Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.315
Поени од реакции
21.507
Комуниста, а се восхитува на западниот систем.
Комуниста, а пљука како не чинел системот.
За левица бе, колку безнадежен случај си бил ти, кој сеуште верува во утописки теории, што звучат убаво, а во пракса докажани дека се најштетни.
Левица :pos:
Ако на овие избори некој гласа за Левица, не значи дека верува во нивните утописки теории или дека ја поддржува нивната идеологија. Освен членството нивно, никој друг не гласа заради нивната идеологија или со надеж дека одма ќе дојдат на власт и веднаш ќе ги спроведат нивните утописки теории.

За жал, ти си тотално политички неписмен лик, кој премногу површно и кусогледо гледа на работите, така да, мислам дека секоја дискусија на таа тема со тебе е залудно потрошено време.

D

Deleted member 12196

Гостин
Makedonski narode,probudi se veke ednas.Prekasno e da se sonuva za nekoja podobra idnina so nekoja nova vlast ili pak so istata,so onaa ili ovaa.Nitu edna od ovie sto se borat da dojdat do fotelja neraboti za nas narodot,site se samo poslusnici na nekoji mokni sili sto go komandaat cel svet.Nitu eden od niv nema slia da im se srpotistavi tuku samo slusaat naredbi.Pratete sto se slucuva vo Srbija,kaj nas doadja istoto.Posle izbori ne ocekuvaat novi restprikcii,karantini i ubistveni merki so izgovor za nase dobro,za nasa zastita a vistinata e za da ne sotrat,da ne unistat,so site mozni sredstava,vestacki virusi
5G mrezi i zracenje,kentrejlsi zaprasuvanje so metali,zatruena voda,hrana,predizvikuvanje vestacki glad i nemastija...
no sami sme si krivi za toa,zosto se nadevame na covek,na partija,deka ke napravat da bide podobro a ne vo Gospod.Zalosno sto pogolemiot del od narodot seuste spie i sonuva,ceka da bide pak sve po staro.Pak da se vrati na uzivanje vo zivotot i teranje kejfovi.E nema,zaradi naseto neverie ke bide sve poloso.Gospod ke dopusti uste pogolemi nevolji i stradanja,zosto nema pokajanie megju narodot,nema post,nema molitvi,nema vera,site mu svrtevme grb na Gospoda,zatoa i ke stradame se poveke i poveke se dur ne se svrsi sve i Gospod Isus Hristos dojde povtorno na zemjata po svoite ceda,pravednicite a ostanatite gi frli vo vecen ogan,bas kako sto e proroceno od mnogu Sveti otci i otkrieno vo Biblijata Koj go cita Svetoto pismo znae.Onoj sto misli samo na teloto i nema Strav Bozlji toj nema duhoven vid da uvidi sto navistina se slucuva ......Slava mu na Boga za sve
Човек ниту да плаче, ниту да се смее кога ќе прочита нешто вакво. Имаш теми за религија, па величај го таму господ и библијата колку ти ќеф.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.325
Поени од реакции
7.682
Ако на овие избори некој гласа за Левица, не значи дека верува во нивните утописки теории или дека ја поддржува нивната идеологија. Освен членството нивно, никој друг не гласа заради нивната идеологија или со надеж дека одма ќе дојдат на власт и веднаш ќе ги спроведат нивните утописки теории.

За жал, ти си тотално политички неписмен лик, кој премногу површно и кусогледо гледа на работите, така да, секоја дискусија на таа тема со тебе е залудно потрошено време.
Секако дека сум неписмен политички, туку вие што сте писмени, ЗАШТО немате резултати, што е тоа не иде по вашите знаења :toe:
Писменоста од книга е едно, а друго е од реалниот живот и не знам зашто се најде прозван да ме цитираш, да кажуваш дека е залудно време, а трошиш од своето :cautious:

Се дразнат на запад, а :drk: на левица :facepalm:

B

Beginner

Гостин
Секако дека сум неписмен политички, туку вие што сте писмени, ЗАШТО немате резултати, што е тоа не иде по вашите знаења :toe:
Писменоста од книга е едно, а друго е од реалниот живот и не знам зашто се најде прозван да ме цитираш, да кажуваш дека е залудно време, а трошиш од своето :cautious:

Се дразнат на запад, а :drk: на левица :facepalm:
За кого ќе гласаш ти?
Свесни сте со негласање/неважачки лист правите само полошо и индиректно им помагате на СДСМ. И да ти ако го :drk: на партија не значи дека и другите толку многу се поврзани со партијата како тебе..

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.325
Поени од реакции
7.682
За кого ќе гласаш ти?
Свесни сте со негласање/неважачки лист правите само полошо и индиректно им помагате на СДСМ. И да ти ако го :drk: на партија не значи дека и другите толку многу се поврзани со партијата како тебе..
А со што се поврзани ... Зашто воопшто би излегувал да гласаш и тоа баш сега, а на пример за името кога беше, стоевте на страна ко мисири.

B

Beginner

Гостин
А со што се поврзани ... Зашто воопшто би излегувал да гласаш и тоа баш сега, а на пример за името кога беше, стоевте на страна ко мисири.
Без 50% излезеност верувам и самиот знаеш кој ќе биде на власт и со кој ќе направи коалиција.
А за референдумот само во Македонија со 30% се прогласува успешен референдум да знаеа луѓето дека вака ке биде верувам ќе испаднаа и ќе гласаа против.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.143
Поени од реакции
83.802
После избориве ќе има у многу партии онакви внатрешни обвинувања, кој идел на состаноци у корона, кој се плашел, кој бил активен, кој не... Па според тоа заслуги и сл.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.325
Поени од реакции
7.682
Без 50% излезеност верувам и самиот знаеш кој ќе биде на власт и со кој ќе направи коалиција.
А за референдумот само во Македонија со 30% се прогласува успешен референдум да знаеа луѓето дека вака ке биде верувам ќе испаднаа и ќе гласаа против.
За цензус на парламетарни мислам нема, доволно им се администрација со фамилијата да си гласаат. За името, нема народ знаел, не знаел, па ова она, ако ни е свето, како што куцкаат на тастатура, се знаеше, сите јуриш и ПРОТИВ.
Исто бојкотираа кога се правеше приватизацијата, а сеуште плачат за украдените и уништени фабрики и фирми. Сега после овие избори, народ ќе плаче за своите домови (тие што имаат кредити на 7+ год). Ама јбг и нереагирањето си сноси последици.

Битно Џо плачипи*е откако е изневерен од 2та блока, сега се надева дека 3иот ќе биде вистинскиот. Верба е моќна работа, затоа битно е за што се користи.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Како е другари дали ги пратите митинзите денес кај има ,гледав Кочани пред некој ден Заев имаше опасен говор и во Крушево .рече заев дек а не поврзал културно со сите држави во мрежа како шо замислил гоце а вмровците никојпат тоа нема да го сфатат.сдсм некако се порганизирани од вмро дистанца со локација на страна од градот во крушево шеќеринска пред македониумот .дрончина камери и сл.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.315
Поени од реакции
21.507
Како е другари дали ги пратите митинзите денес кај има ,гледав Кочани пред некој ден Заев имаше опасен говор и во Крушево .рече заев дек а не поврзал културно со сите држави во мрежа како шо замислил гоце а вмровците никојпат тоа нема да го сфатат.сдсм некако се порганизирани од вмро дистанца со локација на страна од градот во крушево шеќеринска пред македониумот .дрончина камери и сл.
Да да, мора да се признае дека Заев држи феноменални говори на митинзите, алал да му е. Државник!

Заев: Од кога дојдовме на власт младите почнаа да водат љубов и на јавни места, зошто ние ја вративме слободата

S

ski

Гостин
Се дешаваат чудни ствари,сдсм вади снимка у која Мицковски признава дека Камчев ја финансирал дпмне а дпмне следниот ден вадат снимка со која се покажува дека Заев сам ја финансира сдсм.
Која е логиката тука?дали дпмне калкулира пред да пуштат некоја снимка како тоа ке се одрази на рејтинг или се што имаат пуштаат без везе?
Уште почудна е кампањата пропагандни спотови 'исправи се' по паралела на старата изјавата на Заев 'ке мораме малку да ја свиткаме кичмата' и нормално сменетото име,но ако веке Мицковски "ке ни ја исправа кичмата" што тоа значи?Ке го врати Мицковски името на државата?Тешка пропаганда без никаква смисла ,што суштински ке смени Мицковски за нашите 'кичми' ако не го врати името?

Нејсе наверојатно сдсм вмро дпмне ке бидат 50/50,за влада ке биде клучно дали беса/алијанса и дпа ке имаат повеке од 10 пратеници и они ке одлучат кој ке прави влада ако не дуи ко и обично ке продужат ко монархија и ке одберат кој им е посимпатичен вмро или сдсм.

Последно уредено од модератор:
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Гоце Делчев ги обединувал луѓето точно, овој ги разединува до толку што за 10-15 генерации од сега македонските и албанските бебиња кога ќе пораснат ќе треба да зборуваат англиски за да се разбираат а живеат во иста земја.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom