Педофилија

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
hmmmmmmmmmmm. Toa e dobro prasanje stvarno, na koe jas go nemam odgovorot.Ako pocnam da razmisluvam, verojatno e da moze neli?:S
uu belja rabota:S So znam , ne veruem da ima gz da go naprai toa , ipak roditelite ke ja staat u shishe, ke ja pokazuvaat so prst u skolo ... So znam:S Mislam deka e logicno da ima i nekoj vremenski rok u koj so moze da se prijavi pedofilsko zlsotavuvanje. I toj rok da bide mal . Za da se izbegnat vakvi manipuliranja.:pipi::back:

Член од
26 октомври 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Воочи 19 ноемри, Светскиот ден за борба против злоупотреба на децата, сакам да ве информирам дека во тек е Голема Кампања за поддршка на децата и младите жртви на сексуална злоупотреба, која ја спроведуваат Центарот за институционален развој-ЦИРа (www.cira.org.mk) и Првата детска амбасада во светот Меѓаши(и www.childrensembassy.org.mk).
Во Македонија околу 1000 деца и млади годишно се жртви на различни полови напади.

Група на музичари направија прекрасна песна “Сонувај”, на која комплетен автор е Александар Масевски и истата е снимена со поддршка на Two Hearts продукцијата. Музички ѕвезди кои учествуваа во снимањето на песната се: Александра Пилева, Браво бенд, Бени Шаќири, Мартин Србиноски, Некст тајм, Елена Петреска, Даниел Стојмановски, Мартин Вучиќ, Андријана Јаневска, Иле Спасев, Тања Б, Џемини, Дејана и Александар Масевски. Песната ќе биде промовирана на 20 ноември 2008г, Светскиот ден за заштита на децата, во 13:00 часот , во Англискиот Пап (дел од Македонсата опера и балет).

Видео записот на песната го подготвува продукцијата на Дарко Антоновски, а истиот ќе се промовира на 23 ноември 2008г, во рамките на Отвореното ТВ програма-Телетон “Сонувај мирно”, која ќе се емитува на Македонската радио телевизија (прва програма) во периодот од 14:00-18:00 часот, како еден од настаните во рамките на кампањата.

Снимената песна е веќе достапна на web страниците на ЦИРа и амбасадата Меѓаши:
www.cira.org.mk и www.childrensembassy.org.mk.

Со вртење на 143-404 се донираат 100 мкд + 18% ддв. Средствата од фондот ќе бидат наменти за индивидуална
психолошка терaпија на жртвите на сексуална злоупотреба (препораката е да се почне најдоцна 72 часа по сексуалното напаствување), покривање на трошоци за правно застапување, поддршка во образовниот процес за жртвите, како и за реализација на едукативни активности во основните и средните училишта за децата и младите полесно да ги препознаваат првите знаци на заведување од педофили или врсници кои се обидуваат сексуално да ги малтретитраат.

Повеќе за целата кампања можете да видите на web страниците на ЦИРа и амбасадата Меѓаши:
www.cira.org.mk и www.childrensembassy.org.mk.

Подржете ја оваа граѓанска иницијатива, која е одговор на зголемиот број на случаи на секусуална злоупотреба на децата и младите во Македонија.

поздрав,

Зоран С

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Мн одвратно нешто...згрозена сум од ваквата појава а уште потрагичен е фактот што се повеќе ги има а никој не презема конкретни мерки.Се наоѓаат насекаде и се побројни се .Дури и во паркови ги има како се изживуваат врз деца..И која е нивната казна(ако воопшто некогаш бидат фатени),бедна казна од некој си 15 години,кои не можат да се споредат со траумите и патењата на оние на врз кои блудничеле.А кулминацијата е уште поинтересна кога истите тие осудени педофили после казната пак се свртуваат кон нивната "занимација ".Треба да се превземат сериозни мерки против таквите за да се спречат оние вести што се почесто ги слушаме за таквите чинови..Најсоодветна казна..можеби делува сурово ама мисламдека најсоодветно за да платат за сите оние животи што ги загорчиле е ..јажето..

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Уапсен педофил со 250 илјади фотографии на малолетници

24.08.2009 Во Колумбија е уапсен човек кој поседува 250 илјади фотографии на малолетници, и 1800 видео снимки со педофилски карактер, соопштуваат колумбиските власти. Како што соопштува колумбиската служба за безбедност, тој на малолетниците им аплаќал по 5000 пезоси или околу 2, 5 долари да ги фотографира а потоа снимките на кои имало сексуални односи и провоктивни пози ги продавал на интернет. На својот сајт педофилот комплет од 1000 фотографи продавал од 25 до 100 долари.
Извор: Радио Слободна Европа

J

Johnny Stulic

Гостин
Децо волимо вас

Педофили Београда - графит на Калемегдан

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Јас малку побурно реагирам како мајка и секогаш велам: „Ах, таков да ми дојде во раце.. :pishtoldz“

Тоа се болни луѓе и знам само дека треба да се под постојан надзор, пошто не верувам дека нивната „наклоност“ е минлива. ЗАТВОР а после тоа институција доживотна. И така веќе жигосале доживотно недужни дечиња!

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.864
Поени од реакции
20.424
Абе каков затвор... имам неколку пати речено, тој што се дразни и празни врз деца, само на плоштади врзани и секој ден дел по дел да цепиш од него, и не само што за пример ќе служи, него има да го исплати гревот ко што доликува за таква гнаса, на такво нешто не треба да му се дозволи да живее и да ја гази земјава, без суд, без влечкање, од дома на плоштад па да го горат, плукаат, и се по ред.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Во денешно време ептен им е олеснета работата на педофилите со сите овие социјални сајтови ко што е фејсбук. Сите родители или попрецизно сите мајки сакаат да си ги покажат децата, кои како трофеи што имаат постигнато од животот кои да истакнат дека имаат нормален живот со веќе формирана заедница, од многу причини кои за мене не се оправдани.

Им сервираат се на тацна, посебно на оние кои немаат храброст да им се приближат на деца па на овој начин ги задоволуваат своите изопачени умови, гледаат и фантазираат.

Само нека продолжат така ... не знам кој ѓавол ги тера па и во купачи на плажа 3 годишно дете да оставаат на сајтови ( демек можеме на одмор да идеме, ете видете ни ги и децата како се бањаат?). Иако знам дека принципот е само пријатели или и нивните пријатели да ги гледаат сликите, но толку имаат доверба во сите тие 500 луѓе што ги имаат во листата?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Педофилијата е легална во најмалку 3 земји во светот, Саудиска Арабија, Оман и Северна Кореја...
Иако во С.Арабија и Оман, педофилот треба да е во брак со девојчето, во С.Кореја нема никави ограничувања, ниту по возраст ниту по пол...
Педофилите во некои земји се изборија за своите “права“ а во неколку западни земји во моментов “се борат“ за право да имаат секс со деца...
И онака веќе педофилијата не се смета за болест према АПА и СЗО...сега е “пореметување“ или “нарушување“...

Any kind of sexual activity outside marriage is illegal in Saudi Arabia, but there is no restriction on the age of marriage.For instance, in 2008 a Saudi court refused to annul a marriage between an 8 year old girl and a 58 year old man.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ages_of_consent_in_Asia
http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1099447/Saudi-court-tells-girl-aged-EIGHT-divorce-husband-50-years-senior.html

Oman has no laws regarding the age of consent, but sex cannot be legally performed outside of marriage.
http://www.interpol.com/Public/Children/SexualAbuse/NationalLaws/csaOman.pdf

There is currently no legal age of consent in North Korea.
Any liberal comments ? :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Во Шпанија е легален секс со 13 годишни а и многу европски земји границата на легален секс ја спуштија на 14-15 години.

S

smart ass

Гостин
Леле тема за Педофилија(сексуална Злоупотреба на деци) во ЉУБОВ и СЕКС....абре ова е болештиња,криминално дело-нек оди во здравје подфорум...ова НЕ Е ЉУБОВ!!

Педофилите се пореметени-во САД имаат и здружение НАМБЛА,истото здружение ги поддржува и гејој и заедно парадираат,лутаат.

Член од
1 јули 2010
Мислења
43
Поени од реакции
0
Pitaju coveka na ulici "Sta mislite o pedofilima?",a on odgovara "Uuu jebem im dete!"

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Sakate da vi kazham edna "DEFINICIJA" ? Ljubovta nema granici,reche pedofilot i vleze vo gradinka :D:D::D Inache seriozno mislam deka ova se poremeteni lujge:S ....

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Sakate da vi kazham edna "DEFINICIJA" ? Ljubovta nema granici,reche pedofilot i vleze vo gradinka :D:D::D Inache seriozno mislam deka ova se poremeteni lujge:S ....
не се тие пореметени,него тие што ги казнуваат се пореметени...само смрта на тие луѓе може да го ублажи болот на тоа дете и неговите родители...

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Дали е болест али е пореметување не знам, се и сешто има на светов.
Не знам дали постои метод на лечење со модернава медицина, ко што знам не. Има некои од нив што се воздржуваат и животот го поминуваат најнормално, но проблем се оние кои не се воздржуваат...џганот над џгановите.
Деца за мене се света работа, и не дај боже да бидам педофил главата низ нос би му ја извадил ни една ни две.

Kajgana Shop

На врв Bottom