ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
da ne ima nekoj polagano ispit po trudovo???/so kako se paga????
Прашањево се кладам се однесува на Битола :)
А испитот им беше денеска, што значи ден пред испит, сега и да коментирам залудно е....

O

Orion.

Гостин
Доколку некој има време а и желба, ако може да ми објасни некои општи работи за факултетов (Ск), се запишав и еве сега треба да се почне а си немам врска од работиве што ме очекуваат. Предавања облигаторни или не, групи, колоквиуми, испити, кога ги има колку пати ги има, дали се бира кога ќе се полага испит или нешто, од што се добиваат поени, на што да се пази, и такви работи.
Поназад низ темава видов незадоволство бидејќи има премногу прашања а потоа тие што прашале не придонеле ништо, ама стварно сум у фрка, најверојатно е непотребна ама ете, па ако некој може да ми помогне би му била благодарна.
Учи редовно да не те боли глава :)
Тоа е најбитно

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Доколку некој има време а и желба, ако може да ми објасни некои општи работи за факултетов (Ск), се запишав и еве сега треба да се почне а си немам врска од работиве што ме очекуваат. Предавања облигаторни или не, групи, колоквиуми, испити, кога ги има колку пати ги има, дали се бира кога ќе се полага испит или нешто, од што се добиваат поени, на што да се пази, и такви работи.
Поназад низ темава видов незадоволство бидејќи има премногу прашања а потоа тие што прашале не придонеле ништо, ама стварно сум у фрка, најверојатно е непотребна ама ете, па ако некој може да ми помогне би му била благодарна.
Види читни од тоа водичот за студирање. И ја не бев ништо информиран ама читав нешто од водичот и барем сеа знам како иде оценувањето и кога отприлика се колоквиуми и испити, си пишува таму.

O

Orion.

Гостин
За колку време одприлика се зема оценка кога не идеш на закажан термин туку преку асистенти? Имам бајаги оценки за земање нема да можам да ги земам до 30 :facepalm:

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
За колку време одприлика се зема оценка кога не идеш на закажан термин туку преку асистенти? Имам бајаги оценки за земање нема да можам да ги земам до 30 :facepalm:
Koга ке го/ја најдеш проф. и ако сака да ти даде. Тогаш одма.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
На 17ти почвиме на факултет?Зш не истает распоред нешо таква работа :cautious:
--- надополнето: 11 септември 2012 во 10:17 ---
Ај вака општо да ти кажам да те уплашам малце:sneaky:
На предавања ако сакаш ојш ако сакаш не ојш.Она со картицине е глупост жива ич да не му се мислиш.Сепак поубо ти е да ојш зш имаш усен испит на крај и ако си му позната на професорот од активност ова она топ!После 6 недели имаш една (пола)слободна недела, ојш на колоквиум на него полагаш/падвиш.Имаш предавање уште 6 недели (пак слободната) па пак на втор колоквиум исто на него полагаш/падвиш.После имат поправни колоквиуми.Ако си го паднала првиот а положила вториот полагаш поправен прв колоквиум,а ако си ги паднала двата полагаш испит од 30 прашања од кој да положиш точни требит да имаш 16.Значит со 8 точни полагаш на колоквиумиве шо можам да кажам дека не е тешко пошо нас прво со 10 ни беше па фала Богу ја намалија границата се смилуваја(y)Активност само некои од професориве бележеа ама никогаш не си во минус ако си бил активен.Значит шо е до тебе гледај да се покажиш на час.Поени се добива од колоквиумите само и од крајниот испит(плус од професорот ако сакат и за активност да дават)
Прв семестар ти е прилично досаден.Појќе за то ко ќе видам кој професори ти се :)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
62
Поени од реакции
14
А од колку до колку часот може да се запише семестар од 12 до 2 часот или ?

Член од
15 јуни 2011
Мислења
62
Поени од реакции
14
Кога се отворени студентски прашања т.е. од 12 до 2.
А има ли некакво соопштение кои професори на која група ќе предаваат пошо требало да се напише и кај кој професор ќе ја слушаш предметната програма ?
--- надополнето: 11 септември 2012 во 23:55 ---
Дденес го продолжија рокот и следната недела после 15. Има полагања и на 17 нема внесено оцени у е-досие. Хаос е.
А предавањата ќе ни започнат од 17 ?

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
А има ли некакво соопштение кои професори на која група ќе предаваат пошо требало да се напише и кај кој професор ќе ја слушаш предметната програма ?
--- надополнето: 11 септември 2012 во 23:55 ---

А предавањата ќе ни започнат од 17 ?
Нема нишо. Утре ке пробам да се упишам ке ја позамарам Донка да појасни коа ке има распореди и слично. Некои викаат само бруцошите од 17, ние од 24ти другите ама ке видиме

O

Orion.

Гостин
Нема нишо. Утре ке пробам да се упишам ке ја позамарам Донка да појасни коа ке има распореди и слично. Некои викаат само бруцошите од 17, ние од 24ти другите ама ке видиме
Зашто идеш кај Донка, ќе ти се дере:pos: иди кај тој човекот до донка, тој е мн културен или иди во ЕКТС прашај :)

Член од
24 август 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
а да има малку од СФРЈ ,ама од која година кој закон,дали имало решение за работа спогодби или договори и со кој закон али мислам дека се три опции по години изакон.Има и од она Меѓународно организација на трудот(внимавај 122 члена се)56 задолжителни и 66 не се.Сите одговаравме 66 ама грешевме.

Falaaa, mi bese od pomos

Kajgana Shop

На врв Bottom