ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
18 јули 2009
Мислења
31
Поени од реакции
62
Епа ајде со среќа на сите утре, ќе ни треба. Јас сум четврта група, по азбучен ред сме (n) А баш сакав прва група да си имам 2 дена слободни! Него за Мишо Докмановиќ ( историја на право ) и Бачовска ( социологија на право ) имате некоја цака, совет за бруцошиве како мене ? :pipi:

Член од
2 август 2011
Мислења
81
Поени од реакции
41
Абе добро ама мора сепак да знаеме кога што како :D Иначе добро ќе беше да кажеше дали утре уште одма почнуваат со предавање и дали важи распоредов и за утре како за прв ден,или ќе има некоја друга програма?:D

Зависно од проф ,кој ви е,ама повеќето одма ќе почмат со предавање...Како што ти пишва у список најди си се и која група и у распоред и ќе видиш у колку саат во кој амф..Нема некој посебен пречек.:)
Истиот расппред.цел семестар ти е тој.

Не се секирајте ве разбираме поминавме низ тоа сите..Зезнаs е факсов за инфо да се снајдеш служете се со форумов,ама разумнонемојте за секоја ситница.:D
Среќно ! :) Или кршете нозе раце ватевер:-P

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Епа ајде со среќа на сите утре, ќе ни треба. Јас сум четврта група, по азбучен ред сме (n) А баш сакав прва група да си имам 2 дена слободни! Него за Мишо Докмановиќ ( историја на право ) и Бачовска ( социологија на право ) имате некоја цака, совет за бруцошиве како мене ? :pipi:
Ќе се глеаме у 4та група колешке :D

Член од
2 август 2011
Мислења
81
Поени од реакции
41
Мишо е добар проф.одлично предава,ама сака активност и присуство а вреди да идеш на предавања,ако те запамти иди на усен гарант 10ка:)
,ама ако го запоставиш со предавањата предм.како што слушам тешко било.

Бачовска....зависи од искуството...не коментирам пошо за нејзе и асистентот се најлошо:) Не е лоша ама колку е убава толку е изветреана у главата.

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
Бачоска - одговараш она си збори на телефон
не носи списоци за активности не се мачи да предаваш за џабе најнеодговорен професор ретко кој има висока оцена кај неа

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Ептен лоша организација на факултетот во Битола. Во распоредот за прва година ни пиши предмети од втора година.. Се е преку гла, каша..

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.837
Ептен лоша организација на факултетот во Битола. Во распоредот за прва година ни пиши предмети од втора година.. Се е преку гла, каша..
Кој предмет од втора е пишан :) Нема такви бе? Еве сега проверив........

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.837

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Во прва се учи социологија :)
Човекот е царче, рокерче и искулирано бате кое е дарежливо. Aсистент ми беше мене, професорката тогашна си бараше повеќе но закон поминав.
http://www.pfk.uklo.edu.mk/upload/studiska_programa.pdf Овде нигде го нема предметот Социологија во прв семестар, туку во втор семестар.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.837
http://www.pfk.uklo.edu.mk/upload/studiska_programa.pdf Овде нигде го нема предметот Социологија во прв семестар, туку во втор семестар.
Има измени веројатно, втор семестар спаѓа во прва година, еден семестар едно полугодие. Требаше да го учиш во втора половина од прва година, но имав слушнато дека некои измени се планираат, можеби оваа е една од нив.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Има измени веројатно, втор семестар спаѓа во прва година, еден семестар едно полугодие. Требаше да го учиш во втора половина од прва година, но имав слушнато дека некои измени се планираат, можеби оваа е една од нив.
Затоа викам лоша организација. Се прават во последен момент. И да не префрлат на нов факултет без да знаеме ние, нема да ни кажат. Ќе одам утре сабајле, па шо ќе се деси, ќе се деси..

Член од
13 февруари 2008
Мислења
231
Поени од реакции
160
А за петти семестар 5та група слабо а? Не стајле во Велес, тибам чоравите...сеа до велес треба патување секој ден. И после it'smeNeno вика дека организирано било....следи клише реченицата-Ма немој да ме јебеш бре
секој со своето искуство

Kajgana Shop

На врв Bottom