Паузирање во врска

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
А што кога партнерот стварно нема време извесен период или заминува во друг град или слично на одреден период? Или кога се чувствува ко товар за партнерот заради негови лични проблеми па сака да го растерети од истите додека помине `критичниот` период?
Дали ќе дојде до разбирање од другиот партнер зависи од начинот на кој едниот ќе го постави тоа барање за пауза, со колку искреност ќе пристапи и слично.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
А што кога партнерот стварно нема време извесен период или заминува во друг град или слично на одреден период? Или кога се чувствува ко товар за партнерот заради негови лични проблеми па сака да го растерети од истите додека помине `критичниот` период?
Дали ќе дојде до разбирање од другиот партнер зависи од начинот на кој едниот ќе го постави тоа барање за пауза, со колку искреност ќе пристапи и слично.
Е да... Тоа е во случај да јас, кој барам луфта во врската и` објаснам на неа зошто ми е потребна таа луфта. Но ако само кажам дека сакам пауза ради тоа што ми се сака??? Е тоа е веќе оноа првото - „Ме гушиш во врската, не знам што ќе правиме понатаму па ти кажувам збогум’’

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
А дали тоа подразбира и менување на партнерот за време на паузата? :toe: Не би се согласил на тоа...се знае врска има почеток и крај нема полувреме...

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Зашто секогаш прва опција е дека на таа личност и се смачило од вас?
Можеби навистина и треба време и поминува низ период каде што и треба простор за себе.
Не мора да значи дека љубовта исчезнала и дека на партнерот повеќе не му значите ако каже дека му треба време. Причината може да е и нешто лично, не мора да значи дека повеќе не сте сакани од таа личност.
Секако, во тешки периоди повеќето би сакале партнерот да е со нив и да им помогне во надминување на истите, бт хеј, различни луѓе-различни потреби.

Како јас лично би го доживелала тоа зависи од пристапот на партнерот и како тој ќе го изнесе проблемот.
Има разлика ако ми рече “Еј, знаеш, ми треба време за мене. Не ме барај додека јас не те побарам тебе“ и ако ми рече “Види, вака и вака стојат работите... Ми се случува ова и ова и би сакал некое време да...“.

Ова беше оптимистичкото гледиште мое на целата ситуација, иако да, и ова е опција, многу ретко да се случи, но опција е, а многу поверојатно е на партнерот стварно да не му е дојдено веќе до вас веќе, само не знае како да ви го признае тоа, па оди со “пауза“

Б

БејбиГрл

Гостин
Според мене да направиме пауза е еднакво на немање доволно храброст да се стави крај на врската...барем јас така имам направено. Одев со еден тип една година, се беше добро, немаше згрешено ништо и неможев да најдам причина да му раскинам, а ме гушеше ептен....зашто бев помала и подруго гледав на работите. Прво пробав да му раскинам ама тешко ми идеше (немав храброст) и си побарав пауза...никогаш повеќе не продолживме. Тогаш имав едвај 16год, детска работа. И ако мене некој ми каже така прво ќе помислам така, дека нема храброст, иако немора да значи....сепак времето ќе покаже

Tanji4ka

Heartless BITCH
Член од
16 јуни 2007
Мислења
42
Поени од реакции
19
Пауза.....пффффф глупости, ако не знае он да се справи со неговите чуства, неможе да си игра со моите, јас не сум на копче па да си игра ај се одиме , ај сеа не одиме ке се гледаме со други ама па има можност да се смириме

Член од
2 септември 2008
Мислења
20
Поени од реакции
0
се согласувам со бибушка. мислам дека тоа доаѓа најчесто во оние врски каде што цело време го поминуваат заедно и доаѓа период кога сакаат да си се одморат еден од друг. не го одобрувам тоа да се прави пауза но не ми ни смета многу,се зависи од ситуацијата и причината...

