Што да размислам бе девојче не збори глупости.. Со парите директно неможеш да купиш среќа ама без нив неможеш да ја имаш.. Тие основни работи што ти ги набројав коштаат пари.. Сега ако мислиш ти на пари како мотоли,коли,јахти .. Нормално тоа ќе те расипе..Ова што го спомна е само основни услови за живот ! Значи се сложувам дека се потребни за основни услови за живот но не се за СРЕЌА ! Поимот среќа е сосема друго....Кажи ми кога ќе се најадеш се осеќаш среќен? Па колку несреќни луге има а јадат пијат искачаат на кафиња сите!!! Ако идеш по таа логика доволно е да си ги задоволиш животните секојдневни потреби и среќен си! Но дали е така? Ти треба ли девојка? Да те сака а не да те сака ради парите? Ти треба ли родители кои ќе бидат среќни во што си израснал и ГОРДИ на тебе?? Ти требаат ли пријатели со кои ќе се смееш и уживаш во нивно друштво и без скршен денар цел ден? Ти треба ли лично исполнување среќа на професионален или личен план да оформиш семејство?! Семејство пријатели девојка луѓе можеш да си купиш??? Можеш да си купиш Мирен Сон? Можеш мир во душа да си купиш со пари? НЕ МОЖЕШ ! Е затоа размислете пред да зборите што е среќа !
Извини, а здравјето можеш да го купиш?Што да размислам бе девојче не збори глупости.. Со парите директно неможеш да купиш среќа ама без нив неможеш да ја имаш.. Тие основни работи што ти ги набројав коштаат пари.. Сега ако мислиш ти на пари како мотоли,коли,јахти .. Нормално тоа ќе те расипе..
Не можиш, ама ако го имаш здравјето а немаш пари за брзо ке го изгубишИзвини, а здравјето можеш да го купиш?
Извини сиромашните неможат да си дозволат овошја,топло 24/7 дома.. Топла облека.. каде гледаш здравје без пари..Извини, а здравјето можеш да го купиш?
Тоа е тоа..Не можиш, ама ако го имаш здравјето а немаш пари за брзо ке го изгубиш
а ти донираш тетоважи?Немам комплекси, само имам приватна фирма а народот нема пари работата е опадната за 30% од претходните години, се плашам од инспекции, и казни што се драстично големи. Како и секоја друга фирма и мојата има кредит- затоа парите се потребни и ни се главна цел во животот. Ние не се лакомиме за јахти , само сакаме да има народот пари а ние работа да можиме мирно да работиме да ги подмируваме секогаш трошоците и да постигниме нешто( да не ни се џабе нервозите). А ние не можиме ни еден убав одмор годишно да си дозволиме. Затоа секој што е на мое место парите му се на прво место, се друго ми е средено
--- надополнето: 14 декември 2011 во 02:42 ---
Ќе имаш тетоважа, за без пари не се секирај, само доколку имаш 18 години
За кого, какоа ти донираш тетоважи?
Значи има Х примери на луѓе - имаат пари, имаат се , уште што немаат, НО НЕМААТ СРЕЌА. Мислам дека и ти знаеш некои такви, размисли убаво!Извини сиромашните неможат да си дозволат овошја,топло 24/7 дома.. Топла облека.. каде гледаш здравје без пари..
--- надополнето: 14 декември 2011 во 20:00 ---
Тоа е тоа..
Има X примери што немаат пари, а исто така и немаат среќаЗначи има Х примери на луѓе - имаат пари, имаат се , уште што немаат, НО НЕМААТ СРЕЌА. Мислам дека и ти знаеш некои такви, размисли убаво!
Човечкото око е ненаситно.. Ама некогаш во споредба со некои луѓе кои немаат ни парче леб да си земат.. живеат со 8.000 ден плата.. тоа ств е бедно.. Сакаш да ми кажеш дека ако тој човек земе плата од 20.000 денари нема да биде посреќен?Значи има Х примери на луѓе - имаат пари, имаат се , уште што немаат, НО НЕМААТ СРЕЌА. Мислам дека и ти знаеш некои такви, размисли убаво!
Ne mislam ova so zlatna sredina so go kaza ama stvarno e bezmisleno i e golema glupost.Aj te molam kazi mi ti sto e razlikata pomegju covek od visoka klasa i covek od sredna klasa,da ne gi nabrojuvame i lugjeto od niska klasa siromasnite lugje.Pa ako se slozuvame ke recam deka postoi zlatna sredina gledana od materijalna strana.Mozes da bides bogat sreken,nesreken ama ete gledaj gi glumcite eve za primer kazi mi dali tie se nesrekni???A gledaj prosecen covek (tuka za vo drzavava praime moabet) .I toa so motorot sto kaza moze na sekoj da mu se sluci pa dali e so motor so kola ili bilbord mu padnal vrz glava i neznam sto eve daj mi ti objasnvanje.PozzПарите носат среќа, но и несреќа. Таткото добива на лото, му купува на синот мотор, и по некое време синот доживува несреќа и умира. Кога имаш неизлечива болест, парите нема да ти помогнат. Од друга страна, па и потребни се, ако си болен, треба да се оперираш од нешто, но немаш пари за таа операција, и не можеш да се снајдеш да најдеш средства на време, го губиш животот. Но, според мене, најдобро е се' кога се има во умерена мера.(златна средина )
Toa e tocno ama vie gi napravivte parite kako nesto babinski kazano "prokolnato".Ti izgleda ne si osetila da vidis kako e da jades grav 4 dena i da jades raznovidna hrana po restorani sekoj den ti vikas deka jadenjeto graf 4 dena e sreka dobro.Kazi mi ti ako znaes deka imas golemi dolgovi (a golemiot del od niska pa i od sredna klasa se soocuvaat so toj problem) dali ke imas miren son?I uste mnogu drugi raboti da ne gi nabrojuvam.LUGE BIDETE REALNI MALCE GLEDAJTE JA REALNOSTA KAKVA STO E A NE GLUPOSTI DA KAZUVAE!!!!!!!!Парите го вртат светот - што повеќе тоа подобро,,,
Прашањето е колку пари би ни требале за да бидеме среќни. Можат ли парите да ја купат среќата?,,
Парите можат да ја купат среќата, но само до одредени граници, дури и самото броење на пари кај одредени луѓе предизвикува среќа.
Да, можат и те како да го олеснат животот, но не секогаш материјалната сигурност може да ни даде и емоционална стабилност.
Она што е најважно во животот, а тоа е љубовта и пријателството, тие се бесплатни, Нити вистинската љубов, нити вистинското пријателство неможеш да ги купиш со пари.
Љубовта, пријателството и здравјето му даваат на човекот сила и самодоверба, а парите му даваат извесна моќ и престиж со одредени кругови.
Спрема тоа:
- со пари можеш да купиш куќа, ама не и мирот во неа
- со пари можеш да купиш ‘‘функција‘‘, ама не и углед
- со пари можеш да купиш човек, ама не и љубов
- со пари можеш да купиш кревет, ама не мирен сон
- со пари можеш да купиш часовник, ама не и време
- со пари можеш да купиш куќа, ама не и дом
sea ke te rasipe ako zabegas po drogi,alkohol i sto znam uste.Ako gi trosis pametno zasto toa bi bilo problem?Што да размислам бе девојче не збори глупости.. Со парите директно неможеш да купиш среќа ама без нив неможеш да ја имаш.. Тие основни работи што ти ги набројав коштаат пари.. Сега ако мислиш ти на пари како мотоли,коли,јахти .. Нормално тоа ќе те расипе..