сега на раат,да објаснам-случкава е од вчера од велешкото езеро
Бев со децата, со внуците и бабата и многу „убаво“ си поминав.
Имам уште слики и тие ќе ги „ставам“-но сега се учам (се извинувам)
прво не сака да ги прима биле,големи „се појави грешка“,и вчера прв пат го употребив апаратов,ама за севте добро е.
ПРИКАЗНАТА.
Една госпоѓа,додека во водата имаше капачи деца и други,ги зема
„смрдените“- ПАТИКИ од синот и Чорапи,и на самата плажа на неколку чекори од капачите,влезе во водата и ги остави малку време да покиснат Патиките,а Чорапите почна да ги пере во водата и ги пружи тука на песокот да се сушат,се гледат на сликите. По некое време пак почна да ги пере и Патиките (кој беа марка) па и нив ги стави да се сушат на песокот,ете ги на друга слика додека дел од мојте внуци се во вода.За цело време додека госпоѓава (мора да спомнам добра риба) ги пераше Патиките и Чорапите од синот,нејзиниот сопруг е исто така во вода,го има на една слика и него се капе во истата вода со Патиките.
Го сликав помалку скришум,незнам што човек е во водата,но јас си ги сликав само внуците ова другово со Патиките и Чорапите е гратис.
Но можеби требаше со мобилен не ми текна како видео да е.
И за на суд,со пријава за Не-култура,ќе имаше повеќе факти,но од кај да знаеме можеби и госпоѓава е некоја судика или полицајка.
Во другата тема за велешко езеро ќе ставам слики и од Романтик.
И да се пофалам се сликав и со неколку автохтони миленици -ги сакам.
Специјално за Пумата ќе ги постирам-така ли се вика.
--- надополнето: 17 август 2012 во 15:10 ---
Што знам Anco, можда е боље да престанеш да идеш на одмор места кај што се вади калта од опинци, после нива.
Ја на пример, на мојот дел од плажата у Порто Карас никад нешто слично не сум приметил. Обично ме чека спремен балдахинот и до него мојот конобар со оригинален маи-таи, понекад и со Риц-Парис, но не се бунам.
Еднаш само го иам видено Бранко, тамо на зедничките плажи, али друго нешто вака непријатно немам доживеано.
Шала на страна, во оваа држава едноставно не здраво за живците е, да исправуваш криви дрини.
Јас сум одел со мојте деца на одмор,
На Јадранско море,тие мали а јас сум уплатил 4 полни пансиони.
На Бело море во хотел на два чекори од плажа,а тие пак мали.
На Црното море,бар за таму ме бивало-тие на плажа,јас во Турска.
Но сега краен домет ми е велешко езеро.Затоа што ги носам и мојте деца и нивните деца(досега ни цуцла немат купено татковците)
И ако не ги однесам јас вода нема да видат,освен во влаша пластична.
--- надополнето: 17 август 2012 во 15:18 ---
Anco дај барем стаи слики у Грчка коа си бил, тоа е у мода сеа
јас кога одев во Егејското на одмор во некое време,за да се сликаш беше еден ќелав чичко што одеше по плажите и носеше некаква кутија на ногарки и ќе ја покриеше со едно црно платно и нејзе и главата и ти мрда си два-три прста да гледаш во нив,а слики по неколку дена,или другото лето ќе го бараш,Ама јас повеќе сакав да ги трошам парите на локумадес и варени кочани.На овој некако не му верував многу.