми е што добив впечаток како некој да е горд што земјава ни ја викаат фиром место Македонија па уште и се фалат некако со тоа. Некој кажува во фиба сме регистрирани како fyr of Macedonia, а друг пак реплицира со „не, не слеп си ти, глеај на линков како е“ и таму на линкот од фиба пишува фиром. И што сеа ја треба да сум горд што пишува фиром, а не fyr of Macedonia ? Треба да сум горд на тоа што вие ми изигрувате некои космополити и не ве навредува тоа што некој ќе ви рече дека доаѓате од фиром ? Дојде време сеа вие мене да ме убедувате дека ја уствари не сум бил Македонец туку фиромец ?
Ова прашање требало да си го средат политичарите пред 20 години кога земјава влегуваше во ОН, ФИБА, ФИФА и сите останати спортски федерации. Они дозволиле официјално во ФИБА да бидеме заведени како FYROM (али БАШ FYROM) и сеа ние ќе трпиме, јебига. Антиќ не е ниту политичар, ниту медијатор за овие работи, туку кошаркар. Он отишол таму да игра кошарка, а не да исправа криви дрини на политичари.
И иако можеби на некој од вас не му одговара што рекол FYROM - ништо не згрешил со тоа. Така сме заведени во ФИБА, така и ќе го претстават. Кога во ФИБА ќе бидеме заведени под друго име, а он каже FYROM - е тогаш бунете се. А сега додека сеуште сме FYROM немате никакво право на критика.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.061
Поени од реакции
45.830
види сеа немам ништо против одмор во грција. и јас идам и многу други. Али дечкото ептен радикални ставови има по тоа прашање и го распна перо на крст заради таа изјава ... толку патриотски напален еднакво страшно е одењето на одмор таму како и изјавата на перо.
за неговата изјава немам коментар емотивно изреагирал јбг кога ќе прочиташ какви глупости се изнапишаа за него. Според мене преувеличи целата ствар од двете страни и тоа лошо ќе се одрази на репрезентацијата.
За изјавите на Перо се претера, човечки е да се погреши па макар и за ваква осетлива работа, ние многу други работи сме проголтале а не па ова, и ја мислев ок, тука ќе се застане, секое чудо за 3 дена ама не, мораше да дојде и изјавата со која им посака на критичарите да умрат и според мене тука се прели чашата, а она со ФИРОМ е поправливо, и мене лично минорно ми е за разлика од втората негова изјава.

Секој на различен начин ги толкува работите, така и Перо може на различен начин го перцепира тој проблем и може не му дава некое големо значење, ипак спортист е кој заработува прилично многу пари па не му е до политика, реков, некако тоа ќе се проголташе, ќе дадеше пар изјави тука, можеше и да се извини и слично и да си го истера своето на паркетот.

Зашто дополнително ги ископлицира работите мене ич не ми е јасно, али тоа е оној балкански менталитет, ретко кој брои до 10 пред да каже нешто, а и во апла афектна состојба беше, осво европска круна што е на некој начин врв за еден кошаркар во нашата земја, еден ден играње во НБА ќе биде ама до тогаш ова е максимумот, па се виде дека ич не размисли за последиците кои можат да настанат за тоа '' нека умрат ''.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
И моите коментари се емотивно,може така???Никој не го оспорува тоа дека сме секаде ФИРОМ,туку дека тоа го чуб од човек што е капитен на нашара репрезентација у баскет.Ако според тебе и уште неколку луѓе тука е дволно 4 место на европско за да се погази земјата и се што е во неа,каде ли ќе ви биде крајот ако не дај боже своиме европско???Можда Голема Албанија а?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.061
Поени од реакции
45.830
И иако можеби на некој од вас не му одговара што рекол FYROM - ништо не згрешил со тоа. Така сме заведени во ФИБА, така и ќе го претстават. Кога во ФИБА ќе бидеме заведени под друго име, а он каже FYROM - е тогаш бунете се. А сега додека сеуште сме FYROM немате никакво право на критика.
Значи немаше да погрешат наместо спонзор, ФИРОМ да стават на дресови во Литварнија и на секој прес да викаат, па ние, ФИРОМ, изигравме одличен меч, ние, ФИРОМ, постигнавме неверојатен резултат и слично ...

Абе друже, многу едноставен компромис постоеше тука, а тоа беше да застане кај бројот 6, толку. Не мора до толку сеа да се правда и правда неговата одлука да каже ФИРОМ, не беше условен тоа да го направи, односно, или ќе кажеш ФИРОМ или ќе те избркаме од тим и слично, или па ќе те казнат од ФИБА, такви услови не постојат во спортот. Па капитен е на оваа земја, тоа не ли го знаат фановите на Олимпијакос ? Не ли знаат дека он се води ко капитен на Македонија, дека се смета за македонец и слично ? Не се до толку и они ретардирани.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Единствен услов да не биде исклучен од репрезентација мизеријава Перо е да иде на часови кај Калиопи... се надевам скапо ќе му ги наплати.
ПС: Има и час по "Како да ти порасне кичма" а специјално за екстра кеш како за Перо и "Како да ти порасне муда"....

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ова прашање требало да си го средат политичарите пред 20 години кога земјава влегуваше во ОН, ФИБА, ФИФА и сите останати спортски федерации. Они дозволиле официјално во ФИБА да бидеме заведени како FYROM (али БАШ FYROM) и сеа ние ќе трпиме, јебига. Антиќ не е ниту политичар, ниту медијатор за овие работи, туку кошаркар. Он отишол таму да игра кошарка, а не да исправа криви дрини на политичари.
Знам дека направиле грешка политичарите, ама тоа мислам дека не е доволно оправдување за да се навредиш самиот себе. За мене навреда е кога некој ќе ми рече дека сум од фиром место Македонија или кога ќе ми рече дека сум фиромјанец.
Сме биле така заведени во ФИБА, ОН, ФИФА и сеа треба да речеме „јбг шо да праиме, од денес доаѓаме од фиром“ ?
Незнам за тебе, ама јас не се осеќам како фиромјанец и никогаш нема да најдам оправдување во таква изјава.
Сме станале толку рамнодушни за ова што неможам да се изначудам. Некои земји на официјално ниво ни се обраќале со фиром и за вас тоа изгледа е доволно за некој да ве убеди дека вашата земја е фиром, а не Македонија.
И после сакаме некој да не признаел под уставното име !?!?!?
Епа се додека ние сами не се почитуваме како народ и се додека вака рамногушно ги прифаќаме изјавите од ваков тип, па уште фиром и со големи букви го пишуваме ко да е некоја титула на која неизмерно сме горди... тешко ни се пишува, ќе си играат со нас мајтап, а ние уште и ќе се тепаме да си докажеме едни на други дека и така ни треба, дека така заслужуваме...

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Знам дека направиле грешка политичарите, ама тоа мислам дека не е доволно оправдување за да се навредиш самиот себе. За мене навреда е кога некој ќе ми рече дека сум од фиром место Македонија или кога ќе ми рече дека сум фиромјанец.
Сме биле така заведени во ФИБА, ОН, ФИФА и сеа треба да речеме „јбг шо да праиме, од денес доаѓаме од фиром“ ?
Незнам за тебе, ама јас не се осеќам како фиромјанец и никогаш нема да најдам оправдување во таква изјава.
Сме станале толку рамнодушни за ова што неможам да се изначудам. Некои земји на официјално ниво ни се обраќале со фиром и за вас тоа изгледа е доволно за некој да ве убеди дека вашата земја е фиром, а не Македонија.
И после сакаме некој да не признаел под уставното име !?!?!?
Епа се додека ние сами не се почитуваме како народ и се додека вака рамногушно ги прифаќаме изјавите од ваков тип, па уште фиром и со големи букви го пишуваме ко да е некоја титула на која неизмерно сме горди... тешко ни се пишува, ќе си играат со нас мајтап, а ние уште и ќе се тепаме да си докажеме едни на други дека и така ни треба, дека така заслужуваме...
Нема шанси некој да ме натера да ја напишам референцата освен пред Перо на пример фиромецот Перо, пошто сам си се крсти така.
Политичарите и знамето ни го сменија па никогаш не сум го веел вентилаторот смрден. Секоја отстапка те тера кон понатамошна релативизација, тоа треба да го сфатат многумина очигледно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom