Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Досаден си, ова се глупи фори за мали деца веќе. Напиши некој реферат за придобивките на СДС и тоа како Заев е современиот Гоце Делчев, или оди испуши му го еднаш може ќе те земе у бизнисот со марихуана или нешто сл. Му требаат луѓе од доверба како тебе.
Навистина културна реплика. Вака им зборуваш на вашите потенцијални гласачи кога им носиш изборен материјал? Ако продолжиш вака ќе ти го намалат чинот и ќе те вратат на лепење плакати. Мисли малку.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Навистина културна реплика. Вака им зборуваш на вашите потенцијални гласачи кога им носиш изборен материјал? Ако продолжиш вака ќе ти го намалат чинот и ќе те вратат на лепење плакати. Мисли малку.
Верувам не си на работа.....отиди си негде на базен, лади се и боцкај си пиво. Со негативците у приказната си се здружил, нема леб од тоа.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Крајно крајно неспособни се дпне, коцкаат секој ден по некој процентен поен од поддршката, а имаат како никогаш досега чиста ситуација пред себе.
Жмицкоски се однесува како просечен кладионичар, ако бидне да стане премиер ќе бидне, ако не здравје. Исплашен, потиснат, без став и што уште не. Нема успех без ризик и борба, не знам кој го советува, ама катастрофален му е настапот од почеток до крај.
И од овој треба да очекуваме да не потклекне при прво ѕвецкање со оружје од страна на качаците? Освен Апасиев не гледам друг лидер со јасен став за албанскиот екстремизам и шовинизам од нашите на политичкава сцена, па затоа и најдобро за нас е да влезе во Влада. Останатите сакаат ем газето да им е на топло, ем херои да бидат, ем парата да тече. Е па затоа стигнавме каде што сме моментално.
Ним целокупното раководство им е катастрофа, заедно со носителите на изборни единици, очај. Каков само широк терен им остави Заев да тераат националистичка реторика, и тие ми биле некаква десничарска партија за национално обединување, жими ашиков. Некни на дуелот, па дали дозволувам бе Заев да ме ребри. Му кажал ли него некој од тоа стручниот штаб дека ќе го праша дали ќе го укине преспанскиот договор ако дојде на власт, што да рече. Овој вергла в место. Па пичка му мајчина речи му оти ќе го укинеш, смениш, ревидираш...било што, предизборие е. Спроти тебе имаш патолошки лажов и му дозволуваш да превземе иницијатива, ко тој да е опозиција а не ти. Жива мизерија се во кампањава, ко затекнати, како да не живееле тука последниве три години.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Верувам не си на работа.....отиди си негде на базен, лади се и боцкај си пиво. Со негативците у приказната си се здружил, нема леб од тоа.
Не сум јас здружен со никој, ти разнесуваш памфлети полни со глупости и ноторни лаги. Од една страна глумиш спирутуалец, Брами, нирвани, манџи и питулици, од друга страна си штапски стаорец.

Да не знае човек дали да се смее или да плаче.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не сум јас здружен со никој, ти разнесуваш памфлети полни со глупости и ноторни лаги. Од една страна глумиш спирутуалец, Брами, нирвани, манџи и питулици, од друга страна си штапски стаорец.

Да не знае човек дали да се смее или да плаче.
Секако ќе победи ВМРО и ќе формира влада, јас тоа го знам. Ако ми е за позиции и бенефити ќе ги имам после 15ти. Поентата е да има мнозинство без услов на зелките...за тоа се борам.
Иначе освен некое тендерче не ми ни треба друго, или да ме остават да си работам да не ми досаѓа никој. Еве и ништо да не добијам, голем кур.....интересно е што и у партија ме гледаат некако со искривени фаци, а овде сум штапски стаорец :D

Ако немаше по некој Брама у партииве немаше да оди светот напред, ако воопшто оди напред, тоа е мојата жртва, мојата компромитација. Ама тебе тие работи ти се нејасни...си прочитал може нешто ама до тука ти е. Јас сум тој што ќе лае на состаноци ако нешто не е како треба и спротивно на моите идеали и убедувања(настрана нели нирваната, тоа е друга приказна). Ти треба сега да си гневен што си дозволил такво неписмено човече за кое си се залагал да го направи ова што го направи. И наместо да бидеш во први редови против него ти го браниш.
Ова многу зборува за тебе и твојата себичност.
Иначе во спиритуалниот свет те сметам за другарче уште (y)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Заев: Барам втор мандат за да одржам час по економија
„Ветив дека и премиерот не треба да има повеќе од два мандата, исто како и претседателот. Ја водев владата 2,5 години и постигнавме неспоредливи резултати со нивните 11 години,...

Овде има неконзистентност. Заев го кажува времето кога тој бил премиер, па тогаш за Груевски нека каже дека беше од летото 2006 до јануари 2016 г. Тоа се 9,5 години.

А за резултатите.. оф леле мајко.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.315
Поени од реакции
11.681
Дај бе карај се со другарите членови на партии, остај ме мене на раат :)
нема со да се карам со другарите, кога ти изиграваш паметнаковиќ овде.
Те продадоа со се партали,ми изиграваш реалност. Не се докажувај на темиве, рајат ќе бидеш.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ним целокупното раководство им е катастрофа, заедно со носителите на изборни единици, очај. Каков само широк терен им остави Заев да тераат националистичка реторика, и тие ми биле некаква десничарска партија за национално обединување, жими ашиков. Некни на дуелот, па дали дозволувам бе Заев да ме ребри. Му кажал ли него некој од тоа стручниот штаб дека ќе го праша дали ќе го укине преспанскиот договор ако дојде на власт, што да рече. Овој вергла в место. Па пичка му мајчина речи му оти ќе го укинеш, смениш, ревидираш...било што, предизборие е. Спроти тебе имаш патолошки лажов и му дозволуваш да превземе иницијатива, ко тој да е опозиција а не ти. Жива мизерија се во кампањава, ко затекнати, како да не живееле тука последниве три години.
Не дека оваа моментална власт е добра, но навистина незнам па и што онаа другата најголемата во моментов опозициска опција е нешто подобра од овие и ветува нешто повеќе и подобро освен да секако обнова, ама обнова на што?? на некој нов Груевизам(Мицковизам), нов Мицковистички тупаница-режим од цела една деценија и ништо повеќе од тоа. Само гола борба за моќ, фотеља и власт, во ред сфаќам партиско-штабските стаорци кои се надеваат на вработување или пак уште повеќе од тоа (некаква функција) мора да трчаат, работат, лајат и гласаат за Жмицко и неговите кадри Гога-Јога, Мизрахи, Дурло, Кендо, Сафет, ШункаФејс и.т.н. но навистина незнам зошто некојси обичен граѓанин неутралец, кој колку и да не е задоволен од власта на Заев и да се чувствува разочарано, навистина незнам зошто па би го поддржал на избори моменталново ДПМНЕ. Далеку подобра опција на разочараниот граѓанин (од СДСМ/Заев) во моментов на овие избори е или да бојкотира избори (да си седи дома на 15ти) или да го пречкрта гласачкото ливче (да биде неважечко) или па да гласа за некоја од оние помалите партии од т.н. трет блок !

D

Deleted member 12196

Гостин
незнам зошто некојси обичен граѓанин неутралец, кој колку и да не е задоволен од власта на Заев и да се чувствува разочарано, навистина незнам зошто па би го поддржал на избори моменталново ДПМНЕ. Далеку подобра опција на разочараниот граѓанин во моментов на овие избори е или да бојкотира избори (да си седи дома на 15ти) или да го пречкрта гласачкото ливче (да биде неважечко) или па да гласа за некоја од оние помалите партии од т.н. трет блок !
Обичниот граѓанин - неутралец се надева дека барем јазикот и Гоце ќе ги спаси (ако досега не се продадени). А ќе има и многумина кои ќе гласаат за да ја казнат сегашната власт. Со негласање, поништување на ливчето или гласање за некоја ситна партија не му штетат на СДС. Само со давање на гласот за ВМРО, СДС ќе биде во густо.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Не дека оваа моментална власт е добра, но навистина незнам па и што онаа другата најголемата во моментов опозициска опција е нешто подобра од овие и ветува нешто повеќе и подобро освен да секако обнова, ама обнова на што?? на некој нов Груевизам(Мицковизам), нов Мицковистички тупаница-режим од цела една деценија и ништо повеќе од тоа. Само гола борба за моќ, фотеља и власт, во ред сфаќам партиско-штабските стаорци кои се надеваат на вработување или пак уште повеќе од тоа (некаква функција) мора да трчаат, работат, лајат и гласаат за Жмицко и неговите кадри Гога-Јога, Мизрахи, Дурло, Кендо, Сафет, ШункаФејс и.т.н. но навистина незнам зошто некојси обичен граѓанин неутралец, кој колку и да не е задоволен од власта на Заев и да се чувствува разочарано, навистина незнам зошто па би го поддржал на избори моменталново ДПМНЕ. Далеку подобра опција на разочараниот граѓанин (од СДСМ/Заев) во моментов на овие избори е или да бојкотира избори (да си седи дома на 15ти) или да го пречкрта гласачкото ливче (да биде неважечко) или па да гласа за некоја од оние помалите партии од т.н. трет блок !
Сите сме потенцијални штабски штакори, и да си неопределен/неутрален и тоа е некаков став зад кој што стои некаква позадина. Нејсе, да не тераме со баба-рога приказни, Груевизмот ти е мината прича, ова што го живееме сега ти е апгрејтрирана верзија, Груевизам 2.0 или Заевизам, како сакаш речи го. Уште се водиме како хибриден режим, така да причи за некакво негово повторно враќање не врват, го живееме сега, уште, и ова е режимска власт во очите на меѓународните институции, само со една разлика, тие ја инсталираа, друго се е исто, ако не и бетер.

