Перење патики и чорапи на плажа

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.152
Поени од реакции
83.888
Што знам Anco, можда е боље да престанеш да идеш на одмор места кај што се вади калта од опинци, после нива.
Ја на пример, на мојот дел од плажата у Порто Карас никад нешто слично не сум приметил. Обично ме чека спремен балдахинот и до него мојот конобар со оригинален маи-таи, понекад и со Риц-Парис, но не се бунам.
Еднаш само го иам видено Бранко, тамо на зедничките плажи, али друго нешто вака непријатно немам доживеано.

Шала на страна, во оваа држава едноставно не здраво за живците е, да исправуваш криви дрини.

М

Мартин`

Гостин
Велешкото езеро ти е регионален центар на сите села во Велес и околината така да можеби треба да се навикнуваш на таквата некултура кога веќе редовно го посетуваш езерото.. веројатно и кога си на езерото ги приметуваш чудните дијалекти. Друга причина е загадувањето од страна на камперите кои не плаќаат ништо а го узупираат езерото и околината околу него ..

Решение да се дадат под концесија плажите и да се уредат, па со кога ќе има повеќе канти/опомени и луѓе кои ќе се грижат за плажите и езерото ќе се зголеми и културата на оние што го поседуваат.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
сега на раат,да објаснам-случкава е од вчера од велешкото езеро
Бев со децата, со внуците и бабата и многу „убаво“ си поминав.
Имам уште слики и тие ќе ги „ставам“-но сега се учам (се извинувам)
прво не сака да ги прима биле,големи „се појави грешка“,и вчера прв пат го употребив апаратов,ама за севте добро е.
ПРИКАЗНАТА.
Една госпоѓа,додека во водата имаше капачи деца и други,ги зема
„смрдените“- ПАТИКИ од синот и Чорапи,и на самата плажа на неколку чекори од капачите,влезе во водата и ги остави малку време да покиснат Патиките,а Чорапите почна да ги пере во водата и ги пружи тука на песокот да се сушат,се гледат на сликите. По некое време пак почна да ги пере и Патиките (кој беа марка) па и нив ги стави да се сушат на песокот,ете ги на друга слика додека дел од мојте внуци се во вода.За цело време додека госпоѓава (мора да спомнам добра риба) ги пераше Патиките и Чорапите од синот,нејзиниот сопруг е исто така во вода,го има на една слика и него се капе во истата вода со Патиките.
Го сликав помалку скришум,незнам што човек е во водата,но јас си ги сликав само внуците ова другово со Патиките и Чорапите е гратис.
Но можеби требаше со мобилен не ми текна како видео да е.
И за на суд,со пријава за Не-култура,ќе имаше повеќе факти,но од кај да знаеме можеби и госпоѓава е некоја судика или полицајка.
Во другата тема за велешко езеро ќе ставам слики и од Романтик.
И да се пофалам се сликав и со неколку автохтони миленици -ги сакам.
Специјално за Пумата ќе ги постирам-така ли се вика.
--- надополнето: 17 август 2012 во 15:10 ---
Што знам Anco, можда е боље да престанеш да идеш на одмор места кај што се вади калта од опинци, после нива.
Ја на пример, на мојот дел од плажата у Порто Карас никад нешто слично не сум приметил. Обично ме чека спремен балдахинот и до него мојот конобар со оригинален маи-таи, понекад и со Риц-Парис, но не се бунам.
Еднаш само го иам видено Бранко, тамо на зедничките плажи, али друго нешто вака непријатно немам доживеано.

Шала на страна, во оваа држава едноставно не здраво за живците е, да исправуваш криви дрини.
Јас сум одел со мојте деца на одмор,
На Јадранско море,тие мали а јас сум уплатил 4 полни пансиони.
На Бело море во хотел на два чекори од плажа,а тие пак мали.
На Црното море,бар за таму ме бивало-тие на плажа,јас во Турска.

Но сега краен домет ми е велешко езеро.Затоа што ги носам и мојте деца и нивните деца(досега ни цуцла немат купено татковците)
И ако не ги однесам јас вода нема да видат,освен во влаша пластична.
--- надополнето: 17 август 2012 во 15:18 ---
Anco дај барем стаи слики у Грчка коа си бил, тоа е у мода сеа :D
јас кога одев во Егејското на одмор во некое време,за да се сликаш беше еден ќелав чичко што одеше по плажите и носеше некаква кутија на ногарки и ќе ја покриеше со едно црно платно и нејзе и главата и ти мрда си два-три прста да гледаш во нив,а слики по неколку дена,или другото лето ќе го бараш,Ама јас повеќе сакав да ги трошам парите на локумадес и варени кочани.На овој некако не му верував многу.

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.660
Поени од реакции
729
Anco

Просто ги обожавам постовите и темите на овој човек на форумов. Имам прочитано еден голем дел од истите, ако не и сите. Не знам кое годиште е човекот, ама претпоставувам е над 60ина.
Секоја чест за сите теми и постови, човек на ваши години заглавува на меморирање канали на новиве телевизори, а не па да барата компјутери, форуми, па да цитира мислења, слики да става... БРАВО!

Околу темите исто, у главном за екологија, корзата и маалата во Скопје, загаденоста на водите на околниве езера, Тито, ама во секој случај интересни, барем за мене.

У скоро време очекувајте и интернационализмите да почне да ги врти :)

Крајно сум ОТ, ама морав...

