- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.620
- Поени од реакции
- 5.259
Јас повеќе пати сум пишувал дека мојот народ е заостанат и помалку образован, барем за Македонија сум викал.добро ај да се навратиме на обичниот народ, дали веќина живеете како во 11 век, со радикален ислам, необразовани, жени затворени во куќа со тие крпи преку лице и место вината да ја барате во вашите политички лидери во било која држава, на вас ви се криви државите во кои што живеете?
Друго прашање на Космет имате апсолутна власт, во Македонија исто така во општини каде што сте веќина и понатаму сте необразовани и пропагирате радикален ислам, зошто на тие територии каде вие апсолутно одлучувате како ке живеете ви се криви ај да кажам православната раја?
Против исламот и јас сум повеќе од тебе, но што да правиме, кога вие ќе барате одговорност од вашите држави што преку оџите ја контролираа албанската маса, ликнаа документи на Реис Сулејмани и за неколку оџи кои биле соработници на службите на државите.
Многу јасно Иво Банац вика дека на албанците им градеа исламски школи, а не им даваа да учат на мајчин јазик.
Што корист имаше српската држава да тренира албански оџи?
Зошто џамии можеше да се гради секогаш, на бело, на црно, секаде, ама за училишта имаше протести, крв, затворања, тепања, убивања, малтретирања?