Е сега тоа што на едните му одговара мала излезност а на другите што помасовна... Како што реков, на овие избори нијанси ќе одлучуваат. Да имаа акл вмро сега ќе требаше да ги згазат овие, вака си ги сменаа улогите со сдс кога тие туркаа режим. Јас би играл некако вака, како котираат моите опции за гласање:

1. Трета опција (Левица)
2. Неважечко
.
.
23. Вмро
27. Бојкот
.
.
.
56. Беса
78. Дуи
.
.
.
.
874.СДС

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Гласајте за вмро за да се спасиме од сдс и обратно е реченица која и двете партии треба да ја урамат на влезот од секој штаб и која исто така им донесе милиони и милиони евра на олигарсите и политичките елити.

Член од
26 април 2020
Мислења
53
Поени од реакции
73
Makedonski narode,probudi se veke ednas.Prekasno e da se sonuva za nekoja podobra idnina so nekoja nova vlast ili pak so istata,so onaa ili ovaa.Nitu edna od ovie sto se borat da dojdat do fotelja neraboti za nas narodot,site se samo poslusnici na nekoji mokni sili sto go komandaat cel svet.Nitu eden od niv nema slia da im se srpotistavi tuku samo slusaat naredbi.Pratete sto se slucuva vo Srbija,kaj nas doadja istoto.Posle izbori ne ocekuvaat novi restprikcii,karantini i ubistveni merki so izgovor za nase dobro,za nasa zastita a vistinata e za da ne sotrat,da ne unistat,so site mozni sredstava,vestacki virusi
5G mrezi i zracenje,kentrejlsi zaprasuvanje so metali,zatruena voda,hrana,predizvikuvanje vestacki glad i nemastija...
no sami sme si krivi za toa,zosto se nadevame na covek,na partija,deka ke napravat da bide podobro a ne vo Gospod.Zalosno sto pogolemiot del od narodot seuste spie i sonuva,ceka da bide pak sve po staro.Pak da se vrati na uzivanje vo zivotot i teranje kejfovi.E nema,zaradi naseto neverie ke bide sve poloso.Gospod ke dopusti uste pogolemi nevolji i stradanja,zosto nema pokajanie megju narodot,nema post,nema molitvi,nema vera,site mu svrtevme grb na Gospoda,zatoa i ke stradame se poveke i poveke se dur ne se svrsi sve i Gospod Isus Hristos dojde povtorno na zemjata po svoite ceda,pravednicite a ostanatite gi frli vo vecen ogan,bas kako sto e proroceno od mnogu Sveti otci i otkrieno vo Biblijata Koj go cita Svetoto pismo znae.Onoj sto misli samo na teloto i nema Strav Bozlji toj nema duhoven vid da uvidi sto navistina se slucuva ......Slava mu na Boga za sve

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.325
Поени од реакции
7.683
Сите сме потенцијални штабски штакори, и да си неопределен/неутрален и тоа е некаков став зад кој што стои некаква позадина. Нејсе, да не тераме со баба-рога приказни, Груевизмот ти е мината прича, ова што го живееме сега ти е апгрејтрирана верзија, Груевизам 2.0 или Заевизам, како сакаш речи го. Уште се водиме како хибриден режим, така да причи за некакво негово повторно враќање не врват, го живееме сега, уште, и ова е режимска власт во очите на меѓународните институции, само со една разлика, тие ја инсталираа, друго се е исто, ако не и бетер.

Е сега тоа што на едните му одговара мала излезност а на другите што помасовна... Како што реков, на овие избори нијанси ќе одлучуваат. Да имаа акл вмро сега ќе требаше да ги згазат овие, вака си ги сменаа улогите со сдс кога тие туркаа режим. Јас би играл некако вака, како котираат моите опции за гласање:

1. Трета опција (Левица)
2. Неважечко
.
.
23. Вмро
27. Бојкот
.
.
.
56. Беса
78. Дуи
.
.
.
.
874.СДС
Комуниста, а се восхитува на западниот систем.
Комуниста, а пљука како не чинел системот.
За левица бе, колку безнадежен случај си бил ти, кој сеуште верува во утописки теории, што звучат убаво, а во пракса докажани дека се најштетни.
Левица :pos:

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Комуниста, а се восхитува на западниот систем.
Комуниста, а пљука како не чинел системот.
За левица бе, колку безнадежен случај си бил ти, кој сеуште верува во утописки теории, што звучат убаво, а во пракса докажани дека се најштетни.
Левица :pos:
Шо ти реков тебе преѓе бе болен? Ти си тежок шизофреник и треба да се лечиш, не да ме следиш мене ко некоја кучка на секоја ебена тема, ебате искомплексираното створење.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.315
Поени од реакции
11.681
Комуниста не плачи, уште тие ти останаа да ти го начукаат.
А тоа што си кажал, ти кажав, безвредни се твоите долгометражни празни постови.
Левицаааа бе, сака во Гермнаија, а во левица се надевал :pos:
За кого ќе гласаш ти? Ајде просветли не. И зошто?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom