Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2013
Мислења
649
Поени од реакции
2.107
F... off dude не глуми butthurt, па му бил шокирачки постот на Дуа Липа.
Мислам, не ми глумите либерали, исто срање сме целиот балкан, читајте ги коментите во тој пост и ќе разбирате, уште пострашно е што апсолутно мнозинство тука викате дека Косово је Србија а истовремено глумите повредени од таа мапа, која патем е во спортски контекст и политички не би требало ништо да значи.
Многу лесно е да се впери прст кај другата страна и да обвинувате, ама ниту еднаш, веќе 8 години сум во форумов, ниту еднаш еден член не читав да каже нешто за односот на вашите држави кон албанците, што е пострашно уверени сте дека немале лош однос.
Причини за поделби и омрази има насекаде.
Небитен си ко пасош во 2020.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.519
Поени од реакции
18.363
Морам да пишам на темава пак.

Се извинувам, не бев во право. Згрешив што дадов суд базиран на сопствено искуство, без да се обидам да гледам на поширока мапа. Не ме премисли ова со Дуа Липа, и онака отсекад сум ја сметал за кобила, и тоа што го напраи е еквивалентно на македонската дијаспора што се пали на античко минато. Нејсе. Туку, ме премислија реакциите на луѓе од „другата страна“ кои сум ги сметал за еднакви на мене, кои не ги сметав за до тој степен заостанати и мислев дека ја надминале таа општествена фаза. Луѓе кои се образовале, научиле нешто, прошетале, виделе, се стекнале со некои нови понапредни идеи и размислувања.

Не е дека сум шокиран или премногу изненаден, али реакцијава ме извади од розевите наочари што ги носев. Мразам национализам, екстремизам, експанзионизам. Без разлика дали се работи за голема Македонија, голема Албанија, голема Грција, голема Бугарија, голема Србија и тн. Овие идеи ги има сегде низ овие држави. Меѓутоа концентрирање и фиксација со неа колку што ја има кај Албанците, нема никаде. Нивната е сериозна, планска и активна и јавно поддржувана, без никаков срам. Нашава пример дури поише како меме е станата. Порано мислев дека, знаеш, јесда мнозинство се сепак таквите кај нив, ама ваљда се наоѓаат колку-толку асални луѓе што разбираат дека тоа што го прават е too much и дека баш тој кадар набрзо ќе преовлади кај нив. Али не мислев дека тие неколку се еден-двајца од 1,000 (дали и толку). Мислев дека се поише ебате. Чим тој кадар и таа група у којашто највише се надевав прва рипна да го поддржи ова, тури му курот. Нема никаков простор за соживот и соработка тука. Ќе се разбереме кога ќе научат и кога ќе се надградат социолошки. У меѓувреме не е наша работа да трпиме, да ги чекаме и да ги буткаме, на наша штета.

И не е само ДУИ терористичката партија како што мислев. Сите од таа страна сакаат да ни ебат матер, тешко нас ако им дозволиме, ич нема да не штедат. Останувам и на тоа дека сме глуп народ што дозволуваме вакви ствари, али овојпат и сам себе ќе се ставам у таа група на глупи луѓе, пошто сум глуп, глуп и наивен. Али една ствар не ми се смени у мислењето, а тоа е дека треба да им се ебе матер у пичка на партииве и политичариве што дозволуваа и уште дозволуваат све ова да се дешава за да имаат своја корист на краткорочен план.

Peace.
Душичка, тек во 2020. година ли го сфати ова?
Автоматски споено мислење:

F... off dude не глуми butthurt, па му бил шокирачки постот на Дуа Липа.
Мислам, не ми глумите либерали, исто срање сме целиот балкан, читајте ги коментите во тој пост и ќе разбирате, уште пострашно е што апсолутно мнозинство тука викате дека Косово је Србија а истовремено глумите повредени од таа мапа, која патем е во спортски контекст и политички не би требало ништо да значи.
Многу лесно е да се впери прст кај другата страна и да обвинувате, ама ниту еднаш, веќе 8 години сум во форумов, ниту еднаш еден член не читав да каже нешто за односот на вашите држави кон албанците, што е пострашно уверени сте дека немале лош однос.
Причини за поделби и омрази има насекаде.
Исто срање сме, да. Но со некој Србин, Бугар, Грк, ќе седам, ќе пијам ракија/пиво, и кур нема да не боли за политика. Со вас што, чај ќе пијам, и со едната рака за нож да се држам, на готовс?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.799
Поени од реакции
115.780
Леле Стојанче :facepalm: :facepalm: Каков само туѓ срам ме јаде тоа е просто неверојатно.

Абе копиле едно, татко ми е бранител од 2001, ти ли се претставуваш како таков? Како '' застапник '' на нивните права? Тебе ли партијата ти се вика Достоинство? Па ти си срам за човечкиот род бе гнидо една гнидосана. Му висеше животот на конец ради УЧК во 2001, и ден денес има шрапнели во него и е инвалид до крајот на животот, и сега земал соживот ќе гради со нив, ееееј со истите тие со кои војуваше и ради кои ќе погинеше...

Повраќаница од човек, гомно, испрдок, измет, прашина, гамад, дно.

П.с. Не е една од најдобрите пејачки Дуа Липа, зашо не знае да пее. Не е ни убава, само е популарна. Популарна орка која имала среќа нејзините да пребегаат во Лондон.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.680
Поени од реакции
5.309
Тимчо е брат на Златко Муцунски, така да, дека му треба државна функција за да седне во кафана, не стои баш.
Изгледа дека стои баш, на негово име се сметкиве. Тешко неиживеани луѓе влагаат кај нас у политикава...

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Е Стојанче ти е жив доказ дека жена како што може да те промени никој не може. Пукаат на тебе, те рануваат, едвај преживуваш и после ги правиш сите тие срања и тоа не за пари кои нешто ќе ти сменат(иако нема цена за тоа) туку за две работни места кои многу лесно можеше да ги изгуби оред една недела.
Смешка држава сме и смешка народ. Онај Хрватон отров испи во сред судница и не им се даде. Не постои чест и достоинство овде, иронијата да биде поголема партијата му се вика достоинство... И да беше само тој, добро ќе беше. Ние буквално немаме лик наназад од независна Македонија, да речеш, е овај вреди и во него се крсти цел народ, секој што имаше почит од народот изврши предавство на тој народ.

Пред референдумот пак што се случуваше, од шок во шок секој нов ден. Кои се ликови што ги мислевме за патриоти не излегоа со поддршка за пуста пара. Мене најмногу тогаш ме шокира Виолета Томовска, легенда на македонската музика ало. Какви песни има пеено за Македонија. Патем македонско девојче е напишана за нејзината ќерќа, што повеќе да се каже, изгледа сме погодна почва за штанцање луѓе без морал, чест, срам, достоинство итн. Кој сака може на кило да купи такви ликови овде.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.680
Поени од реакции
5.309
Леле Стојанче :facepalm: :facepalm: Каков само туѓ срам ме јаде тоа е просто неверојатно.

Абе копиле едно, татко ми е бранител од 2001, ти ли се претставуваш како таков? Како '' застапник '' на нивните права? Тебе ли партијата ти се вика Достоинство? Па ти си срам за човечкиот род бе гнидо една гнидосана. Му висеше животот на конец ради УЧК во 2001, и ден денес има шрапнели во него и е инвалид до крајот на животот, и сега земал соживот ќе гради со нив, ееееј со истите тие со кои војуваше и ради кои ќе погинеше...

Повраќаница од човек, гомно, испрдок, измет, прашина, гамад, дно.

П.с. Не е една од најдобрите пејачки Дуа Липа, зашо не знае да пее. Не е ни убава, само е популарна. Популарна орка која имала среќа нејзините да пребегаат во Лондон.
Убаа е, и добро пее не заебавај :)
Сега што е глупа ко к.р и што од Лондон со милиони у џеб се меша у балканска политика тоа е друга работа.
А Стојанка е стварно срам за тој епитет што го носи "генерал". Зима 2000 евра плата у тоа воздухопловното и за нив триста шупаци излижа, од на Зоки до на тие учките и командатите. За 5 години цела плоча ја смени, класичен хоштаплер политичар од северна вукојебина.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Албанските ѕвезди (Бебе Реџа, Дуа Липа, Рита Ора...) ги бутка албанска мафија, тоа е барем јавна тајна.

Колку ли освои на овие избори?

Последно уредено:
Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.166
Не може да си за ЕУ и НАТО а во исто време против албанската политика која се спроведува во Македонија.
Тоа е шизофрена состојба која нема да трае уште долго во главите на одредени "македонци".Тие на крајот колку сега да се жестат против Албанците,ќе ги прифатат ставовите на великоалбанизмот.
На крајот кога ќе попуштат ќе почнат да не убедуваат колку ние сме ги тероризирале и угнетувале албанците.
Истото тоа што го направија со преспанскиот договор ......
Курва е курва се останато се нијанси

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.269
Изгледа дека стои баш, на негово име се сметкиве. Тешко неиживеани луѓе влагаат кај нас у политикава...
Ништо од ова не се високи сметки.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Да претпоставам, на пример, Ѓоковиќ ако стави слика на Голема Србија е скроз не во ред, но за Дуа Липа е ОК, бидејќи [insert reason]. Тоа би бил твојот став?
Па не мора Ѓоковиќ да стави слика на Голема Србија, Србија е голема и таква каква што е и има туѓи територии и уште Косово ја рачуна како своја територија, институционално, србин за таа мапа само гомна може да јаде.
И не викам дека е ок во спортот да се мешаат мапи на големи држави, ниту мислам дека Дуа Липа воопшто знае дека постирала мапа со туѓи територии, па и да знае не е некоја кралица на албанците ниту ги претставува албанците, девојка со талент за пеење која затегнала светска слава. Тоа што вие тоа го гледате како објава на војна кажува дека сте националшовинисти самите и едвај чекате вакви моменти да ја искажувате вашата желба да не чистите од балканот, а не дека немало обиди.

....Вие генерално како нација сте качаци(тип на луѓе), не треба тоа да те навредува, и едини разлог зошто ве трпат на балканов е САД...
Ова со други зборови значи дека ако би можеле ќе ги сотревте целосно албанците.
Ова мислење е на мнозинството на форумов, а ве повредува мапата на Дуа Липа, хипокрити.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
ниту мислам дека Дуа Липа воопшто знае дека постирала мапа со туѓи територии,
Мислиш дека во Лондон нема пристап кон мапи и атласи? Хмм, а јас мислев дека Лондон е еден од светските центри.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.269
Мислиш дека во Лондон нема пристап кон мапи и атласи? Хмм, а јас мислев дека Лондон е еден од светските центри.
Понапред се таму со времето, Голема Албанија не е само хипотетичка држава, туку политичка реалност. :D

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Ај од почеток кај отоманите бевте корисни идиоти, после 500 години пак на погрешна страна со Аустро-угарите, 41 се со фашистичкиот окупатор и ден денеска величите балисти, 99 година пак сте корисни идиоти на Нато, 2001 исто така и кроз цел овој огромен временски период имате направено толкави злосторства што со збор не се опишуваат, со што и ден денеска како орда напаѓате поединци и сега се прашуваш за односот на нашите држави кон албанците...и најсмешно е што вашиот обичен народ сеуште живее како во 11 век, со радикален ислам, необразовани, жени затворени во куќа со тие крпи преку лице и место вината да ја барате во вашите политички лидери, на вас ви се криви државите према кои сте биле непријатели и уште сте.
Не постојат такви злосторства, затоа не се опишуваат, барем не како злосторствата кон албанците, ни по обем, ни по ништо.
Овие стереотипи не се случајни кај вас, обработени сте од вашите држави, да ве потсетувам дека ваш премиер од пред 100 години во своето дело *Арнаутите и светските сили* албанците ги нарекува со опашка.
И ќе бидеме непријатели со сите држави докога не почитуваат како рамноправни граѓани. Не бараме ништо повеќе. Да ве потсетувам, никогаш барањето на косоварите не било независност кога траеа протестиете за поголема автономија, бараа само еднаквост со сите други граѓани на Југославија.

Не му идела географија... :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom