Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
добро ај да се навратиме на обичниот народ, дали веќина живеете како во 11 век, со радикален ислам, необразовани, жени затворени во куќа со тие крпи преку лице и место вината да ја барате во вашите политички лидери во било која држава, на вас ви се криви државите во кои што живеете?
Друго прашање на Космет имате апсолутна власт, во Македонија исто така во општини каде што сте веќина и понатаму сте необразовани и пропагирате радикален ислам, зошто на тие територии каде вие апсолутно одлучувате како ке живеете ви се криви ај да кажам православната раја?
Јас повеќе пати сум пишувал дека мојот народ е заостанат и помалку образован, барем за Македонија сум викал.
Против исламот и јас сум повеќе од тебе, но што да правиме, кога вие ќе барате одговорност од вашите држави што преку оџите ја контролираа албанската маса, ликнаа документи на Реис Сулејмани и за неколку оџи кои биле соработници на службите на државите.
Многу јасно Иво Банац вика дека на албанците им градеа исламски школи, а не им даваа да учат на мајчин јазик.
Што корист имаше српската држава да тренира албански оџи?
Зошто џамии можеше да се гради секогаш, на бело, на црно, секаде, ама за училишта имаше протести, крв, затворања, тепања, убивања, малтретирања?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Смешка држава сме и смешка народ. Онај Хрватон отров испи во сред судница и не им се даде. Не постои чест и достоинство овде, иронијата да биде поголема партијата му се вика достоинство... И да беше само тој, добро ќе беше. Ние буквално немаме лик наназад од независна Македонија, да речеш, е овај вреди и во него се крсти цел народ, секој што имаше почит од народот изврши предавство на тој народ.

Пред референдумот пак што се случуваше, од шок во шок секој нов ден. Кои се ликови што ги мислевме за патриоти не излегоа со поддршка за пуста пара. Мене најмногу тогаш ме шокира Виолета Томовска, легенда на македонската музика ало. Какви песни има пеено за Македонија. Патем македонско девојче е напишана за нејзината ќерќа, што повеќе да се каже, изгледа сме погодна почва за штанцање луѓе без морал, чест, срам, достоинство итн. Кој сака може на кило да купи такви ликови овде.
Се е до менталитетот ваљда, не знам дали мнозинството е такво или пак се шири тоа како вирус. Земи го Стојанче за пример. Тераше битка толку време, бунтуваше за правата на бранителите и виде дека народот не го ебава ни 2%, си слушаа инструкции од тогашниот штаб, си глумеа патриотизам. Овој виде не виде почна да се доближува до сдс и до цела таа гарнитура шо сакаше да го сменат Грујо од власт. Кажав и погоре за ова гарант најголемо влијание има жена му, само жена може да те направи ваков мајмун каков што е сега Стојанче. Поентата ми е дека сфатил дека овде голем дел од луѓето се шиткаат па решил и он да го направи тоа. Далеку дека го оправдувам, знам дека животот е еден и секој гледа да се снајде но има работи низ кои не се преминува, како што некој луѓе и нивните дела остануваат вечни и по нивната смрт така срамот на Стојанче ќе остане да се прераскажува долго во иднина.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Јас повеќе пати сум пишувал дека мојот народ е заостанат и помалку образован, барем за Македонија сум викал.
Против исламот и јас сум повеќе од тебе, но што да правиме, кога вие ќе барате одговорност од вашите држави што преку оџите ја контролираа албанската маса, ликнаа документи на Реис Сулејмани и за неколку оџи кои биле соработници на службите на државите.
Многу јасно Иво Банац вика дека на албанците им градеа исламски школи, а не им даваа да учат на мајчин јазик.
Зошто џамии можеше да се гради секогаш, на бело, на црно, секаде, ама за училишта имаше протести, крв, затворања, тепања, убивања, малтретирања?
ете ти пак србите криви што сте граделе џамии, на Космет имате апсолутна контрола со УЧК политичари веќе 15 години, овде во Македонија имате на власт исто така УЧК политичари со апсолутна власт и никако да ги смените, али не ви се они криви туку крив ви е православниот народ и еве србите што ви граделе џамии...?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ова со други зборови значи дека ако би можеле ќе ги сотревте целосно албанците.
Ова мислење е на мнозинството на форумов, а ве повредува мапата на Дуа Липа, хипокрити.
Не ние, туку има далеку позабани играчи и од вас. Ние од што сме жалостиви сме и глупи по малку. Мене никој ништо не ми направил, така да немам што да посакувам сотрување на цела нација.....туку тоа ви е дел од кармата.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
ете ти пак србите криви што сте граделе џамии, на Космет имате апсолутна контрола со УЧК политичари веќе 15 години, овде во Македонија имате на власт исто така УЧК политичари со апсолутна власт и никако да ги смените, али не ви се они криви туку крив ви е православниот народ и еве србите што ви граделе џамии...?
15 години е краток период, има инерција од минатото.
Не викам дека православниот народ е крив, туку државата, елитата на овие држави кои не сакаат да го делат колачот.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Може да постира што сака, глупа или не глупа, свој канал е, ти можеш само да не ја следиш, да ја пријавуваш или да пишуваш комент Косово је срце Србије.
Мое мислење е дека за навивачки причини ја постирала, не за политички или шовинистички. Не верувам дека влегла во анализи кои територии ги имаа во таа мапа.
Ако воопшто самата ја одржува инстаграм страната.
Пуно, јас сум најмалку националист овде на форумот, ама ќе ти кажам нешто за да го памтиш. Нема народ на Балканот кој ве сака. Ниту еден. Повеќето чуствуваат одвратност спрема вас. Берете ум, не му се качувајте на глава на сите. Не си свесен колку бргу се менуваат политичките прилики на Балканот, и колку бргу може да ја изгубите она малку предност која ја имате по заслуга на Милошевич. Не знаеш колку лошо можете да завршите овде на Балканот, а Дуа Липа може од Лондон да си постира што сака.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не викам дека православниот народ е крив, туку државата, елитата на овие држави кои не сакаат да го делат колачот.
значи треба да чекамо и трпиме уште сто години за да вие се еманципирате и цивилизирате, па потоа да почнеме да живееме заендо, среќно и весело.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Ало пуно, уште фрлате ѓубре и си ги загадувате реките, сечете шуми со изговор дека тоа се на Македонците.

Не можеш да обвинуваш никој за вашата свест, вие исчистивте толку села и уште се вадите на нас, Македнци нема никаде во некој делови а вие уште викате нивните шуми.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.626
Поени од реакции
9.241
Не е лесно да оддолееш како автохтон и староседелски народ за какви се декларирате, на хеленската култура која ве опкружувала, на римската култура и цивилизација која ве опкружувала, на византиската култура, на културата на Венецијанската Републикa со која сте биле во контакт, при тоа имајќи излез на две мориња, за да до пред помалку од еден век да опстанете на племенско уредување, а многумина од вас до ден денешен, и на племенско размислување. Таков подвиг не верувам дека постигнал ниту еден друг народ во целокупната историја. Urime!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Пуно, јас сум најмалку националист овде на форумот, ама ќе ти кажам нешто за да го памтиш. Нема народ на Балканот кој ве сака. Ниту еден. Повеќето чуствуваат одвратност спрема вас. Берете ум, не му се качувајте на глава на сите. Не си свесен колку бргу се менуваат политичките прилики на Балканот, и колку бргу може да ја изгубите она малку предност која ја имате по заслуга на Милошевич. Не знаеш колку лошо можете да завршите овде на Балканот, а Дуа Липа може од Лондон да си постира што сака.
Ти верувам, ама тоа не значи дека не си националист, знаејќи го форумов.
Сите балкански држави кои се ограничуваат меѓу себе се мразат и имаат проблеми, не се само албанците.
Треба сите да береме ум, не само албанците, се додека самите не седнеме и ги разрешуваме сите проблеми кои се решливи, од надвор секогаш ќе се мешаат.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Ти верувам, ама тоа не значи дека не си националист, знаејќи го форумов.
Сите балкански држави кои се ограничуваат меѓу себе се мразат и имаат проблеми, не се само албанците.
Треба сите да береме ум, не само албанците, се додека самите не седнеме и ги разрешуваме сите проблеми кои се решливи, од надвор секогаш ќе се мешаат.
Е дел од тоа решавањето е кога ќе видиш онакава мапа од Дуа Липа да имаш доволно доблест ти, како Албанец во Македонија, да ја осудиш таа постапка, а не да продаваш памет и да се правиш Итар Пејо дека таа кутрата не знаела.

Ти текнува како се решаваат проблемите?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Е дел од тоа решавањето е кога ќе видиш онакава мапа од Дуа Липа да имаш доволно доблест ти, како Албанец во Македонија, да ја осудиш таа постапка, а не да продаваш памет и да се правиш Итар Пејо дека таа кутрата не знаела.

Ти текнува како се решаваат проблемите?
Смешно е да доаѓа ова во *дневен ред*.
Кога имаш држава Србија која официално уште Косово ја рачуна како своја земја.
А викаш ние треба да дискутираме за мапа постирана од пеачка на инстаграм?
Автоматски споено мислење:

значи треба да чекамо и трпиме уште сто години за да вие се еманципирате и цивилизирате, па потоа да почнеме да живееме заендо, среќно и весело.
Па крајно време е да не се мешате барем, ако не сакате да помагате.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
На картата имаше делови од други држави а не само Косово бе вол.Немој да се праиш уште поглуп од што си и да ги шириш на јебем страну работите.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.626
Поени од реакции
9.241
Eве ти прилика да се еманципираш. И да почнеш да мислиш со своја глава, а не наместо тебе да дозволуваш да мислат учкарските командати и да ти кажуваат што и како мисли и рачуна Србија.

Мапа на светот на официјалната страна на Обединетите Нации од февруари 2020:

П.С.: Го гледаш ли Косово каде е?

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Автоматски споено мислење:

Па крајно време е да не се мешате барем, ако не сакате да помагате.
Види колку си лицемерен. Ти е страв дури тука на форумот каде што никој не те познава да кажеш дека ја осудуваш мапата на Дуа Липа. Ни толку не си подготвен да направиш. Што мене и тебе ни е гајле за Србија и што таа објавува? Колку што знам ти си граѓанин на Македонија, не на Косово?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom