ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ќе биде од понеделникот пред 15, значи 12. Мора да се почне од понеделник заради ЕКТС.

Вие што сте бруцоши не треба да се секирате, као прво нема да имате електронски индекси за идентификација сеуште, дури не ви ги дадат тие како што вика Драги (ние „стариве“ знаеме која институција е он :D) уште немате идентитет.

А не дека и системот за идентификација стварно работи, него ради реда... :)

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Ај ќе Ве молам ако некој има нешто во врска со договор за вработување во Хрватска или договор за вработување во РМ споредбено со договор за вработување во РХ да ми даде ( било линк или било што), ми треба за дипломска работа а многу сум слаба со материјали. Благодарам однапред.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Дали ако појдам да земам потврда за редовен стуудент во Вторник ке ми дадат без проблеми? Оти нели уписите се тогаш....

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Дали ако појдам да земам потврда за редовен стуудент во Вторник ке ми дадат без проблеми? Оти нели уписите се тогаш....
Зашо баш у вторник иди денес....нели делат бројчиња уште пред факултет за уписот и само така моеш да влезеш на студентски, мислам дека тој ден само за уписи се брка работа ќе те избркаат осеќам, освен ако ептен не ги начекаш расположени :)

Член од
2 август 2011
Мислења
81
Поени од реакции
41
Da prasham za upisive ova sto vika uplatnica za taksena marka 50 den treba na ista smetka kako i tie 300 ili?? I ova sto e svidetelstvo za zavrseno sredno jas go neam od kaj im ispadnalo toa ? :) probav na studentski prasanja ama zafateno..

С

Сатори

Гостин
Ај ќе Ве молам ако некој има нешто во врска со договор за вработување во Хрватска или договор за вработување во РМ споредбено со договор за вработување во РХ да ми даде ( било линк или било што), ми треба за дипломска работа а многу сум слаба со материјали. Благодарам однапред.
Ако ти вршат некоја работа, ѕирни ги материјалите закачени за есеи по трудово право од втора година.Имаш таму договори за вработување на ограничено и неограничено време.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.094
Поени од реакции
25.100
На официјалната страна пишува дека ова е потребно за запишување на факултет.

РЕДОВНИ СТУДЕНТИ
1. Пријава за запишување со уплата за таксена марка од 50,00 денари
2. Оригинални свидетелства од сите класови од средно образование
3. Оригинално свидетелство за завршено средно образование
4. Оригинален документ за положена државна матура
5. Оригинален извод од матичната книга на родените
6. Доказ за државјанство на РМ (оригинално уверение или решение)
Е сега ќе може ли некој да ми каже што е работата со точката под број 3, бидејќи денеска кога отидов да ја зимам дипломата за државна матура не ми дадоа вакво или ова важи за тие што не полагале матура?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
На официјалната страна пишува дека ова е потребно за запишување на факултет.

Е сега ќе може ли некој да ми каже што е работата со точката под број 3, бидејќи денеска кога отидов да ја зимам дипломата за државна матура не ми дадоа вакво или ова важи за тие што не полагале матура?
Da prasham za upisive ova sto vika uplatnica za taksena marka 50 den treba na ista smetka kako i tie 300 ili?? I ova sto e svidetelstvo za zavrseno sredno jas go neam od kaj im ispadnalo toa ? :) probav na studentski prasanja ama zafateno..
такво сведителство не постои. Бар лани не постоеше. Лани не правеа проблем со тоа, рекоа дека е нивна грешка.

Уплатница за таксена марка се плаќа посебно, на посебна сметка.

За другите уплатници мислам дека треба да има дадено пример како да се пополнат на веб страната. Ако не, идете у книжарата ќе ви дадат делумно пополнети.

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
Би требало да се почне на 12ти или по некоја пресметка на 19ти. Понеделнички ќе биде, како и да е :))) Ова со 19ти мислам дека е можно затоа што се полага до кај 15.
За бруцошите: Идете си уште од прв ден, стварно се почнува со предавања, есеи или дебати :)
И ќе прашував, за заверување 3 семестар би требало наскоро да има датум објавено или во септември ќе се средува таа работа?

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Ако ти вршат некоја работа, ѕирни ги материјалите закачени за есеи по трудово право од втора година.Имаш таму договори за вработување на ограничено и неограничено време.
Ќе можеш ли да ми дадеш линк, бидејки јас сум од УГД ?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Ме интересира баш за часовите на правен. Колку траат, колку часа има на ден и од колку часот почнуваат? :)

И дали треба многу бубање?:)

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Ако ви бараат да плаќате членарина за СПУКМ, не плаќајте. Не е задолжително!

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Зашо баш у вторник иди денес....нели делат бројчиња уште пред факултет за уписот и само така моеш да влезеш на студентски, мислам дека тој ден само за уписи се брка работа ќе те избркаат осеќам, освен ако ептен не ги начекаш расположени :)
Бев денес до Скопје и си завршив работа :) Не ми се ризикуваше за утре
Ме интересира баш за часовите на правен. Колку траат, колку часа има на ден и од колку часот почнуваат? :)

И дали треба многу бубање?:)
5 до 12 ти текна да прашаш?
--- надополнето: Aug 15, 2011 7:34 PM ---
Едит: За убо нека е-секоја потврда за редовен студент се наплаќа 100 денари :vozbud:

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.028
Поени од реакции
1.147
Едит: За убо нека е-секоја потврда за редовен студент се наплаќа 100 денари [/quote]:vozbud:

Ги ударила изгледа светската криза и овие од Правен, се прашувам што ли следно ќе измислат да наплаќаат. Можеби топла вода ќе измислат, (само фали уште и WC да почнат да наплаќаат ).

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ги ударила изгледа светската криза и овие од Правен, се прашувам што ли следно ќе измислат да наплаќаат. Можеби топла вода ќе измислат, (само фали уште и WC да почнат да наплаќаат ).
Баш бев денес во WC и чистачките беа таму и прво што ме удри паметот беше тоа ама среќа не ми побараа :)

п.с. само на правен се наплаќаат потврдите за редовност :)))

Kajgana Shop

На врв Bottom