ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.081
Значи со просек 85.7915 би ме примиле ли на правен т.е. на политички студии? :cautious: Мислам во државна квота.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Значи со просек 85.7915 би ме примиле ли на правен т.е. на политички студии? :cautious: Мислам во државна квота.
Би требало ехеее. При прв уписен влагаш у државна. Лани и години наназад и со 70 влегоа у државна. Шансите за тоа ти се - 80 проценти. Зависи интересот ама не верувам дека е нешто променет. Ајде па да ми бидеш колешка. :D

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Со 67 поени би можело во државна квота или тешко?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ме интересира баш за часовите на правен. Колку траат, колку часа има на ден и од колку часот почнуваат? :)

И дали треба многу бубање?:)
Средно школо не упишуваш. Какви прашања, еј чоече...

Од 3 до 5 часови, зависи од кредитите на предметот, имаш предавање, на кои најчесто на секои 45 до 50 минути се прави пауза од 10 до 15 минути. Почнувањето не е у смени па да знаеш прва-втора, туку коа има слободен амфи, професорот коа има слободен термин и други фактори кои го прават производот наречен - "коа почињаат предавањата".

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.094
Поени од реакции
25.100
Ја имам 71-72 бода, за Државна квота знам дека тешко да ме примат, ама приватна би требало да влезам. Се трипам со бодовиве зашто незнам дали 72 бода се доволни да не не ме примат ни приватна. :)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ја имам 71-72 бода, за Државна квота знам дека тешко да ме примат, ама приватна би требало да влезам. Се трипам со бодовиве зашто незнам дали 72 бода се доволни да не не ме примат ни приватна. :)
72 e на граница :) Лани 74 имаше 300-тиот а 72 315-тиот :) Јас за малце се спасив

Дали и ќе те примат.
За примање сигурно ке влезе. Лани имаше и со 45 кои влегоа :icon_lol:

A

Alexander Nevsky

Гостин
Лани имаше место во втор круг или се пополни квотата за во државна уште во првиот круг?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Лани имаше место во втор круг или се пополни квотата за во државна уште во првиот круг?
За правни студии немаше воопшто слободно место после првиот. За политички и новинарство, да, но во приватна.

Инаку со 45 што викате, тоа се од малцинските заедници, мислам дека најдолната граница, т.е. 600тиот беше околку 57-58.

A

Alexander Nevsky

Гостин
За правни студии немаше воопшто слободно место после првиот. За политички и новинарство, да, но во приватна.

Инаку со 45 што викате, тоа се од малцинските заедници, мислам дека најдолната граница, т.е. 600тиот беше околку 57-58.
Нема да може да аплицираш ни како малцинство ако се пополнети квотите?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Нема да може да аплицираш ни како малцинство ако се пополнети квотите?
Мислам дека може, малцинствата влегуваат во посебна група. Но не сум сигурен...

Kajgana Shop

На врв Bottom