Ама воопшто не ми е важно дали е убаво пенкалото или не,не купувам убави пенкала,од оние најобичните во книжарница колку беа 10-20 денари максимум.
Важно е да пишува,друго ништо.
Преферирам убави пенкала.Можеби е малце глупо за некој,голема работа какво е пенкалото,ама јас прилично им придавам значење на ситниците и кога купувам,купувам и убави пенкала и тетратки и сличноНекако неможам да пишувам со тие глупавите пенкала,ептен светли што се,не се ни гледа кога пишуваш.
Од шкоолто се купував по 3-4 пенкала и ке дадам на некој едно пенкало и другден не го враќат, па после другиот ден и друг ке потере и така ми ѓинат пенкаалта
Порано ептен обрнував внимание, ко колекционер бев, во сите бои имав, цртав со нив многу.Денес гледам пенкало да е и да не го размачка тоа шо го пишувам, не ми е битна дебелината, ни бојата.Поубаво ми е со молив, па можда и затоа не обраќам внимание на изглед, угодност, боја...
Mnogu se vrzuvam za penkala i upalaci.
Ne gi sakam skapite ama poseduvam nekolku seta skapi office penkala vo kombinacija so tenkominec i dva odlichni upaljaci.
Chuvam edno penaklo vekje podolgo vreme i toa mi e najdrago.
Пенкало ко пенкало, битно е да врши работа и да не мачка кога пишуваш. Инаку си имам две колоквиумски со кои пишувам секогаш кога полагам, ама едното го позајмив на студентски и потоа не ми го вратиа така да веќе не давам. Во основно не тераа да пишуваме со оние на патрони и имав Рекспен ама воопшто не ми се допаѓаа. Кај е тоа за дете. Имам неколку убави пенкала но најчесто пишувам со кои стигнам, освен како што реков за колоквиум.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.