имам неколку прашања за колегите од правен, ако се во можност да ми излезат во пресрет со одговори
1. Кои професори се најтешки за полагање и најскржави со поени?
2. Кај кој професор најлесно се поминува?
3. Дали сите испити се полагаат на компјутер со опции а,б,в,г,д..., и ако не, кои испити се полагаат различно и како?
4. Што се случува ако ти се преклопуваат термините за испит и есеј по др. предмет? (на пр. теба да полагаш испит информатика на 13.09. а во исто време имаш есеј по англиски)
5. Кои се термини за косултации за кај Мери по англиски, а кои за по информатика (кој и да предава)?
И покрај тоа што ти одговори колешката Кети и јас како најтазе студент ке се обидам да кажам збор-два за правен т.е. ке ти кажувам само за прва година.
1. Најтежок професор во прва година испадна проф. Томислав Гроздановски (Економика) и проф. Родна Живковска (Општ дел Граѓанско право). За активност кај Томче малце потешко оти едноставно не сака да ти даде. Ми се случи минатата година да одговорам на неколку прашања што ги постави и на крај кога отидов кај него да се запишам ми рече: Па колега вие не бевте активни!! wtf?!? Не е битно, се помина некако. А активност кај Родна полесно се зема, финтата е што на испит (на испит се полага граѓанско доколку не знаеш) дава многу тешки прашања и тросмислени одговори. Уставно не е тежок предметот колку што е тешка асистентката за активност. Останатите предмети е нешто подобро во врска со активноста само да не заборавам да ја спомнам Тасковска која минатава година испадна крајно неодговорна и не ни ги призна поените од кај асистентот па требаше пола година да го бркаме асистентот, неа и жалбите или што ти знам таму што ги пишуваа...(јас уште од почетокот се откажав од тие поени оти немав нерви секој ден да молам и да барам). Горе-долу тоа е.
2. Најлесно?! Ако мислиш дека книга нема да фатиш и дека ке поминеш се лажеш. Доколку учиш сите ке ти се лесни ама наместо тоа што ако на пример Социологија поминиш со 9 или 10, со истото учење економика или граѓанско ке поминиш со 6 или 7.
3. Сите се полагаат на компјутер само немора да имаш 5 можни одговори. Може да ти се падне некогаш да имаш и 3 и 4.
(минатава година мене ми се падна и со 2 можни...само две прашања!)
4. Не се десило досега такво чудо....а не мора да значи дека нема да се деси и во иднина.
5. Консултации за што? За испит? за есеј? Термините ке си ги видиш на странат од факултетот а ако прашуваш за приемно време ке видиш кај нивната канцеларија. На вратата имаат истакнато. До сега не сум имал потреба и затоа не знам кога е точно. Бев со еден колега, имаше нешто да праша за англиски, приемното време кое го запомнив беше Среда 11:00-13:00. Можно е оваа година да ги сменат така да не ти игра некоја битна улога информацијава.
ЗАПОМНИ: Кај секој предмет постои добра и лоша страна. Се на се на крај кога ке сумираш ке ти испадне исто
срање. И не е лесно толку како што се шират муабети. До душа не е ни тоооолку тешко ама сепак со муабетите претеруваат. Кога би се запишувал оваа година на факултет би размислил три пати дали тоа би бил Правен
Според прашањава гледам дека треба да се запишуваш така да те разбирам. Имаш дилеми и прашања. Ако уште нешто те интересира слободно прашај и ке се потрудам да ти одговорам.