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Anco

Просто ги обожавам постовите и темите на овој човек на форумов. Имам прочитано еден голем дел од истите, ако не и сите. Не знам кое годиште е човекот, ама претпоставувам е над 60ина.
Секоја чест за сите теми и постови, човек на ваши години заглавува на меморирање канали на новиве телевизори, а не па да барата компјутери, форуми, па да цитира мислења, слики да става... БРАВО!

Околу темите исто, у главном за екологија, корзата и маалата во Скопје, загаденоста на водите на околниве езера, Тито, ама во секој случај интересни, барем за мене.

У скоро време очекувајте и интернационализмите да почне да ги врти :)

Крајно сум ОТ, ама морав...
Anco for president
Шала настрана секоја чест за чичко анчо, потполно се согласувам со ибракадабра, и јас му ги имам прочиано сите, сите постови :)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Со каков дигитрон е сликано ова?
успеа на некој стари и болни коски да добиеш некој ЛАЈК,
(+ камен во жолчка + песок во бубрези1-3мм и тромбоза 8,6.)
така ли се вика,не ни знам што е тоа,сепак браво.
Вчера и го купив апаратот,и севте што ми се деси го држам со екранот накај тоа што треба да го сликам,така мислев дека треба,кога се отвара нешто и ме удира по нос.Сепак се учам,колку што ми останува време и колку што е пишано. А „ дигитронот„ е:
НИКОН - виде 5 хЗООМ
14,0 МЕГАПИКИХЕИС
КООЛПИХ - НИКООР 5Х ВИДЕ ОПТИКАЛ ЗООМ
4,6 - 23,0 ММ..........1:3,2 - 6,5
КООЛПИХ С 3100
--------------------------------------------------------
признавам едвај го препишав и појма немам што напишав
--- надополнето: 17 август 2012 во 19:18 ---
Со колку минипиксели ти е циглата?
веќе одговорив и за тебе важи истиот одговор,
или ќе ме банираш,поради мојот „простотилак“ и непознавање
на вашите погледи кон светот,сведени на секс и пак секс и после тоа
секс во неколку дупки, а понекогаш богами и пари.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Вчера и го купив апаратот,и севте што ми се деси го држам со екранот накај тоа што треба да го сликам,така мислев дека треба,кога се отвара нешто и ме удира по нос.Сепак се учам,колку што ми останува време и колку што е пишано. А „ дигитронот„ е:
НИКОН - виде 5 хЗООМ
14,0 МЕГАПИКИХЕИС
КООЛПИХ С 3100
.
:pos:Искреност поштуем.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
НИКОН - виде 5 хЗООМ
14,0 МЕГАПИКИХЕИС
КООЛПИХ С 3100
--------------------------------------------------------
признавам едвај го препишав и појма немам што напишав
--- надополнето: 17 август 2012 во 19:18 ---

веќе одговорив и за тебе важи истиот одговор,
или ќе ме банираш,поради мојот „простотилак“ и непознавање
на вашите погледи кон светот,сведени на секс и пак секс и после тоа
секс во неколку дупки, а понекогаш богами и пари.
Браво чичко анчо право ! :love:
Хејтерс гона хејт !

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.483
Поени од реакции
11.428
сега на раат,да објаснам-случкава е од вчера од велешкото езеро
Бев со децата, со внуците и бабата и многу „убаво“ си поминав.
Имам уште слики и тие ќе ги „ставам“-но сега се учам (се извинувам)
прво не сака да ги прима биле,големи „се појави грешка“,и вчера прв пат го употребив апаратов,ама за севте добро е.
ПРИКАЗНАТА.
Една госпоѓа,додека во водата имаше капачи деца и други,ги зема
„смрдените“- ПАТИКИ од синот и Чорапи,и на самата плажа на неколку чекори од капачите,влезе во водата и ги остави малку време да покиснат Патиките,а Чорапите почна да ги пере во водата и ги пружи тука на песокот да се сушат,се гледат на сликите. По некое време пак почна да ги пере и Патиките (кој беа марка) па и нив ги стави да се сушат на песокот,ете ги на друга слика додека дел од мојте внуци се во вода.За цело време додека госпоѓава (мора да спомнам добра риба) ги пераше Патиките и Чорапите од синот,
само да спомнеш о.О камо ти фото????
еве ти -

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
имам повеќе слики од оваа НЕ-култура на велешкава госпоѓа
и ќе ги ставм овие денови,еве денес пробав и нешто успеав со помош секако, а во мое време го немаше ова чудо,туку учевме со моливи и тоа од оние кој мораше прво на нив да плукнеш па да пишуваш-мастилави.
Не ти го разбирам ова: еве ти -
------------------------------------------------------
Се разбира дека со оваа објава си ја ставам главата во торба.
Не знаеме со какви ( НЕ-културни) луѓе имаме работа,само ги знаеме нивните дела на велешкото езеро.И ќе ги видите.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.483
Поени од реакции
11.428
имам повеќе слики од оваа НЕ-култура на велешкава госпоѓа
и ќе ги ставм овие денови,еве денес пробав и нешто успеав со помош секако, а во мое време го немаше ова чудо,туку учевме со моливи и тоа од оние кој мораше прво на нив да плукнеш па да пишуваш-мастилави.
Не ти го разбирам ова: еве ти -
------------------------------------------------------
Се разбира дека со оваа објава си ја ставам главата во торба.
Не знаеме со какви ( НЕ-културни) луѓе имаме работа,само ги знаеме нивните дела на велешкото езеро.И ќе ги видите.
еве ти - (минус) :P и ке си го имаш се додека не ставиш од госпожата (n)
не за друго него да и падне срам ако си се види и другпат да не праи такви работи :unsure:

Kajgana Shop

На врв Bottom