Во однос на првото , нема никаква врска со педофилијата ? А доколку педофилот се обидува да се контролира , дали миничот ќе му помогне во тоа ? Не , ќе се попали уште толку.
А во однос на второто , каква корист би имал тој да злоупотребува со раце кога ќе нема желба за секс и неможе да добие сексуални нагони . А без сексуални нагони не би ни злоспоставувал воопшто.
Kako sto kazav, minjicite imaat vrska so zelbata na mladichi od osnovno da stanat povozrasni.Sega ako tipov se trudi da se kontrolira ke se iskontrolira... Toa ti e kako da se otkazues od cigari i site da se otkazat za da ti pomognat tebe vo tvojata cel... Da receme mene mi se stai pedofil a nosev brat jakna so me pokrivase od glava do petici... Zelbata za seks pottiknuva od hormoni, i da, tie se lacat od polovite organi i idat u mozok direktiva, taka sto sega koga ke podrazmislam , imas pravo, da, sum tresnala glupost
))) Se popravam i izvinuvam
Samo koga go pisav toa, se vodev od osnovnava ideja deka e toa psihicko stanje, pa analogno na toa od psihata i mozokot mu se pottiknati fiksovite na tipot... Ne bi znaela da kazam dali i po vadenjeto na polovite organi bi imal zelba za zlostavuvanje, hm treba da se podrasprasame kaj nekoj strucen za toa:S Uuuuu mamata, se zamisliv... Inace so cuv denes eej u Holandija imale nekoja si partija na pedofili ,:nesvest:so ne ke cues...Mene me zainteresira problematikava zaso u skolo imame neso oratorski klub i treba site da napiseme govor na koja tema sakame i mene ovaa mi se vide interesna. Btw , znam deka e off topic ama da ne imate nekoi idei sto bi mozela da pisuem za toa? Mislev da kazam deka kaj nas pedofilive sakaat da dobijat prava na seksualna orientacija(taka oni si go formuliraat bolniot samobit
,znaci se sporeduvaat so homoseksualci i se stavaat na nivno nivo, demek imale pravo na izbor. Pozdrav!:back:
p.s. da, ima i zeni pedofili, tacno!Diskriminativno e da se zboruva samo za maskiot pol, arno ama mislam deka e toa zatoa sto mediumive ne trujat so vesti od tipot `dedo od 75 godini siluval dete od 6 godini, tatko seksualno ja zlostavuval kerka si`... Ne ja opravduvam polovata diskriminacija po odnos na prasanjevo.
Интересен е фактот што денес е се поголем бројот на католичко/протестански свештеници кои се педофили. И тоа ХОМОСЕКСУАЛНИ. И така Божјите претставници стануваат најголеми грешници. Имам гледано документарци каде што тие одат во земји од Третиот свет, и сите занеме што бараат таму. До пред некое време не можев да разберам: Зошто баш момчиња? Сватив дека со текот на времето развиле склонос кон машкиот пол, сметајќи дека жената е за се крива (почнувајќи од Ева па понатаму) Педофилијата претставува нарушување. Педофилите мислат дека на тој начин на децата им покажуваат љубов и внимание, сметаат дека е тоа природно и ги "запознаваат" со страста и со сопствената сексуалност. Најчесто (ако не и секогаш) се луѓе кои ја ценат невиноста и наивноста т.е. се "палат" на неа.
Leeeeeeeeeee i ja go iam toj gleano ! Ako mislis za eden svestenik sto u period od 75 do 97 godina imal nad 120 zrtvi so gi siluval i toa vozrasta na decata e od 5 do 12 godini ... c c c ... Sve kerki i sinovi na roditeli vospitani vo duhot na katolicizmot, koi gi prakale decata da odat u tie si nekoi crkovni ucilista da gi ucat svestenicite za moral, etika, vrednosti.. I so se desaa... Tipov gi soblakal, drapal sve toa so si ide u paketot zvani` ja sum pedofil` i sega e na sloboda i pred kamera si kazue sve za toa... Im napisal pisma na site svoi zrtvi da gi molel da mu prostat poso site sme bile luge i site sme gresele.... :nesvest::uvo:A lugevo sega se vozrasni i pola i poise nemaat ni muz ni zena ni deca ni seks, sve od traumi...
Sega tipot e proteran u egzil i zivee u Norveska kaj nekoe semejstvo...I naravno, ke se prasame zaso ne e u zatvor...Zaso papata ne saka da gi primi zrtvite na razgovor poso e zapoznaen so situacijava mnogu dobro...Disorder... Ako go zatvorat nego, ojdoa use 50 posto katolicki svestenici... Citav u Fokus pred 2 meseca deka katolicki svestenici se na prvo mesto po pedofilija u svet... Sakav samo da go spodelam toa sto go procitav, ne deka davam sud za profesija ili neso taka
:smir:
Едит од модератор : Користи ја опцијата измени!