мило ми е што се отворе тема посебно за машки парфеми, мислам за ефтини како str8, adidas и.т.н. не вреди да прајме муабет пошто се права вода, треба да ја залепиш раката за нос за да ги осетиш, јас таквите ги викам парфеми за низ пазар а ги користам за во мало, за на вежбање и сл. Е сега ако почниме да прајме муабет за големите зверови имаш два типа
Designer и Niche односно дизајнерски и ниче(не комерцијални) парфеми.
Јас не претпотичам ниче пошто и дизајнерските се прескапи за наше подрачје а да не прајме муабет за ниче.
Јас моите ги купувам од америка таму се многу поефтини од тука, проблем ми е малку доставата за неа ми земат троа големка цена али спрема тука многу е поефтино.
Јас искрено не ми се дават големи пари за парфем али повеќе се исплаќа да купиш некој оригинал и со еден шприц да се чуствува во околината отколку да се капиш во ефтини парфеми и секој месец да купуваш нов. Тие што сум ги купил со мои пари биле на интернет заработени па затоа не било тешко да ги потрошам на мириси.
Јас купувам на слепо спрема рејтинзи, коментари и сл. Можеби сум можел да купам и поефтини за помали пари ама гледам да бидат уникатни или многу заводливи. За парфеми имам читано истражвано и прегледвано премногу, па можам да кажам некои страни кои се најдобри и најпознати, кај што има доста објаснато со форуми и теми:
basenotes forum,
fragrantica и балканската верзија
punmiris и секако Легендарниот
Марк Робес на youtube
Најдобри парфеми за летно време:
-
Chanel Allure Homme Sport
-
Chanel Allure Homme
Edition Blanche
- Issey Miyake L'Eau d'Issey Pour Homme
-
Bvlgari Aqva Pour Homme Bvlgari
- Azzaro Chrome
-
Versace Versace Man Eau Fraiche
-
Joop! Nightflight
-
Giorgio Armani Acqua di Gio
- Dior Dior Homme Sport
-
Chanel Egoïste Platinum
Парфеми за поладно време:
- Yves Saint Laurent Body Kouros
-
Dior Dior Homme Intense
- Dior Dior Homme
- Yves Saint Laurent M7
- Guerlain L'Instant de Guerlain pour Homme
-
Yves Saint Laurent La Nuit de l`Homme
-
Jean Paul Gaultier Le Male
- Versace Dreamer
- Prada Amber Pour Homme Intense
-
Lalique Encre Noire
-
Lolita Lempicka Lolita Lempicka Au Masculin
-
Giorgio Armani Armani Code
-
Joop! Joop! Homme
-
Paco Rabanne 1 Million - не мора да го споменуваме благодарение на неговата популаризирана комерцијалност
-Сега следуваат моите парфеми-
Овие ми се лично купени:
Овие ми се подарени:
Од ефтините во локалните продавници сум ги земал:
Кога купувате парфем нанесете на своја кожа остатевете да се изветрее некое време, барем 1 час и побарајте неколку женски мислења, исто така нанестувајте на топли точки на телото како врат, граден кош, подлактици, зглобови и зад ушите.
P.S. Најважното да не го заборавиме тестирајте во локалните продавници, а купувајте каде што ви е најефтино, како јас од странство