ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

O

Orion.

Гостин
Ќе кажите по некој збор за професориве Лазаревска,Каракамишева,Фрчкоски,Георгиевски?:icon_lol:
Која е оваа Лазарревска? Градишки, Право на друштва? Предметот е интересен, а професорката е срцка:noze:
Политички систем е боза така да ирелевантен е професорот(мене ми предаваше Саво Климовски не Каракамишева)
МЈП не е ептен тежок но тешкичок е, Фрчковски не е строг
ЕУ е жива досада и е прилично тежок а професорот е во ред. Не знам сега поени од активност дали ви даваат, ако да, на ЕУ се собира мноогу поени од активност

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
А за петти семестар 5та група слабо а? Не стајле во Велес, тибам чоравите...сеа до велес треба патување секој ден. И после it'smeNeno вика дека организирано било....следи клише реченицата-Ма немој да ме јебеш бре

Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30
decki ima li nekoj so polagal administrativno sega vo septemvriska sesija i so kako??? ai kazneno nekoj da ne ima polagano???pak vo septemvriska
јас полагав,али казнено само да го видам и не се нешто тешки прашањата односно беа суштински без заебанции али голем бре материјалот,есејот беше амнестија и помилување и добро дадоа поени а административно прашањата беа солидно тешки али ако 2 пати ја прочиташ книгата и да не се задржуваш на оние делови каде се раскажува и се споделуваат мислења(слободно рипај тие глупости)немаш гајле....споилс систем,во која држава има три степена,деконцентрација,што донесува градоначалникот,ако ниедна земја не ти дава државјанство,функционална надлежност,рокови на жалби тужби и управни постапки учи од А до Ш.Есејот беше постапка за вработување на државен службеник по пат на јавен оглас.Не ги даваат веќе да напишеш жалба,тужба поднесок итн.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.028
Поени од реакции
1.147
http://www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=1759&mid=3034&tabId=1035&tabindex=0

Најнов распоред за настава на Правен , и сега за сите години ќе има само по 4 групи наместо 5 како до сега . Утре на 16 ќе има списоци кој во која група ќе биде . И сега ние што бевме 5 група лани ваљда ќе бидеме 4 група ако оди правењето распоред според презиме по азбучен ред .

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Овие не се нормални со групите, за бруцошите ајде де, ама бе втора и трета да менуваат групи нема никаква логика!

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
http://www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=1759&mid=3034&tabId=1035&tabindex=0

Најнов распоред за настава на Правен , и сега за сите години ќе има само по 4 групи наместо 5 како до сега . Утре на 16 ќе има списоци кој во која група ќе биде . И сега ние што бевме 5 група лани ваљда ќе бидеме 4 група ако оди правењето распоред според презиме по азбучен ред .
Cekaj, site grupi od ponovo ke se rasporeduvaat? ili samo tie od 5 ta grupa ke se rasporedat po grupite?

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.028
Поени од реакции
1.147
Cekaj, site grupi od ponovo ke se rasporeduvaat? ili samo tie od 5 ta grupa ke se rasporedat po grupite?
Не знам како ќе се распоредуваат групиве утре ќе биде истакнато , ама мислам дека сите студенти од сите досегашни 5 групи ќе се распоредат во нови 4 групи , веројатно од сите 5 групи по малку студенти ќе се префрлат во нова група за на крај во секоја од 4 групи да има подеднаков број студенти , да не испадне некоја група со 50 а некоја со над 100 студенти . Прашањето е сега дали новиот распоред ќе се направи по азбучен ред со презиме , или по број на индекс . Ако е по азбучен ред јас одам од 5 во 4 група , а ако е по број на индекс не знам тогаш која група ќе бидам .

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
:)

Меѓународно или Граѓанско, со тешко срце се откажувам од Кривично.
Ти?
Право на интелектуална сопственост дефинитивно се одлучив , само може во јануари да се запишувам тоа веќе гледано од финансиски аспект.. инаку мој совет запиши се на граѓанско барем ќе учиш нешто што ќе ти помогне за на правосуден

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Право на интелектуална сопственост дефинитивно се одлучив , само може во јануари да се запишувам тоа веќе гледано од финансиски аспект.. инаку мој совет запиши се на граѓанско барем ќе учиш нешто што ќе ти помогне за на правосуден
А што е поентава со интелектуалнава сопственост... во цело студирање е спомната на пола страна во граѓанско право и на пола страна во стварно и оп машрум гранка на мастер!
Која е перспективата со тоа? Верувам дека си повеќе запознаена од мене?!

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
Абе дечки да прашам...у 3 семестар формираат нови групи или? пошо у 1 сем. имаше 5 групи, а сеа за 3 сем. распоред има само за 4?
Со новиов систем мн се испоодпиша и се откажа, намлен е бројот на студенти така да се смалија и студенти и групите и сега ќе ги прераспоредуват така чув муабети.

O

Orion.

Гостин
Дипломата и звањето признаени се во странство(ЕУ) ?

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Дипломата и звањето признаени се во странство(ЕУ) ?
Да .The working language of the programme is English. Upon satisfactory completion, students will receive an internationally recognized double degree awarded by the University of Strasbourg (Centre for International Intellectual Property Studies) and the Ss. Cyril and Methodius University (Iustinianus Primus Law Faculty) ова го пишува на страната . ако си нешто повеќе заинтересиран на 27 има информативен состанок. Јас бев веќе на едниот и деф. си одучив.
--- надополнето: 16 септември 2012 во 12:59 ---
А што е поентава со интелектуалнава сопственост... во цело студирање е спомната на пола страна во граѓанско право и на пола страна во стварно и оп машрум гранка на мастер!
Која е перспективата со тоа? Верувам дека си повеќе запознаена од мене?!
Право на интелектуална сопственост се учи и како предмет на смерот граѓанско материјално и граѓанско процесно право,, таму (претпоставувам) дека се учи на ниво на македонија , а на овој смер учиш на ниво на европските земји . А која е преспективата?? па добиваш дупла диплома кој ти е призната во европа, секако си во предност од студентите на другите смерови, а понатаму кој како ќе се снајде тоа е др.приказна. посети ја страната за смеров и прочитај убаво

Kajgana Shop

На врв Bottom