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Не ми е ни мене јасно то паузирањето...значи ако сакаш со другарките да си тоа не значи дека неможеш и со нив и со дечкото истовремено..па ќе си најдеш време за двете страни. Е сега врска во која партнерот/партнерката премногу бара да е со вас..то е претеризам,треба да се согледаат малку работите и да се помисли и на него/неа. Ако те задушува врската раскиниму и готово...

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
Да бидам искрен, ми се има случено во средношколките денови додека идев со една девојка (неполна година) да ми побара пауза. И...ја отерав у пичку материну нормално, па ми цмиздреше ронејќи крокодилски солзи објаснувајќи ми дека не сакала да раскинеме, ме сакала навистина, туку едноставно да сме попаузирале малку за да искачала со другарките, блаблабла...

Нормално, не и простив.

Сеуште ми е смешно кога ќе слушнам за некој пар дека "паузираат" моментално...

Мислам дека "паузата" е женски феномен.

Не мислам дека се кажува како причина за да му раскинеш на некој, едноставно да се испукаат, шо ти ја знам... демек се што ќе направат тогаш им се простува бидејќи се на "пауза". Што мислите вие? Би прифатиле пауза? Сте биле на пауза?
ПАУЗА???:uvo: Што е врската,игра па ај ќе ја ставиме на пауза,додека сакаме да се издуваме,па после па ќе се вратиме!Партнерот/та не виси на конче,па ние да го третираме така!Ако не сакаш да бидиш со некој раскини и крај,а не да си играш со туѓи чуства,и не е женски феномен според мене!Многу сум против тоа,и неможам да разберам кога некој ќе ми рече дека се на ПАУЗА:nesvest:?!!пауза-на кафе??цигар??или само изговор за изневерување без грижа на совест??
ма никаква пауза!:nenene:

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
До пред два месеца мислев дека паузата во врска значи крај на врската, но откако се смирив со дечкото со кој претходно одев 1 година и 10 месеци, сфатив дека и тоа е можно.

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
А дали тоа подразбира и менување на партнерот за време на паузата? :toe: Не би се согласил на тоа...се знае врска има почеток и крај нема полувреме...

многу јасно,се согласувам...се знае врска трае и трае без прекин,ако се прекинала значи дека нешто не е во ред!Нема филозофија во тоа.мене тоа ми гледа како мачење

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Јас пауза признавам само на игричка на компјутер.Тогаш сакаш нешто друго да завршиш и оп пауза.:tapp:
А инаку во врска не.Никако.Каква пауза?Поминувал низ период во животот па му требало време.Јас тоа не признавам.Некој ке рече па тешко му е на партнерот има проблеми и не знам што.Е тука јас имам едно прашање:Дали кога во иднина ке се земиме и кога тој има проблеми ке побара од мене пауза т.е за извесно време да се отселам од дома?ова ви изгледа логично?па секако не.Ако другиот партнер има некои проблеми ако сака може да пронајде во другиот личност за да ги сподели ако не можат и да најдат заедничко некое решение.А ако се работи за работа за која сериозно не сака другиот да знае тогааш може на пример да му објасни дека периодот не му е како што треба и дека се ке се среди затооа што нема врска со нив.Ама мене искрено ова паузата ми изгледа ај малку да прошетам јас наоколу а ти бидими на станд бај.Ве молам.ЈАс за пауза не гласам.:nesum:

Член од
11 јули 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
pauzata ne e tolku losa , osobeno vo periodi koga si prezasiten od partnerot se karate celo vreme a sepak uste go sakas. se slucuvaat losi periodi vo vrskata, periodi vo koi ti e preku glava od nego. ne mislam deka beganje od problemot e resenie, ama malo oladuvanje vo vrkata e korisno, normalno ako i dvajcata razmisluvaat isto i se dogovorat taka. ne znaci deka ako ima pauza ima i izneveruvanje

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Ако некој ми даде тајм-аут, ќе добие нок-аут.

Симпл ес. Нели Моето_е_поголемо? :)
А работата некогаш не е се во кое е поголемо нели???
Негооо тоа е глупа работа дефинитивно...

Kajgana Shop

На врв Bottom